تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):بهترین چیزی را که دوست دارید درباره شما بگویند ، درباره مردم بگویید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817141145




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تربیت تاثیرگذارتر است یا ژنتیک؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: بی تردید شما نیز تاکنون به عباراتی از این دست برخورده اید ؛ بد ذات، بد جنس، ذات خراب، جنسش شیشه خرده دارد، اصل بد نیکو نگردد چون که بنیادش بد است،‌ کسی که به شیر می آورد، به گور می برد.



به گزارش جام جم آنلاین، مفهوم این ترکیبات و عبارات، نشان دهنده آن است که در باور عامه، امید چندانی به تاثیر تربیت بر سرشت و نهاد آدمی وجود ندارد و گمان می رود، ذات وجودی هر آدمی، تعیین کننده نهایی رفتار و سرشت او خواهد بود.

به نظر می رسد، واژه جنس و ذات، بر همان مفهومی دلالت دارد که در علم پزشکی از آن با عنوان ژن یاد می شود. در باره تاثیر متقابل ژن و تربیت و نقش هر یک در شکل گیری شخصیت رفتاری یک انسان، با دکتر میترا حکیم شوشتری، فوق تخصص روان پزشکی کودکان گفت و گوی کوتاهی کرده ایم که از نظر می گذرانید:

خانم دکتر حکیم‌شوشتری، مادری را می شناسم که همه هم و غمش را مصروف تربیت درست پسرش کرده،‌ اما پسرش به محض رسیدن به نوجوانی سراغ سیگار را گرفته است.در بررسی پیشینه خانوادگی وی در می یابیم پدر، گرایش شدید به دود و دخانیات داشته است. یا مادری را می شناسم که اهل ارتباطات اجتماعی است اما نتوانسته همین رویه را به فرزندش آموزش دهد، شاید به این دلیل که فرزندش شبیه پدر، درونگرا و کم سخن است.با توجه به چنین مصداق هایی ، بفرمایید در شکل گیری شخصیت، ژن تاثیرگذارتر است یا تربیت؟

بخش مهمی از بیماری های روان پزشکی با توارث ژنتیک ارتباط نزدیک دارد.انسان نه تنها خصوصیات جسمی بلکه بسیاری از خصوصیات رفتاری و هیجانی خود را به ارث می برد و این خصوصیات، تحت عنوان مزاج یا سرشت شناخته می شود. محیط می تواند نقش تعدیل کننده یا تشدیدکننده را در خصوصیات ارثی انسان داشته باشد.به بیان دیگر، کودکی با مشکلات سرشتی زیاد در محیطی آرام و با والدین مقتدر می تواند از مشکلات کمتری رنج ببرد تا کودکی فاقد آسیب پذیری ژنتیک که در محیطی متشنج و روابط بیمارگونه زندگی می کند.

آیا با ممارست برای تغییر الگوهای رفتاری می توان بر تاثیر تربیت اضافه کرد و از تاثیر ژن کاست؟

تلاش والدین برای داشتن استراتژی های تربیتی سالم و مثبت می تواند موجب بهبود رفتاری کودکان شود و از ایجاد مشکلات رفتاری پیشگیری کند. آموزش فرزند پروری می تواند موجب افزایش مهارت والدین در برخورد با کودک شود و رشد سالم تر کودک را امکان پذیر سازد. ایجاد این مهارت ها می تواند، از آسیب پذیری کودک به اختلالات روان پزشکی بکاهد.

دانسته های پزشکی در این زمینه به چه نتیجه ای دست یافته اند؟

ارتباط میان اختلالات روانپزشکی و شرایط تنش زای خانوادگی ، امری مسجل و ثابت شده است، به طوری که عود حملات اختلال دوقطبی ، اختلال وسواس اجباری و اختلال اسکیزوفرنیا با شرایط پرتنش و منفی خانوادگی ارتباط مشخص دارد. خانواده هایی که روابط خصمانه و پر از انتقاد بین اعضای آنها جاری است، با عود بیشتری از حملات روبه رو می شوند. آیا برای تاثیرگذاری بیشتر تربیت بر فرزندان از زمان خاصی باید شروع کرد؟

تاثیر تربیت از پیش از تولد نیز بارز است. محیط سالمی که والدین در آن زندگی می کنند،‌حتی قبل از تولد در میزان استرس منتقل شده به کودک تاثیر می گذارد.امروزه برنقش مهارت های فرزندپروری در سلامت روابط کودک- والد تاکید می شود و نقش پیشگیرانه این مهارت ها در مشکلات روان شناختی بعدی کودک محرز است.

از زاویه نگاه یک پزشک، چه توصیه ای در این زمینه دارید؟

امیدوارم روزی برسد که خانواده ها پیش از بارآوری به یادگیری مهارت های ارتباطی و فرزندپروری اقدام کنند تا بدرفتاری والدین با کودکان، در ایجاد یا تقویت مشکلات رفتاری کودکان نقشی نداشته باشد.

امروزه عصر انفجار اطلاعات است.والدین باید اطلاعات درست و دقیقی در رابطه با مسائل کودکان داشته باشند و سعی کنند به منابع موثق در این زمینه رجوع کنند.جا دارد سایتی را که به همین منظور در دانشکده علوم رفتاری ایجاد شده است به خانواده ها معرفی کنم تا بتوانند با افزایش اطلاعات خود،گامی در جهت سلامت فرزندان بردارند.والدین نیز باید خود را به روز نگاه دارند و اگر امکاناتی در اختیار کودکان می گذارند، خود در زمینه استفاده از آن امکانات توانمند باشند. اشرف باقری - جام جم آنلاین




سه شنبه 18 آبان 1395 ساعت 13:03





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن