محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828808633
ابعاد دیگر کاهش سود بانکی/سود در هسته سخت
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ابعاد دیگر کاهش سود بانکی/سود در هسته سخت
کاهش تا ۱۵ درصدی سود بانکی در حدود سه سال گذشته در شرایطی از دستاوردهای دولت به شمار میرود و ادامهدار نیز خواهد بود که رسیدن سود به هسته سخت و اثر آن برعملکرد بانکها بعد دیگر ماجرای ریزش سود بانکی است. ظاهرا آنچه که اتفاق میافتد با نظری که مدیران بانکی درباره تغییر نرخ سود دارند، انطباق چندانی ندارد.
آفتابنیوز : به گزارش ایسنا، روند کاهشی نرخ تورم و همچنین حد بالا و مخرب سود بانکی برای فعالیتهای اقتصادی موجب شد تا دولت یازدهم ساماندهی سود در شبکه بانکی را در صدر برنامههای خود در حوزه پولی قرار دهد. زمانی بود که در سال ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ سودهای سپرده در رقابتی بین بانکها و موسسات اعتباری غیرمجاز حتی از ۳۰ درصد هم میگذشت تا بتوانند منابع بالاتری جذب کنند، از سویی دیگر با این رقم هنگفت پرداخت سود برای سپردهها، طبیعتا نرخ سود تسهیلات هم از ۳۰ درصد رد می شد، چرا که باید پاسخگوی هزینه تمام شده پول و سایر هزینههای بانکها میبود. به هرحال طی سه سال اخیر و در چند مرحله حتی برای یکسال دوبار اتفاق افتاد که سودها کاهش یافته و اکنون حداکثر ۱۸ درصد برای تسهیلات و ۱۵ درصد برای سپردهها پرداخت میشود.
در این بین روند تغییر سود نیز قابل توجه است، کاهشها در هر دوره با اعلام اینکه بانکها با از روی خواسته خود در این باره اقدام کردند به شورای پول و اعتبار میرفت، مصوب میشد و از سوی بانک مرکزی به بانکها ابلاغ و در دستور کار قرار میگرفت. در همان فاصله سود تسهیلات هم کاهش داشت و اکنون با اختلاف سه درصدی از سود سپرده قرار گرفته است. مورد دیگر آنکه در دورههای قبلی برای کاهش نرخ سود در کمتر زمانی شاهد بودیم همین بانکهایی که گفته میشد با یکدیگر توافق کردهاند و اجباری برای آنها نبوده این توافق را دور نزده و سودهایی خارج از عرف پرداخت نکنند.
کارشناسان و مدیران بانکی در آسیبشناسی این موضوع تاکید داشتند که بالابودن هزینه پول، کمبود نقدینگی، نرخ بالای سود در بازار بینبانکی و همچنین فعالیت نابسامان موسسات غیرمجاز که با پرداخت سودهای بالا مانع از عملکرد منظم بانکهای مجاز میشوند، در انحراف آنها از اجرای سودهای مصوب موثر است.
این در حالی است که در اواخر سال گذشته بانک مرکزی اعلام کرد که در راستای اقداماتی که برای رفع موانع عملیاتی شدن سودهای بانکی صورت گرفته، نرخ سود در بازار بین بانکی را توانسته ساماندهی و با بیش از ۱۰ درصد کاهش به حدود ۱۸ درصد کاهش دهد تا هزینه تامین مالی بانکها در این بازار کمتر شده تا از این طریق و هم از راه آزادسازی بخشی از سپردههای قانونی حجمی از نقدینگی در اختیار بانکها قرار گیرد و حدی از هیجان آنها برای جذب سپرده با سودهای بالا را کاهش میدهد. در عین حال که بانک مرکزی اعلام کرد که دیگر با سیاست هایی که برای ساماندهی موسسات غیرمجاز انجام داده، نمیتوانند تهدیدی جدی برای بازار پول و سود بانکی باشند.
با این حال بار دیگر نرخ سود در ابتدای سال جاری کاهش یافت و در تیرماه بود که عنوان شد بانکها با یکدیگر توافق کردند، با این تغییر نسبت به دورههای قبل که به تصویب شورای پول و اعتبار نرسید تا تاکیدی باشد بر اینکه این بار هیچ دستوری در کاهش سود وجود نداشته است.
