تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):تقوای خدا پیشه کنید و دینتان را با ورع و تقوا حفظ کنید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817153596




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روحانی و اصلاح‌طلبان در چالش رأی و هویت


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: روحانی و اصلاح‌طلبان در چالش رأی و هویت
«روحاني زير يك ميليون رأي داشت»اين جديدترين موضع‌گيري تجديدنظرطلبان در قبال دولت حسن روحاني است كه نشان مي‌دهد جماعت قابل توجهي از اين جريان نگاه مثبتي به كارنامه حسن روحاني ندارند و وي را به عنوان يك رقيب جدي براي انديشه‌هاي حاكم بر جريان خود مي‌دانند و اصرار دارند كه همچنان وي را زير بليت جريان خودي تعريف كنند.
نویسنده : محمد اسماعيلي 


«روحاني زير يك ميليون رأي داشت»اين جديدترين موضع‌گيري تجديدنظرطلبان در قبال دولت حسن روحاني است كه نشان مي‌دهد جماعت قابل توجهي از اين جريان نگاه مثبتي به كارنامه حسن روحاني ندارند و وي را به عنوان يك رقيب جدي براي انديشه‌هاي حاكم بر جريان خود مي‌دانند و اصرار دارند كه همچنان وي را زير بليت جريان خودي تعريف كنند.
از همان روزهاي نخست پس از برگزاري انتخابات سال 92 شخصيت‌ها و وابستگان به جريان تجديدنظرطلب اصرار داشتند تا حسن روحاني را گزينه‌اي با آراي اصلاح‌طلبانه معرفي و آنگونه نشان دهند كه چنانچه شخصيت‌هاي محوري تجديدنظرطلب مانند خاتمي از حسن روحاني حمايتي را به عملي نمي‌آوردند، وي هيچ‌گاه نمي‌توانست آراي شكننده كنوني را به‌دست آورده و بركرسي رياست جمهوري تكيه بزند. اصلاح‌طلب ناميدن حسن روحاني تا جايي پيش رفت كه شخصيت‌ها و رسانه‌هاي وابسته به اين جريان ساعت‌هاي نخست پس از موفقيت حسن روحاني در انتخابات، به صورت گسترده خواسته‌هاي راديكالي خود را از وي مطالبه كردند و رئيس‌جمهور جديد را به‌واسطه موج فزاينده‌اي از مطالبات حزبي قرار دادند.
شايد نخستين باري كه حسن روحاني تلاش كرد ولو به صورت ناچيز پاسخي نه چندان قابل قبول به مطالبات فزاينده جريان تجديدنظرطلب بدهد، نشستی خبري بود كه براي اولين بار رئيس دولت يازدهم سخنران آن بود، مي‌توان اشاره كرد كه طي آن حسن روحاني در پاسخ به پرسش خبرنگار يكي از روزنامه‌هاي زنجيره‌اي مبني بر چگونگي رفع حصر سران فتنه توسط شخص رئيس‌جمهور بيان مي‌كند: «تلاش دولت از ابتدا بر اين بوده كه در داخل جامعه ما همه احساس آرامش بيشتري بكنند و اگر موضوعي در گذشته در اين كشور بوده و ما مي‌توانيم اين موضوع را طبق قانون پايان بدهيم بايد پايان بدهيم.»
وي ادامه مي‌دهد: «به هر حال قوه قضائيه حكم مي‌كند، اينكه يك موضوعي را ما به يك مسئله دائم در كشور تبديل كنيم كسي سودي نمي‌برد، ما همه بايد تلاش كنيم قانون اجرا شود و اگر كسي خطايي كرده بايد جوابگو باشد. اقتدار يك نظام و دولت اين است كه بتواند مسائلش را نهايي كند. هر پرونده‌اي داخلي يا خارجي اگر در چارچوب مصالح ملي حل و فصل شود خوب است. من در دانشگاه شيراز گفتم برخي از مسائل هست كه كار دولت نيست يعني دولت به تنهايي نمي‌تواند انجام بدهد اما مي‌تواند مقدمات امر را فراهم كنم.»
تحت فشار قرار دادن حسن روحاني توسط تجديدنظرطلبان براي تحقق خواسته‌هاي حزبي تا آنجا پيش رفت كه يكي از روزنامه‌هاي مشهور اين جريان نوشت: «انتخابات يازدهم رياست جمهوري برگزار شد و حسن روحاني توانست اكثريت آرا را به دست آورد. پس از پيروزي حسن روحاني طرفدارانش در خيابان‌هاي تهران و شهرهاي بزرگ كشور به جشن و پايكوبي پرداختند. با پيروزي حسن روحاني در انتخابات رياست جمهوري بحث پيرامون رفع حصر بيش از پيش در محافل سياسي مطرح شد. برخي انتظار داشتند اين اتفاق در 100 روز اول دولت روحاني رخ دهد اما نداد. عده‌اي از تحليلگران سياسي معتقدند روحاني سياست‌هاي خود را اولويت‌بندي كرده است و رفع حصر اولويت اصلي او نيست.»

