واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: نماینده تهران: رئیس دستگیرشده صندوق ذخیره اصلاح طلب نیست
از سال 86 است که میتوانیم بگوییم تخلفات به یکباره روند صعودی خطرناکی پیدا میکنند. دلیل تقاضای تحقیق و تفحص در مجلس هشتم هم همین بود که در دولت اول آقای احمدینژاد مواردی از تخلف در این مجموعه روشن شده بود.
محمود صادقی، نماینده تهران و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در گفتوگو با روزنامه ایران بر این موضوع که قسمت زیادی از تخلفات صندوق ذخیره فرهنگیان مربوط به دولت سابق میشود، تأکید کرده است.
بحث صندوق ذخیره فرهنگیان در روزهای اخیر به سه سال دولت یازدهم تخفیف داده شده است. در جریان تحقیق و تفحص مجلس فضا در این رابطه چگونه است؟
ما در زمینه مسائل مربوط به صندوق ذخیره فرهنگیان مستندات و مدارکی داریم که البته هنوز باید مورد بررسی و تحقیق قرار بگیرند و اگر بخواهیم دقیق صحبت کنیم، باید بگوییم همه اینها هنوز ادعا هستند و نیاز به اثبات دارند. زمان بررسی این تحقیق و تفحص در کمیسیون نیز حتی آقایان زاهدی و کوچکینژاد(نمایندگان اصولگرا) تصریح کردند که مجلس از دوره هشتم به دنبال تحقیق و تفحص در این زمینه بود و این نشان میدهد که مسائل و تخلفات مورد اشاره سابقه طولانی دارند و ما هم با همین تصریح همکاران به اتفاق به این طرح رأی دادیم. در صحن علنی هم برای تصویب نهایی آن اصلاحطلبان و فراکسیون امید نیز فعالیت کردند تا طرح رأی بالایی بیاورد. قضاوت ما تا اینجا این است که از گذشته تخلفاتی وجود داشته و تا امروز هم ادامه پیدا کرده است و محدود به یک دوره خاص نیست.
این گذشته دقیقاً از چه زمانی است؟
از سال 86 است که میتوانیم بگوییم تخلفات به یکباره روند صعودی خطرناکی پیدا میکنند. دلیل تقاضای تحقیق و تفحص در مجلس هشتم هم همین بود که در دولت اول آقای احمدینژاد مواردی از تخلف در این مجموعه روشن شده بود.
آیا از جزئیات عدد و رقم تخلفات تاکنون اطلاعی در دست دارید؟
معاون آقای غندالی (رئیس پیشین صندوق) دو سه جلسه برای توضیح به کمیسیون آمد که در آن جلسات هم خیلی به ایشان اجازه صحبت کردن داده نمیشد. متأسفانه رفتار خیلی از نمایندگان با مسئولان اجرایی تحقیرآمیز است و فرصت دفاع به آنها داده نمیشود. معاون آقای غندالی میگفت که زمان تحویل گرفتن صندوق ذخیره فرهنگیان حدود 3 هزار و 200 میلیارد تومان دارایی معدومالوصول یا مشکوکالوصول در این مجموعه بوده. بعد هم بیان شد که اینها مبالغی بوده که در مدیریت گذشته به چند نفر وام داده شده و بدون وثیقه هم بودهاند. دو روایت هم فعلاً وجود دارد که یکی میگوید این افراد سه نفر بودند و دیگری میگوید پنج نفر هستند.
الان بحث بر سر این است که مجموعه تخلفات صورت گرفته به تفکیک دورههای مختلف چطور بوده است. به هر حال در شرایط فعلی میبینیم که جریانی در حال محدود کردن تخلفات به دوره سه ساله اخیر است.
