واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: برنامههای توسعه «عینالی»، ضامن تحول اساسی در طبیعت شهری تبریز
برای مردم علاقهمند به ورزش و به ویژه کوهنوردی «عینالی» یا همان «عونابن علی» نامی آشناست. کوهی که از دیرباز در ضلع شمالی تبریز قد برافراشته و تبریز کهن را زیر پا دارد.
می توان گفت آب و هوای ناب و کوهستانی تبریز مدیون کوههای اطرافش است، شهری که در میان دو دره واقع شده است و برای اهالی اش حتی در تابستان وزش بادی ملایم اصلی جدا نشدنی است. کوه عینالی در حال حاضر یک تفرجگاه کوهستانی بزرگ است که روزانه عده زیادی از شهروندان از آن هم به عنوان پارک و هم برای ورزش کوهنوردی استفاده میکنند.
سال 1354 طی هماهنگی با سازمان فائو کارشناسان این سازمان به تبریز اعزام می شوند و طی بررسی های انجام یافته مقرر می شود که اطراف تبریز به صورت کمربند سبز طراحی و جنگل کاری شود. این منطقه کوهستانی برای ساماندهی و تبدیل شدن به یک مجموعه تفریحی در سال 1383 تحت عنوان «سازمان توسعه و عمران عون بن علی و پارک طبیعت شهرداری تبریز»، به ثبت رسید تا به صورت اساسی ساماندهی شود. این سازمان از نظر مدیریتی زیر نظر استانداری است و از نظر بودجه زیر نظر شهرداری تبریز اداره می شود. به گفته مدیرعامل این سازمان در سال 93 یک برنامه 3 ساله برای تجهیز و توسعه این سازمان طراحی و هدف گذاری شده است که به حق می توان گفت این روزها شاهد تحول گسترده از لحاظ زیبایی ظاهری و تجهیز امکانات در این تفرجگاه مشاهده می شود. این تفرجگاه تفریحی به مقیاس 5600 هکتار طراحی شده است که بزرگترین تفرجگاه کوهستانی کشور به شمار می رود. گفتنی است پارک چیتگر تهران و مجموعه کوهستانی پارچین قزوین به مقیاس یک هزار 600 هکتار گزینه های بعدی پارکهای کوهستانی بزرگ کشور به شمار میروند.
کاشت درختان میوه در 200 هکتار از عینالی مدیرعامل سازمان توسعه و عمران عون بن علی و پارک طبیعت شهرداری تبریز از کاشت درختان میوه در 200 هکتار از عینالی خبر داده و می گوید: در 200 هکتار از کوه عون بن علی درختان میوه کاشته شده است، زمانی که این درختان به باروری برسند علاوه بر اینکه در فصل شکوفه منظره زیبایی در این کوه به وجود می آورند باعث حضور زنبورها و پروانه ها در این مجموعه خواهند بود که می تواند در آینده شغل های ضمنی مانند زنبورداری و تولید عسل طبیعی را در پی داشته باشد. آمادهسازی بزرگترین تفرجگاه کشور برای میزبانی ماهانه ۵۰۰هزار نفر مسعود برزگر جلالی با اشاره به اینکه «عینالی» فرصت و نعمتی در دست تبریز برای رشد و توسعه اقتصاد، فرهنگ و اشتغال است، اظهار می کند: در اواخر سال ۹۳ برنامه سه ساله برای رسیدن به اهداف مشخص تدوین شده و در دست اجرا است. برزگرجلالی با بیان اینکه در سال ۹۳ هر ماه ۵۰ هزار مراجعهکننده به این تفرجگاه داشتیم، می گوید: براساس چشمانداز سه ساله تدوینشده در سال ۹۳، آمار بازدیدکننده باید تا پایان ۹۶ به ۵۰۰ هزار نفر برسد که زیرساختهای این میزان گردشگر در حال تکمیل و آمادهسازی است. رئیس سازمان توسعه و عمران عون ابن علی تبریز با بیان اینکه در خرداد ۹۵ بر اساس سرشماری گردشگر ورودی به عینالی بیش از ۲۵۰ هزار نفر در این تفرجگاه حضور یافتند، یادآور می شود: طرحهای جدید برای جذب بیشتر گردشگر و رسیدن به آمار ۵۰۰ هزار نفر در ماه در دست اجرا است که بهتدریج افتتاح میشود.
ورزش های آبی زمستانی و تابستانی در عینالی! مدیرعامل سازمان توسعه و عمران عون بن علی و پارک طبیعت شهرداری تبریز از بهرهبرداری دریاچه مصنوعی تحت عنوان «داغ گلی» خبر داده و می گوید: بهرهبرداری از دریاچه مصنوعی «داغ گُلی» بهعنوان همسانی برای «ائل گُلی» یکی از طرح های مهم در حال اجرا دراین تفرجگاه کوهستانی است. وی ادامه می دهد: با بهره برداری از این طرح و پر شدن آب این دریاچه با گنجایش 54 متر مکعب آب دارد ضمن افزایش رطوبت هوای این منطقه از و ذخیره آب مورد نیاز درخت ها در صورت بحران آب، مکانی برای ورزش های آبی همچون قایقرانی، موج سواری و ... به وجود می آید.
برزگر جلالی یادآور می شود: راهاندازی باغوحش طبیعی با حیوانات بومی حیاتوحش آذربایجان، اجرای فاز دوم تلهکابین با مشارکت بخش خصوصی، احداث سالن همایش ۶۰۰ نفری در ایستگاه دوم تلهکابین و بهره برداری از پارک پیوند از جمله برنامههای توسعهای برای تحقق اهداف چشمانداز سند ۳ ساله عینالی است. ---------------------- نگارنده: ندا فرشباف ----------------------
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]