   بي‌پاسخ ماندن مطالبات تجديدنظرطلبان و تشديد تقابل آنها با دولت
اما هر چه از زمان گذشت دولت يازدهم خواسته‌هاي جريان تجديدنظرطلب را پاسخ نداد به گونه‌اي كه مجيد انصاري درباره رفع حصر اخيراً بيان كرده: «دولت در حد امكان رفع حصر را پيگيري مي‌كند»؛ موضعي كه با مواضع قبلي دولتمردان در تعارض كامل است و اين رويكرد تجديدنظرطلبان را به تقابل در سطوح مختلف با دولت كشاند كه از جمله نمونه‌هاي آن مي‌توان به مصاحبه اخير مجيد محتشمي رئيس جبهه اصلاح‌طلبان اشاره كرد كه ضمن آنكه تلاش مي‌كند بار ديگر روحاني را يك فرد اصلاح‌طلب بنامد تلاش مي‌كند، همانند ساير همفكران خود سهم‌خواهي از دولت دوازدهم را از هم‌اكنون پيش بكشاند. وي در بخشي از گفت‌وگوي خود بيان مي‌كند: «به اعتقاد ما روحاني با كمك اصلاح‌طلبان و ادبيات اصلا‌ح‌طلبي موفق به پيروزي در انتخابات شد، برآوردها در ابتداي جلسات اصلاح‌طلبان نشان مي‌داد كه روحاني زير يك ميليون تا 500هزار رأي دارد اما مجموعه ادبيات اصلاح‌طلبانه‌اي كه به كار برد موجب شد تا نظر طيف گسترده اصلاح‌طلبان را به خود جلب كند و برنده انتخابات باشد.»
وي همچنين ادامه مي‌دهد: «در گزينش و انتخاب همكاران اصلاح‌طلبان بازنده نهايي كار بودند و الان هم نجيبانه مجموعه اصلاح‌طلبان در حاشيه هستند و بيشتر منتظرند روحاني از نخبگان اصلاح‌طلب در دولت دوازدهم – در صورت پيروزي در انتخابات- استفاده كند چراكه نخبگان اصلاح‌طلبي تجربه بيشتري در سمت‌هاي اجرايي كشور دارند... آنچه الان در پيشاني دولت روحاني شاهدش هستيم استفاده گسترده از مجموعه كارگزاراني است كه تحول‌گرا، مبتكر و خلاق نيستند.»
رويه تقابل‌گرايانه جريان تجديدنظرطلب و موضع‌گيري تند وابستگان به اين جريان در مواجهه با حسن روحاني را زماني مي‌توان بهتر درك كرد كه بخشي از گفته‌هاي تئوري‌پردازان اين طيف درباره كارنامه دولت يازدهم را مرور كنيم. مصطفي تاج‌زاده بيان مي‌كند: «من در آراي آقاي روحاني براي انتخابات96 هم ريزش مي‌بينم و هم رويش. بنده معتقدم برخي از افرادي كه در سال92 به آقاي روحاني رأي دادند در سال96 به ايشان رأي نخواهند داد... بدون شك آقاي روحاني موفق نشده همه وعده‌هاي انتخاباتي خود را محقق كند اما موفق شده گام‌هاي بزرگي براي كشور بردارد!»
منتجب‌نيا قائم مقام حزب كروبي نيز كه چندي پيش تأكيد كرده بود«هنوز گشايش‌ها صورت نپذيرفته و اين انتظار وجود دارد كه اين موانع زودتر برداشته شود و آثار و بركات برجام بيشتر نمايان شود» نيز در گفت‌وگويي تأكيد مي‌كند: «حالا پس از گذشت سه ماه از برجام اولين بخشي كه با مشكلات اساسي با توجه به ابهامات سند برجام در لغو تحريم‌ها مواجه شده، نظام بانكي است. جنجال‌ها پيرامون سوئيفت و پابرجام بودن تحريم نقل و انتقالات دلار در كنار سخنان ولي‌الله سيف... منجر به آن شده تا حتي برخي منتقدان دولت از شكست برجام سخن بگويند.»
«حسين راغفر» از وابستگان فكري به اين جريان نيز بيان مي‌كند: «متأسفانه دولت آقاي روحاني تنها نگاه خوشبينانه به ظرفيت‌هاي برجام داشت كه اين ظرفيت‌ها هم محقق نشد... آقاي روحاني موفق نشد به مطالبات مردم در بحث اشتغال به طور كامل جامه عمل بپوشاند.»
محسن جلال‌پور نيز بيان مي‌كند: «مسئله‌اي كه ما سال‌هاي گذشته داشتيم و امروز هم با آن درگير هستيم و منتظر بوديم كه پس از اجرايي شدن برجام به وجود بيايد اين بود كه مسئله فاينانس‌ها و استفاده از امكان مالي دنيا را داشته باشيم. اما امروز بانك‌هاي ما با توجه به اينكه استانداردها و شرايط لازم را براي بهره‌بردن از اين امكان ندارند، نتوانسته‌اند بعد از برجام از اين مزيت استفاده كنند.»

