واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه شرق: رئیس سابق ستاد کل نیروهای مسلح، پس از کناررفتن از سمت سابقش، برای دومینبار به گفتوگوی تفصیلی نشست. سرلشکر «سیدحسن فیروزآبادی» در بخش نخست از گفتوگویش با «تسنیم» بیشتر به مسائل کودتای اخیر در ترکیه و برخورد ایران با داعش پرداخت؛ البته «تسنیم» نوشته که بخشهای دوم و سوم این گفتوگو روزهای آینده منتشر میشود. بخشهایی از این گفتوگو که «احسان آریا» آن را انجام داده در ادامه میآید.
یک روش جاری در ستاد کل نیروهای مسلح داریم؛ به محض اینکه در هر مرزی تنشی ایجاد شود، ما بلافاصله از قرارگاه خاتم به ستادهای ارتش، سپاه و ناجا و همچنین به فرماندهان منطقه وضعیت «هوشیاری» اعلام میکنیم؛ البته این را بگویم که ما در سیستم تحت امر فرماندهی کل قوا دو شبکه داریم؛ یک شبکه ستادی که شامل ستادهای کل نیروهاست که سیستم ستادی در سلسله مراتب فرماندهی نیست بلکه ستادها برای فرمانده کار میکنند و کار اداری و آمادگی را در نیروها انجام میدهند. قرارگاه، قرارگاه فرماندهی است.
سلسلهمراتب فرماندهی میآید به فرمانده خاتم دستور میدهد. در شرایطی که سپاه و ارتش عمل کنند به فرماندهان ارتش و سپاه و ناجا (نیروی انتظامی) دستور میدهد.
در زمان بنده، مسئولیت ستاد کل و قرارگاه خاتم هر دو با من بود، اما اکنون فرمانده معظم کل قوا تصمیم گرفتند مسئولیتهای این دو را از هم جدا کنند و براساس این تدبیر، آقای باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و آقای رشید، فرمانده قرارگاه خاتم شدند که در زمان جنگ و بحران فرمانده قرارگاه خاتم اولیتر است اما در زمان عادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ارشد نظامی در کشور است.
(در زمان کودتای ترکیه) اعلام هوشیاری انجام شد و مراقبتهایی نیز صورت گرفت، منتهی ما تهدیدی از آن جانب احساس نمیکردیم. خطری که وجود داشت این بود که ممکن بود یکی از آن جنگندهها مسیرش را اشتباهی به سمت ایران سوق دهد یا به سمت کشورمان فرار کند؛ یا مثلا یگانی وقتی ببیند سلسلهمراتب فرماندهیاش مختل شده دست به اقدام ناخواسته بزند، اینها خطراتی بودند که ممکن بود در صورت بیدقتی، متوجه کشورمان شود. نباید میگفتیم «دعوا آنجاست (ترکیه) و به ما چه ربطی دارد؟» خیر، اینگونه نبوده و نیست؛ بنابراین یگانهای مستقر در مرز و یگانهای پشتیبان در آن شرایط در حال هوشیاری بودند که بتوانند مراقبت کنند.
(اعلام هوشیاری برای) بیشتر مناطق کشور بود. حاشیه دفاعی با حاشیه مرزی فرق میکند، حتی باید تا خانقین و سومار هم مراقبت میشد. کودتای ترکیه تهدیدی برای ما از نظر نظامی نداشت، بلکه اقدامات در جهت جلوگیری از انتقال حوادث ناخواسته به سمت ایران بود و ممکن بود رخ بدهد.
(اینکه جنگندههای ایرانی در شب کودتای ترکیه تا صبح عملیات پرواز در آسمان داشتند) درست نیست و واقعیت ندارد.
هر سیستم نظامی، اطلاعات خارجی دارد. اطلاعات خارجی هم میرود در منطقه هدف اطلاعات جمعآوری میکند، حالا یا از زمین میرود یا از هوا، یا از درون وسایل الکترونیکی ارتباطی میرود و اطلاعات زمین دشمن را جمعآوری میکند. ما الان چگونه میدانیم که داعشیها چهکار میکنند، یا آمریکاییها با داعش چهکار میکنند که مدام آن را افشا میکنیم؛ از طریق همین جمعآوری اطلاعات در مقصد. در ابتدا وقتی دستور (جمعآوری اطلاعات) صادر شد که اقداماتی را برای آمادگی در مرزها انجام دهند، ارتش و سپاه اقداماتی را در این راستا انجام دادند؛ برایناساس کارهای اطلاعاتی مرزها انجام گرفته بود، نه اینکه بالگردی یا وسیله نظامی به آن سمت برود، اینطور نبود.
تکفیریها در شمال عراق عقبه داشتند، تا نزدیکیهای بغداد آمدند و از سه سمت شرق، غرب و شمال، بغداد را به محاصره درآوردند. نقطه شرقی به سمت ایران بود. جادهها و شهرهای شرق بغداد عقبهاش به ٤٠کیلومتری ایران میرسید و آن تعبیر هم برای این بود که اگر داعش به ٤٠کیلومتری مرز ایران رسید ما میزنیم و ما این کار را کردیم و آنها را آنجا زدیم؛ یعنی زمانی که آنها به هر نیتی وقتی به مرز نزدیک شدند ما روی مرز ٤٠کیلومتری آنها را زدیم.
اینکه گفته شد در منطقه خانقین و نزدیک مرز ما عناصری از داعش دیده شدند آنها عملیاتی نبودند، آیا یک نفر را که بهتنهایی به مرز ٤٠کیلومتری بیاید، میزنند؟ آن چیزی را میزنند که یگان باشد، تجهیزات باشد، نفرات باشند، نه نفر. ما داعش را در مرز ٤٠کیلومتری زدیم، این را خودشان خوب میدانند، خیلی از کارهای ما رسانهای نشده است، الان هم فهمیدهاند که اگر دوباره این کار را انجام دهند باز میزنیم.
خط قرمز ٤٠کیلومتری به قوت خود باقی است و هر وقت داعش از آن خط قرمز عبور کند ما میزنیم و این برای داعش هم ثابت شده است.
۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۰۶:۴۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]