واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: او دايرهالمعارف خاطرات انقلاب بود
حجتالاسلام جعفر شجوني عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز تهران و از اعضاي شوراي مركزي حزب مؤتلفه اسلامي كه به علت عارضه قلبي در بيمارستان فيروزگر تهران بستري شده بود، صبح ديروز دار فاني را وداع گفت.
حجتالاسلام جعفر شجوني عضو شوراي مركزي جامعه روحانيت مبارز تهران و از اعضاي شوراي مركزي حزب مؤتلفه اسلامي كه به علت عارضه قلبي در بيمارستان فيروزگر تهران بستري شده بود، صبح ديروز دار فاني را وداع گفت.
حجتالاسلام جعفر شجونيفومني، متولد ۱۳۱۱ فومن، سياستمدار باسابقه گيلاني، عضو جامعه روحانيت مبارز، عضو شوراي مركزي حزب مؤتلفه اسلامي، فعال سياسي و زنداني در زندانهاي مخوف ساواك بود. او نماينده كرج در اولين دوره مجلس شوراي اسلامي بود و از همراهان شهيد نواب صفوي در دوران مبارزه با رژيم پهلوي محسوب ميشد. از ۱۸ سالگي مبارزه را آغاز كرد و تا پيروزي انقلاب ۲۵ بار زندان رفت. حجتالاسلاموالمسلمین شجوني دايرهالمعارف خاطرات انقلاب و اتفاقات پيرامون انقلاب بود. وي كه از ابتداي شكلگيري جريان انقلاب به عنوان يكي از خطبا و منبريهاي توانا در اين جريان حضور داشت، تمام اتفاقات مربوط به انقلاب را بهخوبي در خاطر داشت.
25 بار زندان رفتم
شجوني در خصوص زندان رفتن خود در زمان رژيم پهلوي ميگفت: «سال ۱۳۳۴ اولين زندان ما بود با شهيد نواب صفوي و اولين عكس متعلق به ۵۹ سال قبل است و عكس ديگر نيز مربوط به سال ۱۳۵۲ در كميته مشترك است. من ۲۵ بار زندان بودم اما مدت آن كم و زياد بود.»
وي در بازگويي خاطرات خود از آن روزها اينگونه نقل ميكرد: «در سال 1352 چند وقتي بود كه از طرف رژيم شاه به خاطر مطالبي كه در منبرهايم طرح ميكردم ممنوعالمنبر شده بودم. روزي آقايي از من براي سخنراني در مسجد حجت در خيابان خاوران دعوت كرد. با خودم گفتم اينجا كسي من را نميشناسد، دعوت آنها را قبول ميكنم. سر وقت در مسجد حجت حضور يافتم و بالاي منبر رفتم. حدود نيم ساعت صحبت كرده بودم كه ناگهان سر و كله مأموران شهرباني پيدا شد، فهميدم كه براي دستگيري من آمدهاند و به ناچار سخنراني را نيمهتمام گذاشتم و از منبر پايين آمدم. مرا دستگير كردند و به پاسگاه هاشم آباد بردند و تا پاسي از شب در آنجا بودم. سپس يك عينك لاستيكي به چشمم زدند و ديگر جايي را نميديدم و مرا به كميته مشترك ضد خرابكاري رژيم شاه واقع در ميدان توپخانه بردند...» بعد از آزادي مرحوم لاهوتي آمد سروقت من. گفت بيا مسلحانه برويم توي مجاهدين خلق، گفتم: نه من توي مجاهدين نميآيم.»
تشريح ابعاد ترور شهداي هشتم شهريور
حجتالاسلام شجوني كه در دوره اول مجلس شوراي اسلامي نماينده حوزه انتخابيه كرج بود، پنجم شهريورماه 1391 در گفتوگو با خبرگزاري دانشجو گفت: «در روزگار ما يكي از خط و خطوطشناسان مملكت بعد از انقلاب شهيد لاجوردي بود. كشميري، عامل نفوذي در جريان بمبگذاري كابينه شهيد رجايي از سوي بهزاد نبوي به شهيد رجايي معرفي شده بود درحاليكه شهيد لاجوردي درباره بهزاد نبوي ميگفت كه او بايد محاكمه، زنداني و اعدام شود.
در دوره اول مجلس كه من در مجلس بودم، آقاي كشميري هميشه با ريشهاي فراوان و اوركت خاكي رنگ دم در مجلس ميآمد و مجلسيها را ورانداز ميكرد تا آنها را خوب بشناسد... كشميري چنان در كاخ رياستجمهوري نفوذ كرده بود كه در آنجا براي افراد، مسئله نشر حرمت درباره شيردادن زن به بچه ديگري يا مسائل مربوط به ربا از توضيحالمسائل ميگفت. يكي از دوستان ميگفت در خيابان پاستور، كشميري را در حالي ديدند كه در زمستان و خيابان پوشيده از برف وقتي مؤذن اذان ميگفت، او بلافاصله در همان شرايط اوركت خود را از تنش درميآورد، روي برف ميانداخت و همان جا نماز ميخواند...»
موضعگيري عليه فتنه و فتنهگران
حجتالاسلام جعفر شجوني در برنامه زنده تلويزيوني «ديروز، امروز، فردا» 10 بهمن 88، با اشاره به عدمحضور برخي افراد اصلاحطلب در مناظرات تلويزيوني، دليل آن را رو نشدن اهداف آنها و اينكه حرفي براي گفتن ندارند، عنوان كرد. شجوني به راهپيمايي مردم در روز 9 دي سال 1388 اشاره كرد و گفت: «چطور است به جاي سران فتنه مردم بازداشت شوند و آنها را محاكمه كنيم.» وي با بيان اينكه ما راضي نيستيم كه هيچكس بيشخصيت و بیآبرو شود، گفت: «عدهاي بعد از انتخابات تيشه به ريشه خود زدند و در واقع سران فتنه باعث شدهاند منافقان و افرادي كه پاسدارها را قتلعام ميكردند وارد ميدان شوند و گروههايي مانند سلطنتطلبان و بهائيها ابراز وجود كنند تا جايي كه در روز عاشورا 80 بهائي دستگير شد.»
وي از سران فتنه خواست به سوي ولايت بازگردند چراكه در ميان مردم هيچ محبوبيتي ندارند و اگر ميان مردم آفتابي شوند لنگه كفش ميخورند.
واكنش شجوني به برقراري ارتباط با امريكا
حجتالاسلام جعفر شجوني در گفتوگو با رسا، 13 مهرماه 1392، در واكنش به ارتباط تلفني روحاني و باراك اوباما، اظهار داشت: «به نظر بنده ما محتاج برقراري ارتباط با امريكا نيستيم بلكه آنان به اين رابطه نياز مبرم دارند به همين دليل شش بار تماس گرفتند.» وي با اشاره به اينكه تحريمها به هيچوجه دليل برقراري اين ارتباط نبوده است، گفت: «ما دورانهاي سختتري را تجربه كرديم، جنگ به مراتب بدتر از اين تحريمها بود اما نتوانست مقاومت ما را بشكند، البته در دولتمردان ما كساني هستند كه بيمار اين كارند اما بحمدالله با وجود مقام معظم رهبري، شوراي نگهبان، قانون اساسي و اين همه جوان پرشور، كلاه سر ما نخواهد رفت.»
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۲۰:۵۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]