هرچند که با موقعیت جدید انتظار میرفت نرخ سود بهطور منظمتری نسبت به دورههای قبل به مرحله اجرا برسد و البته ظاهرا اینگونه هم بود، اما وجود طرحهای مختلفی که هر یک به گونهای میتواند سودی بالاتر از ۱۵ درصد مصوب را به مشتری پرداخت کند و یا وجود صندوقهای سرمایهگذاری که در ابتدا بانک مرکزی محدودیتهایی برای آنها ایجاد و به مرور مجوز را برای بانکها صادر کرد و اکنون سود بیش از ۲۰ درصدی میپردازند، موجب شده تا بار دیگر سود بانکی تحتالشعاع قرار گیرد.
از سویی دیگر کم و زیاد شنیده میشود که مدیران بانکی چندان از کاهش بیش از سود استقبال نکرده و حتی اعتراض خود را در این رابطه به بانک مرکزی اعلام کردهاند. این در حالی است که گفتوگو با برخی از مدیران عامل بانکها و حتی مدیران شعب از این حکایت دارد که دیگر در فضای موجود نمیتوان با شرایطی که بانکها دارند بر کاهش مجدد نرخ سود در فاصله شش ماهه و حتی بیشتر تاکید داشت. مدیران عامل معتقدند که اکنون نرخ سود بانکی به هسته سخت خود رسیده و باید با تامل بیشتری درباره آن اقدام کرد به طوری که تمام جوانب سنجیده شده و مسایل اساسی بانک ها رفع شود.
اظهارات برخی مدیران بانکی گویای آن است که به هر حال شرایط اقتصادی و از سوی دیگر روند تخریبی که بانکها و موسسات اعتباری در پیش گرفته بودند کاهش نرخ سود و ساماندهی آن را الزامی کرده و باید انجام می شد، اما باید اکنون توجه داشت که پافشاری برای کاهش بیش از اندازه نرخ سود وقتی که پیشینه بانکهای ما مشخص و دارای ساختاری بیمار است و هنوز ترمیم نشده نتیجهای جز زیان سپردهگذاران و از سویی دیگر اختلال در عملکرد بانکها ندارد، چرا که کاهش سود بخشی از ماجراست، اما از سویی دیگر که تورم احساسی و انتظاری موجود موجب توقع سپردهگذار از شبکه بانکی شده و اگر سود تامین نشود بهطور حتم با ضرر همراه خواهد بود.
بانکی ها تاکید دارند در شرایطی که مردم حجم قابل توجهی از دارایی خود را به بانکها سپردهاند در جایگاهی دور از امانتداری توسط موسسات اعتباری و بانکهاست که به یکباره تا ۱۵ درصد سود را حذف کرد ا. در عین حال که هر اندازه که تاکید داشته باشیم قرار است شرایط و عملکرد بانکها ساماندهی شود و براساس سودهای منظم و منطبق با اوضاع اقتصاد حرکت کنند، باید پذیرفت که همین بانکها در چند سال گذشته به شدت تحت فشار بوده و گاها با مدیریتهایی که در اقتصاد انجام شده واقداماتی که در بانکها صورت گرفته، وامهای کلانی داده شده و اکنون در تنگنای مالی قرار دارند و هزینه پول آنها بالاست. پس تا زمانی که این شرایط بهبود نیابد، نمیتوان فقط برای اینکه بگوییم سود بانکی را کاهش دادهایم آن را بیش از اندازه کاهش دهیم.
