واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: زیان انباشته شرکت ذوب آهن اصفهان از 4 هزار و 717 میلیارد و 218 میلیون ریال در پایان سال 91 با رشدی 274 درصدی به 12 هزار و 934 میلیارد و 854 میلیون ريال در پایان سال گذشته رسیده و بدهی های این شرکت هم 65 هزار و 837 میلیارد و 501 میلیون ریال در پایان خرداد ماه امسال برآورد شده است. قرار گرفتن یکی از مهمترین و استراتژیک کردن واحدهای صنعتی بزرگ ایران در بحران مالی دلایل مختلف دارد و خارج کردن آن از باتلاق مالی یک ضرورت جدی است. به گزارش تابناک اقتصادی، اوضاع شرکت ذوب آهن اصفهان از حیث سود و زیان و انباشت بدهی ها اصلا خوب نیست و برای برون رفت این برند ملی از بحران موجود افزون بر تلاش درون بنگاهی، باید دولت نگاه ملی را حاکم کند؛ رکود سنگین سال های اخیر و فضای حاکم بر اقتصاد ایران باعث شده تا شرکت ذوب آهن اصفهان برابر ارزیابی های گروه تابناک اقتصادی، طی چهارسال اخیر با زیان انباشته مواجه شده و به گفته مدیرعامل این شرکت در باز پرداخت تسهیلات بانکی با مشکلات جدی مواجه شود. انتخاب ذوب آهن اصفهان یک نمونه از اوضاع واحدهای صنعتی بزرگ ایران است برای داشتن تصویری روشن از چالش های صنایع بزرگ کشور.
روایت مدیرعامل از بحران بدهی ها
اما بخوانید روایت جدید احمد صادقی، مدیرعامل شرکت سهامی ذوبآهن اصفهان از بحران بدهی ها که به گفته او این شرکت به صورت روزانه ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان بهره بانکی پرداخت میکند. او زیان سال گذشته شرکت ذوب آهن را 1200 میلیارد تومان اعلام و تاکید کرد: 3 هزار و 177 میلیارد تومان بدهی بانکی، بار مالی برای ذوبآهن ایجاد کرده و 3 هزار و 488 میلیارد تومان به سازمانها، معادن و بنگاههای تأمین کننده مواد اولیه بدهی داریم.
مدیرعامل ذوبآهن اصفهان با بیان اینکه واحدهای زغالی ما در حال نابودی هستند، گفت: بدهیهای ذوبآهن سبب شده تا به دلیل عدم توان ذوبآهن برای شارژ بدهیها این واحدها با مشکلاتی مواجه شویم، از سوی دیگر در حال حاضر به دلیل حجم بدهی بانکی و بالا بودن نرخ سود، 720 میلیارد تومان بهره بانکی و به عبارت دیگر روزانه 2 میلیارد و 100 میلیون تومان بهره بانکی پرداخت میکنیم. البته مرد اول شرکت ذوب آهن قول داده این شرکت را از زیان دهی خارج کند تا به گفته او، نه تنها زیانده نباشد بلکه سود قابل قبولی داشته باشد و این کارخانه بتواند با کارخانههای چینی رقابت کند. به گزارش تابناک اقتصادی، افزون بر اینکه شرکت ذوب آهن اصفهان در چهارسال اخیر با زیان انباشته مواجه بوده، بلکه از سال گذشته سود خالص هم نداشته است و عملا روند زیان دهی آن تشدید شده است.
نمودار زیر روند سود و زیان ذوب آهن اصفهان را در 4 سال اخیر نشان می دهد:
زخم رکود صنعت ساختمان بر صنایع فولادی
بحران مالی در یکی از بزرگترین، قدیمی ترین و استراتژیک ترین صنایع فولادی ایران، دلایل مختلفی دارد، از افت قیمت جهانی نفت و کاهش قیمت محصولات فولادی از یک سو، از دست رفتن بخشی از بازار صادراتی ایران تا تشدید روند ورود محصولات خارجی با کیفیت پایین تر و البته سیاست های کشورهای دیگر جهان از جمله چین؛ اما تردیدی وجود ندارد که کاهش شدید درآمدهای نفتی و ایست قلبی برخی پروژه های عمرانی و سکته در صنعت ساخت و ساز باعت تشدید بحران مالی در شرکت های بزرگ صنعتی و استراتژیک نظیر ذوب آهن اصفهان شده است.
به گونه ای که ارزش ریالی فروش محصولات فولادی شرکت در سال 94 نسبت به سال 93 33 درصد کم شده که ناشی از کاهش 18 درصدی میزان فروش از یک سو و 15 درصد هم به دلیل کاهش قیمت محصولات در بازار بوده است . این واحد صنعتی ایران با چالش هایی همچون عدم تحقق برنامه فروش داخلي، عدم توليد و فروش محصولات نوردي صادراتي، كاهش صادرات محصولات، تاخير در اجراي طرحهاي توسعه و البته كمبود مواد اوليه و تجهيزات و قطعات مواجه است.
مشتی نمونه خروار؛ دوربین دولت کجاست؟
ذوب آهن اصفهان تنها یک مصداق از بحران مالی و تنگنای اقتصادی در صنایع بزرگ ایران است، دل خوش کردن مقامات اقتصادی دولت به مبوه دادن تلاشهای هیات مدیره شرکتها و واحدهای صنعتی گرفتار در بجران مالی و البته زیان دیده از رکود اقتصادی، باعث تحلیل رفتن ظرفیتهای رقابتی و تضعیف ساختارهای اقتصادی بنگاه های بزرگ صنعتی شده و در عمل بخشی از توان اقتصادی و صنعتی ایران در رقابت با دیگر رقبا از دست خواهد رفت. حالا وقت مناسبی است که دوربین دولت روی پرونده واحدهای صنعتی بزرگ و استراتژیک تمرکز کند و دستکم تا زمان ورود ایران به دوران رشد اقتصادی 5 درصدی مستمر، پایدار، موزون و فراگیر در همه بخشها، نسخه نجات این صنایع را تجویز کند و با سیاستهایی چون استمهال بدهی های انباشت شده، بسترسازی برای استفاده از تسهیلات ارزی ارزان قیمت، تغییر سیاستهای تجاری برای جلوگیری از محصولات فولادی خارجی، مقاوم سازی ساختار اقتصادی بنگاه های بزرگ صنعتی با رونق بخشیدن به صنایعی چون صنعت ساختمان و ... صنایعی همچون شرکت ذوب آهن اصفهان را از وضعیت اورژانس مالی به بخش مراقبتهای ویژه منتقل کند. چرا که چشم بیش از نصف مردم ایران و شاید بیشتر به نوسان ارزش سهام و سودآوری شرکتهایی چون ذوب آهن اصفهان است، هرچند شاید 90 درصد مردم ندانند که در سود و زیان آن شریک هستند.
گزارش بعدی تابناک اقتصادی را حتما بخوانید
۱۷ آبان ۱۳۹۵ - ۰۱:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]