   تجربه تلخي است، تكرار تجربه عارف
اما آنچه مهم است اين مسئله است كه مدعيان اصلاح‌طلبي تلاش مي‌كنند با تند كردن فضا عليه دولت اين پيام را به حسن روحاني منتقل كنند كه جماعت تجديدنظرطلب همانند سال92 به هر قيمتي از وي حمايت نخواهند كرد و براي چنين كاري پيش‌شرط آنها امتيازاتي است كه بايد به رهبران آنها داده شود چراكه خواسته‌هاي اصلي اين جريان سياسي در طول40ماه گذشته پاسخ داده نشده و دم‌دستي‌ترين مطالبات اين طيف رنگ تحقق به خود گرفته است.
عدم‌تحقق خواسته‌هاي اصلي اين جريان خطر حذف شدن رسمي از صحنه قدرت را پيش روي رهبران اين جريان قرار داده تا جايي كه شخصيت‌ها و رسانه‌هاي اين جريان در هفت ماه اخير تلاش داشته‌اند از زير بار مسئوليت‌هاي خود در توافق هسته‌اي شانه خالي كنند و تا حدودي روي نارضايتي افكار عمومي در دوران پسابرجام نيز همراهي كنند. به زعم پدرخوانده‌هاي اين جريان موج سواري روي خواسته‌هاي مردمي در اين برهه زماني مي‌تواند حسن روحاني را متقاعد كند كه اين بار به صورت حقيقي و نه صوري از مدعيان اصلاح‌طلب در تشكيل كابينه دوازدهم- البته در صورت پيروزي- كمك بگيرد و برخي از وزارتخانه‌هاي مهم را به اين جماعت واگذار كند و براي رسيدن به چنين هدفي بايد همچنان در جامعه تبليغ و به حسن روحاني تلقين شود كه «پايگاه رأي‌آوري روحاني اصلاح‌طلبانه است».

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن