واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: اتحادیه اروپا خواستار مذاکرات سیاسی ترکیه با گروه های مخالف شد
اتحادیه اروپا با انتشار بیانیه جدیدی از دولت ترکیه خواست مذاکرات سیاسی با گروه های اپوزیسیون را آغاز و از دمکراسی در این کشور حفاظت کند.
به گزارش نامه نیوز، خبرگزاری رویترز روز سه شنبه نوشت، در این بیانیه که امروز منتشر شد، تحولات اخیر در ترکیه «بسیار نگران کننده» توصیف شده است.
این بیانیه یک روز قبل از ارزیابی سالانه اتحادیه اروپا درباره پیشرفت ترکیه در خصوص ملاک های عضویت این کشور در این اتحادیه منتشر شد که در آن به طرح موضوع امکان بازگشت مجازات اعدام در ترکیه به دنبال کودتای نافرجام نظامی در این کشور و سرکوب رسانه ها و بازداشت تعدادی از قانونگذاران کُرد در هفته گذشته اشاره شده است.
در بیانیه ای که «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا منتشر کرده، آمده است: «اتحادیه اروپا و اعضای آن از ترکیه می خواهند از دمکراسی پارلمانی این کشور محافظت کند که شامل احترام به حقوق بشر، حاکمیت قانون، آزادی های اساسی و حقوق افراد در برخورداری از محاکمه عادلانه و نیز عمل به تعهداتش به عنوان یک کشور نامزد عضویت در اتحادیه اروپا است.»
«اتحادیه اروپا و کشورهای عضو آن اوضاع در این کشور را به دقت دنبال و ارزیابی می کنند و آماده مذاکرات سیاسی با ترکیه در تمام سطوح در چارچوب تعیین شده هستند.»
این بیانیه می افزاید: ترکیه باید اعضای حزب کارگران کردستان (پ ک ک) را به عنوان یک گروه تروریستی تحت پیگرد قرار دهد اما بازداشت قانونگذارانی از حزب قانون کردستان «دو قطبی کردن» جامعه است. بازگشت به روند سیاسی معتبر و مذاکرات سیاسی واقعی امری ضروری برای دمکراسی در ترکیه و حفظ ثبات در منطقه است.
رویترز نوشت: اتحادیه اروپا در مرحله حساسی از مذاکرات درباره روابطش با همسایه بزرگ مسلمان خود ترکیه است که همچنین نقش حائل را بین اروپا و خاورمیانه ایفا می کند. از زمان امضای توافق بین آنکارا و بروکسل در مارس گذشته، ترکیه به کاهش ورود پناهجویان و مهاجران به اتحادیه اروپا از مسیر یونان کمک کرده است.
اتحادیه اروپا به ازای چنین همکاری از سوی ترکیه، علاوه بر کمک مالی به پناهجویان سوری در ترکیه، درباره از سرگیری مذاکرات درباره عضویت آنکارا در اتحادیه اروپا و تسهیل دریافت روادید برای شهروندان ترکیه ابراز تعهد کرده است.
«ژان اسلبورن» وزیر امور خارجه لوکزامبورگ این هفته از اقدامات ترکیه در بازداشت و برکناری تعدادی از مقامات این کشور از زمان کودتا در این کشور انتقاد کرد و آن را یادآور رفتارهای آلمان نازی دانست و گفت بروکسل می تواند به موقع با استفاده از تحریم ها به چنین رفتارهایی پاسخ دهد.
موضوع لغو روادید شهروندان ترکیه برای سفر به اتحادیه اروپا سالها روی میز مذاکره است و اکنون به دلیل اختلافات بر سر شروطی که ترکیه باید به آن عمل کند از جمله درباره اصلاح قوانین ضد تروریستی اش به تعویق افتاده است. سرکوب امنیتی به دنبال کودتای نافرجام در ترکیه به بی میلی اتحادیه اروپا برای مذاکره در این زمینه افزوده است.
با توجه به نزدیک شدن به انتخابات های مهم در هلند، فرانسه و آلمان در سال آینده، مقامات بروکسل می گویند که اتحادیه اروپا تعجیلی برای توافق با ترکیه ندارد به ویژه آن که هجوم پناهجویان محدود تر شده و قابل کنترل تر است. احزاب ضد مهاجرت در کشورهای بیان شده عملکرد خوبی را تاکنون نشان داده اند و مخالف تسهیل مقررات روادید برای شهروندان ترکیه هستند.
با این حال، مقامات بروکسل نگران آن هستند تاکتیک های سختگیرانه در آنکارا به واکنش هایی منجر شود که به بی ثباتی این کشور بینجامد.
منبع: ایرنا
مطالب مرتبط
داعش مرزهای عراق با سوریه را بست
شمار آوارگان استان نینوا به 37 هزار نفر رسید
"حلب" جان گرفت
سوریه پس از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
۱۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]