واضح آرشیو وب فارسی:مهر: عدم استقبال بیرجندیها از ایستگاههای تفکیک زباله؛
طرحی که زیردست زباله گردهاست/ تفکیک زباله در مبدأ باقی ماند
شناسهٔ خبر: 3816509 - یکشنبه ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۱:۱۸
استانها > خراسان جنوبی
.jwplayer{ display: inline-block; } بیرجند- طرح تفکیک زباله در بیرجند بعد از گذشت ۱۰ سال در حالی امسال در بیرجند آغاز شد که زباله گردها همچنان گردانندگان این طرح هستند و مردم از ایستگاههای تفکیک زباله استقبال نکردهاند. خبرگزاری مهر، گروه استانها- رقیه رحمتی راد: همهروزه شاهد اخبار نگران کنندهای در زمینه آلودگی های زیستمحیطی اعم از آلودگی هوا، آلودگی آب و افزایش تولید زباله هستیم. بدون شک کاهش این آلودگیها نیازمند همکاری و توجه همه مسئولان و مردم است. روزانه قریب به ۱۲۰ تن زباله در بیرجند تولید میشود که نیمی از این زبالهها خشک و قابل بازیافت بوده و حال سؤال اینجاست که شهروندان به چه میزان به تفکیک زبالهها در خانه و محل کار میپردازند. خردادماه سال جاری بود که خبر آغاز طرح تفکیک زباله از مبدأ در تمامی رسانههای محلی پیچید اما هنوز به مرحلهای مطلوب نرسیده است. عدهای دلیلش را در وجود زباله گردها و برخی هم در عدم عملی کردن قول شهرداری میدانند. دولت برای طرح تفکیک زباله سرمایهگذاری کند یک شهروند بیرجندی در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه طرح تفکیک زباله نیازمند سرمایهگذاری است، گفت: همچنین سرمایهگذاری نیازمند هزینه و اعتبار است. عبدالله علیزاده با بیان اینکه بخش خصوصی بهتنهایی قادر به فرهنگسازی نیست، افزود: دولت باید در راستای اجرای طرح تفکیک زباله سرمایهگذاری کند. وی ادامه داد: باید در ایستگاههای تفکیک زباله برای مردم مشوقهایی در نظر گرفته شود تا شهروندان از این طرح استقبال کنند. علیزاده با تاکید بر اینکه باید همه دستگاهها در اجرای این طرح همکاری کنند، اظهار کرد: دستگاههای دولتی میتوانند مشوقهایی مانند معاف از پرداخت قبض برق، آب و یا تلفن برایان دسته از شهروندانی که در اجرای این طرح همکاری دارند، در نظر بگیرند.
لزوم رفع نگاه اقتصادی از طرح تفکیک زباله یکی دیگر از شهروندان بیرجندی در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تاکنون به ایستگاههای تفکیک زباله مراجعهای نداشتم، گفت: زبالهها را به دورهگرد بدهیم، سود بیشتری میکنیم. رضا سلمآبادی با بیان اینکه تبلیغات ضعیفی در سطح شهر در راستای اجرای این طرح انجامشده است، گفت: بسیاری از مردم از مکان های نصب ایستگاهها بیاطلاع هستند. وی اظهار کرد: این طرح بیشتر با رویکرد صرفه اقتصادی اجرایی شده و به آن بهعنوان رفع یک معضل از جامعه نگاه نشده است. سلمآبادی با تاکید بر لزوم رفع نگاه اقتصادی از طرح تفکیک زباله، بیان کرد: اجرای این طرحها برای رسیدن به نتیجهای مطلوب نیاز به زمان و هزینه کرد دارد. وی ادامه داد: همچنین دولت باید امتیازات ویژهای برای شهروندانی که در اجرای این طرح همکاری میکنند، قائل شود. سلمآبادی بیان کرد: بخش خصوصی برای حفظ منافع خود حاضر به پرداخت مشوق نیست بنابراین دولت باید برای این امر وارد میدان