البته یکی از مدیران بانکها میگوید در حال حاضر هم سود بانکی روی کاغذ کاهش داشته، چرا که بانکها از ابزارهای دیگری برای جذب سرمایههایی با سودهای ۲۰ درصد و حتی بیشتر استفاده میکنند. اشاره آنها به صندوقهای سرمایهگذاری است که این روزها با قدرت بیش از گذشته در شبکه بانکی مانور میدهند. در این باره از تبعیضی که اکنون برای مجوز صندوقهای سرمایهگذاری دارند گله می کنند و می گوینداین ابزار رسما در اختیار بانکها قرار گرفته تا بتوانند به نوعی جبران کاهش منابعی که در نتیجه ریزش سود بانکی اتفاق افتاده را جبران کنند، بنابر این در حالتی که تمام بانکها از این صندوقها بهره نمیبرند باعث اختلاف در جذب منابع بین آنها میشود، چرا که رسما شاهدیم بعضی بانکها توانستهاند بین ۱۵ تا ۲۰ میلیارد تومان از طریق سودهای ۲۰ تا ۲۴ درصدی که برای سپردههای صندوقهای سرمایهگذاری به دست میآورند کسب کنند، در این شرایط چرا باید انتظار داشت بانکی که چنین ابزارهایی را در اختیار ندارد برابر با بانکهای دیگر سود پرداخت کند.
اما وقتی موضوع موسسات غیرمجاز و تاثیر آنها بر سود بانکی مطرح می شود عنوان میکنند که در حال حاضر با ساماندهیهایی که انجام شده دیگر غیرمجازها مهار شدهاند و دیگر نمیتوانند به مانند قبل در عملکرد بانکها تاثیرگذار باشند و چنین بهانهای دیگر قابل استناد نیست.
همچنین گفته میشود که در هرگونه تصمیمگیری برای شبکه بانکی باید موقعیت دو طرف یعنی موسسات پولی و بانکی و همچنین مشتریان مورد توجه قرار گیرد نه اینکه شرایطی فراهم شود که جذابیت سرمایهگذاری در بانکها کاهش یافته و تنها برای نگه داشتن پول در مکانی امن مورد مراجعه قرار گیرند در این حالت دیگر فضای بانکها برای سپردهگذاری به مانند گذشته نبوده و ترجیحا مکانی انتخاب میشود که بتواند سود بالاتری در اختیار دارنده پول قرار دهد. براین اساس باید هرگونه تحولی در نرخ سود بانکی در نقطه تعادل قرار داشته و همه ابعاد آن مورد توجه قرار گیرد. باید توجه داشت که در حال حاضر حتی اگر رشد اقتصادی بالا رفته عمده آن از افزایش تولید نفت است نه خروج اقتصاد از رکود، پس در این فضا فقط کاهش نرخ سود بانکی نمیتواند گرهگشای مشکلات تولید بوده و باید ابعاد دیگر آن در حوزههای مختلف اقتصادی بررسی و خلا آن پر شود.
با این حال در فضایی که مدیران بانکی از شرایط ایجاد شده چندان راضی به نظر نمیرسند مدیران اقتصادی دولت موضع دیگری دارد. از وزیر اقتصاد گرفته تا رییس کل بانک مرکزی و معاونان وی و سایر مدیران دولتی همچنان بر کاهش مجدد نرخ سود تاکید دارند. حتی عنوان میشود که باید با تک رقمی شدن تورم نرخ سود بانکی به زودی تکرقمی شود.
اخیرا معاون نظارت بانک مرکزی اعلام کرده که به روند کاهشی سود ادامه خواهند داد، چرا که این نرخها به نفع اقتصاد و به ویژه تولید نیست، ولی حیدری از بعد دیگر ماجرای کاهش سود از آنچه که بین بانک مرکزی و بانک هامی گذرد، فشارهایی که از سوی مدیران اقتصادی و حتی نمایندگان مجلس برای کاهش سود بانکی وجود دارد و اینکه آیا وضعیت واقعی بانکها تحمل این روند را دارد یا نه؟ صحبتی به میان نیاورده است.