نه چنین نبوده و ما هم فکر میکنیم این نوع موضعگیریها اصل مبارزه با فساد را خدشهدار میکند. ما چه در این دولت و چه دولت قبل اگر تخلفی رخ داده باشد، بدون توجه به گرایشهای سیاسی معتقد به برخورد با آن هستیم. ضمن اینکه باید بپذیریم که سر و صدای بیش از اندازه در این موارد میتواند توسط هر کسی صورت بگیرد. مثلاً براساس گزارشها و مستنداتی که از همین موضوع صندوق ذخیره به مجلس ارائه شد، یکی از افرادی که آن وامهای چند صد میلیاردی را گرفته، یک آقازاده است.
اما ما بنا نداریم چنین اطلاعاتی را گرو بگیریم تا بگوییم جناح نزدیک به ما نقشی نداشته و جناح مقابل همه این کارها را کرده. از این دست اطلاعات درباره هلدینگها و زیرمجموعههای صندوق ذخیره فرهنگیان در اختیار داریم اما چون هنوز بررسی شده نیستند، آنها را مطرح نمیکنیم چون بازی رسانهای با آن باعث میشود که اصل ماجرا به حاشیه برود.
جریان این عدد 8 هزار میلیارد تومان چیست؟
ما واقعاً نمیدانیم این عدد چیست. حداقل با توجه به مستندات ما هنوز نمیتوان به چنین عددی رسید.
برگردیم به نگاه سیاسی به این موضوع. چون رقم 8 هزار میلیارد هم در این راستا مطرح شد که در سه سال اخیر از صندوق ذخیره سوء استفاده شده است.
نگاه ما و نگاه بقیه دوستانی که این طرح را در مجلس پیش بردند، سیاسی نیست چرا که قرار است اتفاقات هر دو دولت مورد بررسی قرار گیرد و امضاکنندگان تحقیق و تفحص هم از دو جریان اصلی مجلس هستند.
اتفاقاً اگر منتسب به اصلاحطلبان باشد، امثال من برای برخورد بسیار جدیتر خواهیم بود. کما اینکه آقای غندالی هم سابقه اصلاحطلبی نداشته. ایشان یکی از نیروهای تیم آقای قالیباف بود و یکی از انتقادات سیاسی اصلاحطلبان به آقای فانی (وزیر سابق آموزش و پرورش) این بود که چرا از تیم رقیب برای خود مدیر آورده است. به هر حال برای انتساب قسمت عمده تخلفات صندوق ذخیره فرهنگیان به دولت قبل مستندات زیادی وجود دارد. مثلاً بابک زنجانی در کدام دولت از بانک سرمایه توانست چند صد میلیارد وام بگیرد؟ گفته میشود این وام تازه همین چند ماه پیش تسویه شده است. خب اینها کاملاً به شکل واضح نشان میدهد موضوع ریشهای به مراتب قبلتر از دولت فعلی دارد.
بحث استعفای آقای فانی در پیگیری موضوع چقدر مؤثر بود؟ آیا این استعفا ترمز تحقیق و تفحص مجلس بود؟
خود آقای فانی مصر بود استیضاح مطرح شود. من و بسیاری از همکارانم هم همین ترجیح را داشتیم چرا که باید برخی مباحث مطرح میشد. ما واقعاً تمایل داشتیم که این استیضاح به جریان بیفتد و مباحث طرح شود. در آن صورت خیلی از بهانهها از بین میرفت.استعفا و به جریان نیفتادن استیضاح هیچ ربطی به توقف کار روی مسأله صندوق ذخیره فرهنگیان ندارد. با رفتن آقای فانی نه قوانین ما تغییر میکند و نه اسناد از بین میروند. همه چیز سر جای خودش است و پیش میرود. اگر تخلفی ثابت شود و پرونده به دادگاه برود هم مسئولان ذیربط از هر زمانی که باشند باید پاسخ بدهند. بنابراین فکر میکنم این دست موضعگیریها فقط سیاسی کردن موضوع است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۴۶ - ۱۵ آبان ۱۳۹۵ - 05 November 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]