شود. طرح تفکیک زباله در مقصد اجرایی شود یک بانوی بیرجندی هم در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اجرای این طرحها زمان بر بوده و نیاز به صبر شهروندان و مسئولان دارد. افرادی با عنوان «نان خشکی» زبالههای خشک را از ما خریداری میکنند و این امر باعث میشود که روند فروش زبالهها آسان تر باشد فاطمه شبان با بیان اینکه باید در این زمینه تبلیغات محیطی مناسب انجام شود، گفت: همچنین باید مزیتهایی را برای افرادی که به ایستگاهها مراجعه دارند، در نظرگیرند. وی ادامه داد: طرح تفکیک زباله در مقصد مهم تر از تفکیک زباله در مبدأ بوده و نیازمند توجه و تلاش مسئولان است. شبان با بیان اینکه همهروزه افرادی با عنوان «نان خشکی» زبالههای خشک را از ما خریداری میکنند، گفت: این امر باعث میشود که روند فروش زبالهها برای ما آسان تر شود. وی ادامه داد: همچنین این افراد، زبالههای خشک را باقیمت بیشتری از شهروندان خریداری میکنند بنابراین تمایل شهروندان برای فروش زبالهها در ایستگاههای بازیافت نیز کم میشود.
زباله گردها مانعی برای اجرای طرح مدیرعامل شرکت بازیافت رویش سبز کویر در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: اجرای طرح تفکیک زباله تاکنون موفقیت زیادی نداشته است. محمدحسین برزگری با بیان اینکه زباله گردها نقش بسیار مؤثری در اجرای ناموفق طرح دارند، گفت: همچنین انبارهای غیرمجاز زیادی به خرید زباله مشغول هستند. وی با اشاره به دیگر عوامل مؤثر در اجرای طرح تفکیک زباله، اظهار کرد: تبلیغات محیطی برای آگاهی شهروندان از اجرای طرح بسیار مهم است. برزگری با بیان اینکه باید دورهگردها و زباله گردها جمعآوری شوند، گفت: شهرداری باید دورهگردها را ملزم به اخذ کارت بازیافتی کند. وی با اشاره به فعالیت کاری خود در ایستگاه تفکیک زباله در میدان آزادی، اظهار کرد: روزانه مقدار کمی زباله در این ایستگاه جمعآوری میشود. برزگری بیشترین حجم زباله ورودی را مربوط به کارتن دانست و گفت: همچنین بطری و پلاستیک از دیگر زبالههای ورودی این ایستگاه بازیافت است. اجرای طرح تفکیک زباله تاکنون به دلیل حضور گسترده زباله گردها در شهر موفقیتی نداشته است وی از خط بازیافت نایلون و بطری در بیرجند خبر داد و گفت: از بازیافت بطری؛ موکت و از بازیافت نایلون، پلاستیک های زباله و مشکی بهدست میآید. مدیرعامل شرکت بازیافت رویش سبز کویر با تاکید بر اینکه مردم باید ارزش واقعی مواد بازیافتی را بدانند، افزود: تنها راه فرهنگسازی، معرفی ارزش های مواد بازیافتی است. وی با اشاره به قیمت زبالههای بازیافتی، بیان کرد: در این ایستگاهها نایلون با کیلویی ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان و بطری نوشابه نیز با کیلویی هزار و ۳۰۰ تومان خریداری میشود. برزگری مهمترین مشکل در اجرای ناموفق طرح تفکیک زباله را عدم فرهنگسازی مناسب دانست و گفت: وجود انبارهای غیرمجاز و زباله گردها از دیگر مشکلات اجرای این طرح است. وی با اشاره به اقدامات انجامشده در راستای شناسایی و معرفی این طرح به مردم، بیان کرد: برگزاری دورههای آموزشی در مدارس و تبلیغ در زیرنویس تلویزیون از جمله اقدامات انجامشده است.