۱۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]
صفحات پیشنهادی
تاثیر خاکستری کاهش نرخ سود بانکی بر بازار سرمایه
تاثیر خاکستری کاهش نرخ سود بانکی بر بازار سرمایه کارشناسان بازار سهام معتقدند خروج بخش مسکن از رکود ثبات سیاسی در کشور افزایش قیمت نفت و عملی شدن تعهدات طرف مقابل در برجام مواردیست است که در کنار کاهش سود سپرده بانکی باعث رشد اقتصادی و رونق بورس می شود به گزارش خبرنگار&nbچرا نرخ سود بانکی کاهش نمییابد؟
دنیای اقتصاد در سرمقاله ای به قلم ایمان نوربخش نوشت صرف ادغام چند موسسه و بانک مشکلدار در بانکهای سالمتر مشکلی را حل نخواهد کرد چندی است که فضای اقتصادی کشور با این سوال مواجه است كه چرا بهرغم كاهش نرخ تورم و تلاشهای بانك مركزی نرخ سود بانكی كاهش نیافته است در روزهای اخیریکسان سازی نرخ ارز به زودی انجام می شود/تاثیر خاکستری کاهش نرخ سود بانکی بر بازار سرمایه
یکسان سازی نرخ ارز به زودی انجام می شود تاثیر خاکستری کاهش نرخ سود بانکی بر بازار سرمایه رییس کل بانک مرکزی گفت تمامی زمینه سازی های مورد نظر در این زمینه انجام و زمان اجرای آن به زودی اعلام خواهد شد به گزارش خبرنگار بورس بانک و بیمه گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ازشرط کاهش نرخ سود بانکی
خبرگزاری ایلنا عملکرد بازار بین بانکی بر اساس اعلام بانک مرکزی ایران نشان میدهد که دامنه نرخ سود معاملات بازار از 24 الی 30 درصد در پنجماهه اول سال 1394 به 17 الی 22 درصد در تاریخ 1395 6 21 رسیده است این در حالی است که در سال قبل نرخ سود بین بانکی 26 درصد بود که با اقدامات انجکاهش نرخ سود بانکی فقط با رونق تولید امکانپذیر است
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران کاهش نرخ سود بانکی فقط با رونق تولید امکانپذیر است عباس آرگون گفت معوقات بانکی و مطالبات بانکها از دولت که تاکنون قابلیت بازگشت هم نداشتهاند مشکلات فراوانی را برای بانکها به وجود آورده است به گزارش خبرنگار ایلنا عملکرد بازار بین بانضربه پرداخت نرخ سودهای بالای سپرده بر نظام بانکی/ امید به تعادل ترازنامه بانکها با مهار موسسات غیرمجاز
ضربه پرداخت نرخ سودهای بالای سپرده بر نظام بانکی امید به تعادل ترازنامه بانکها با مهار موسسات غیرمجازتاریخ انتشار شنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۴ ۰۶ رئیس کانون بانکهای خصوصی نرخهای بالای سود بانکی در سه سال گذشته مهمترین دلیل کاهش سود خالص بانکها دانست و گفت نرخ&zکاهش نرخ سود تسهیلات مسکن، افزایش تقاضا را رقم زد/ نبود زیر ساخت خرید هواپیما
کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن افزایش تقاضا را رقم زد نبود زیر ساخت خرید هواپیما رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران گفت با توجه به کاهش نرخ سود بانکی و افزایش تسهیلات تحرک برای خرید واحد های کوچک از سوی دهک های متوسط و ضعیف بیشتر شده است به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصاکاهش نرخ سود تسهیلات صادراتی به 11 درصد
کاهش نرخ سود تسهیلات صادراتی به 11 درصد هیات امنای صندوق توسعه ملی به منظور جهش در صادرات غیر نفتی نرخ سود تسهیلات ریالی از محل منابع صندوق برای صادرکنندگان را به 11 درصد کاهش داد به گزارش ایسنا در جلسه هیات امنای صندوق توسعه ملی که پیش از ظهر شنبه و به ریاست حجت الاسلام و المسرونق بازار در گرو کاهش نرخ سود کارت اعتباری کالا
رونق بازار در گرو کاهش نرخ سود کارت اعتباری کالا کاهش نرخ سود بانکی کارت اعتباری خرید کالا افزایش تقاضا و رونق بازار کالای ایرانی را به همراه دارد مهرداد بائوج لاهوتی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار صنعت تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جاقتصادهایی که از کاهش قیمت نفت سود بردند
خبرآنلاین نوسان قیمت نفت علاوه بر آنکه بدهی های مالی بزرگی بر دوش اقتصادهایی مثل عربستان گذاشت برخی اقتصادهای کوچک را نیز دچار مشکلات بسیار کرد وزارت دارایی عربستان طی بیانیهای ازتصمیم دولت عربستان برای فروش اولین مرحله از اوراق قرضه این کشور خبرداد براساس اعلام عربستان میزان-
اقتصادی
پربازدیدترینها