واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: مصرف زیاد نمک احتمال ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد
کارشناس مرکز اطلاع رسانی غذا، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان گفت: مصرف نمک زیاد، کلسیم را از استخوان جدا و آن از ادرار دفع می کند و این باعث نازک شدن استخوان و ایجاد زمینه در جهت ابتلا به پوکی استخوان می شود.
آفتابنیوز : فرناز جزء دائمی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: غذاهایی مانند سوسیس، کالباس، کنسرو گوشت، ماهی دودی یا کنسرو شده، همبرگرهای آماده و محصولات مشابه سرشار از سدیم (نمک) هستند.
وی اظهار کرد: با توجه به نقش سدیم در افزایش و شدت فشار خون بالا و ابتلا به پوکی استخوان، مصرف مداوم و خارج از اعتدال این مواد غذایی منجر به ابتلا یا تشدید این بیماری ها در افراد مبتلا می شود که برای پیشگیری و درمان، کاهش مصرف نمک عمده ترین نقش را دارد.
جزء دائمی افزود: مصرف پنیرهای شور نیز به دلیل میزان نمک بالا، یکی دیگر از عواملی است که به ابتلای تدریجی افراد به فشار خون یا تشدید این بیماری در افراد منجر می شود.
وی بیان کرد: در اغلب فرآوردههای گوشتی نظیر سوسیس و کالباس مواد مغذی همچون پروتئین با ارزش تغذیه ای بالا وجود نداشته ولی موادی مانند فسفات، نیترات، نمک، چربی و غیره که برای سلامت بدن و افزایش فشار خون مضر است به وفور در آنها یافت میشود.
این کارشناس ادامه داد: میزان نمک موجود در این نوع فرآوردههای گوشتی یک تا سه درصد است و به همین دلیل با مصرف این اقلام ضمن ایجاد فشار خون بالا سلامت افراد تهدید می شود.
*** غذاهای کنسرو شده دارای مقادیر زیاد نمک هستند
وی با بیان اینکه مصرف زیاد نمک، غذاهای شور، روغن و انواع چربی ها از عوامل موثر در افزایش فشارخون و بروز بیماری های قلبی و عروقی است ادامه داد: افراد باید دقت داشته باشند که به هنگام تهیه و طبخ غذا مقدار نمک را کاهش دهند و از نمکدان هنگام صرف غذا و سرسفره استفاده نکنند.
جزء دائمی افزود: غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده آماده دارای مقادیر زیادی نمک هستند به همین دلیل بهتر است از مصرف آن ها اجتناب شود و مصرف غذاهای شور مثل ماهی دودی، آجیل شور، چیپس، پفک، انواع شوریجات و سوسیس و کالباس محدود را کرده و برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک در تهیه غذاها از سبزی های تازه، سیر، لیمو ترش تازه، آب نارنج، آویشن، شوید و ...بجای نمک استفاده شود.
کارشناس مرکز اطلاع رسانی غذا، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان ادامه داد:انواع سس های مایونز، سس های گوجه فرنگی، کچاپ و غیره نیز به سبب داشتن میزان بالایی از نمک در فرمولاسیون خود برای بیماران مبتلا به فشار خون مضر و خطرناک است.
به گفته وی، این محصولات شامل انواع سوپ های آماده، انواع سالادها، ساندویچ های آماده و غیره است که به دلیل داشتن میزان بالایی از نمک در بیماران مبتلا به فشار خون بالا توصیه نمی شود.
جزء دائمی افزود: انواع تنقلات پرنمک شامل پفک، چیپس سیب زمینی، ذرت بو داده، آجیل و مغزهای شور، بیسکوئیت های نمکی، چوب شور و.... بوده و علاوه بر آن محصولات کنسروی مانند انواع زیتون، خیار شور و انواع مختلف ترشی، کنسروهای نخود فرنگی، ذرت، کنسرو انواع سبزی و غیره حاوی میزان بالایی نمک هستند و بنابراین مصرف این محصولات برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا مناسب نیست.
***تغذیه نادرست در کودکان به اختلال رشد منجر می شود
وی ادامه داد: براساس آمار و تحقیقات انجام گرفته، کودکان گروه سنی 1 تا 2 سال نیز در کشور چیپس و پفک می خورند و این در حالی است که مصرف این نوع خوراکی ها برای کودکان زیر 2 سال به هیچ وجه توصیه نمی شود.
جزء دائمی افزود: این روش تغذیه نادرست به مرور زمان کودک را دچار اختلال رشد می کند، سیری کاذب و ذائقه او را تغییر می دهد که موجب می شود به مرور زمان فقط به مصرف غذاهای چرب و شور تمایل نشان دهد.
کارشناس مرکز اطلاع رسانی غذا، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی زنجان خاطرنشان کرد: این روش تغذیه نادرست در سنین بالاتر نیز مشکلات قلبی و فشارخون را به دنبال خواهد داشت.
۲۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]