قول شهرداری برای ساماندهی زباله گردها بر زمین ماند مدیرعامل شرکت بازیافت کویر در گفت و گو با خبرنگار مهر، بیان کرد: از هفت ایستگاه بازیافت زباله در سطح شهر، پنج شرکت فعال هستند. مهدی قلاسی بیان داشت: روزانه در این پنج ایستگاه حدود ۲۰۰ کیلوگرم زباله جمعآوری میشود. وی ادامه داد: در ابتدای امر شهرداری به ما قول ساماندهی زباله گردها را داده که تاکنون نیز عملی نشده است. قلاسی با تاکید بر اینکه شهرداری باید با زباله گردها و وانت های خرید زباله برخورد کند، بیان کرد: همچنین باید با انبارهای جمعآوری زباله برخورد شود. وی با بیان اینکه در راستای معرفی طرح تفکیک زباله اقدامات زیادی انجام دادهایم، افزود: تا زمانی که زباله گردها باشند نمیتوان اجرای موفقی در طرح داشته باشیم. قلاسی ادامه داد: در بین افرادی که زبالههای خود را به ایستگاههای بازیافت زباله تحویل میدهند، قرعهکشی ماهانه میشود. بنا به گفته مدیرعامل شرکت بازیافت کویر برخی از ایستگاههای تفکیک زباله در سطح شهر از ادامه اجرای طرح انصراف دادهاند.
فعالیت ۷ ایستگاه تفکیک زباله در بیرجند معاون خدمات شهری شهرداری بیرجند در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: در حال حاضر هفت ایستگاه تفکیک زباله در سطح بیرجند فعالیت میکنند. حسن خانزاد ادامه داد: تقاطع ۱۵ خرداد و معلم، پارک حاشیه خیابان شعبانیه، خیابان ظفر و پارک پدران آسمانی از جمله نقاط جانمایی ایستگاهها است. وی با بیان اینکه طرح تفکیک زباله در مبدأ در سال های گذشته نیز اجرایی شده است، افزود: متأسفانه در دورههای قبلی، پیمانکار طرح عملکرد مطلوبی نداشته است. معاون خدمات شهری شهرداری بیرجند ادامه داد: این طرح با وقفهای دو ساله دوباره پیگیری شده و از شش ماه گذشته طرح آغاز شده است. خانزاد با بیان اینکه اجرای این طرح نیازمند فرهنگسازی است، گفت: خوشبختانه تاکنون با استقبال خوب مردمی روبرو بوده است. برای اجرای طرح تفکیک زباله در مقصد مناقصهای برگزارشده اما متقاضی نداشته است وی با اشاره به اهداف اجرای طرح، اظهار کرد: رفع پدیده زباله گردی از مهمترین اهداف اجرای طرح تفکیک زباله در مبدأ بوده است. خانزاد ادامه داد: اگر زباله قابلتفکیکی در سطل های آشغال نباشد دیگر برای زباله گردها صرفه اقتصادی ندارد. وی با اشاره به تسهیلات ارائهشده به شرکت های بازیافت زباله، بیان کرد: شهرداری مکان برای نصب ایستگاه را به صورت رایگان در اختیار شرکتها قرار داده است. خانزاد با اشاره به اجرای طرح تفکیک در مقصد بیان کرد: برای اجرای این طرح مناقصهای برگزارشده اما متقاضی نداشته است. در حالی بخش خصوصی متولی اجرای طرح ابراز نارضایتی از استقبال مردم دارد که شهرداری بیرجند استقبال مردمی از طرح را خوب میداند و در زمینه جمعآوری زباله گردها عملکردی ارائه نداده است مسلم است که تا زمانی زباله گردها در شهر جولان دهند و زبالههای خشک را از درب منازل باقیمت بالاتر خریداری کنند اجرای اینگونه طرحها موفقیتی نخواهد داشت. باید اجرای اینگونه طرحها با دقت، اعتبار و سرمایهگذاری لازم انجام شود چرا که تفکیک درست و بهموقع زبالهها فوایدی مانند رفع پدیده زباله گردی و اشتغالزایی شده و ثروت ملی نیز به خزانه مملکت برگردانده میشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]