تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به وسيله من هشدار داده شديد و به وسيله على عليه ‏السلام هدايت مى‏يابيد و به وسي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817073555




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سبقت گراني خوراكي‌هاي پرمصرف از تورم


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مردم مي‌گويند كالاها در حال گران شدن است و دولت مي‌گويد تورم در حال كاهش يافتن. مردم از دو رقمي شدن نرخ تورم برخي خوراكي‌هاي سر سفره خود گلايه دارند و دولت تاكيد دارد كه بايد تك رقمي شدن نرخ تورم ميانگين كشور را مهم دانست. اين روايت دوگانه تورم و گراني البته ريشه در تاريخ اقتصادي ايران دارد، ريشه‌اي طولاني كه باعث بدگمان شدن مردم به آمارهاي رسمي شده است. آن چه در گزارش هفتگي بانك مركزي ديده مي‌شود، عمدتا تغييرات قيمت برخي خوراكي‌هاي پرمصرف خانوارهاي شهري است كه از شهر تهران نمونه‌گيري مي‌شود و تورم البته بيانگر قيمت كالاها و خدمات بسيار در تمامي شهرهاي ايران.
از تورم رسمي تا گران شدن سفره‌ها
به گزارش تابناك اقتصادي، بر اساس اعلام بانك مركزي نرخ تورم در دوازده ماه منتهی به مهرماه 1395 نسبت به دوازده ماه منتهی به مهرماه 1394 معادل 8.7 درصد برآورد شده به عبارتي ميانگين رشد قيمت كالاها و خدمات مورد محاسبه در سبد تورم كشور در اين مدت 8.7 درصد شده است و اين دقيقا يعني افزايش 8.7 درصدي ميانگين قيمت‌ها در سبد كالاها و خدمات مصرفي خانوارهاي شهري ايران. البته نبايد از نظر دور داشت كه ميانگين قيمت كالاها و خدمات در مهر امسال نسبت به مهر سال گذشته، به عنوان نرخ تورم نقطه به نقطه رشدي 9.3 درصدي داشته است. بنابراين آنچه دولت و بانك مركزي از آن به عنوان كاهش نرخ تورم ياد مي‌كنند، به اين معناست كه «ميانگين رشد» قيمت كالاها و خدمات كاهش يافته و نه اينكه قيمت همه كالاها و خدمات كم شده باشد.
روايت مردم از تورم
سال‌هاست كه همه دولت‌ها با اين انتقاد عمومي مواجه هستند كه چرا مي‌گوييد تورم كاهش يافته در حالي كه قيمت فلان كالا چند درصد گران شده است.؟ آنچه مردم از تورم روايت مي‌كنند بيشتر ناظر بر افزايش نرخ برخي كالاها و خدمات در يك بازده زماني، يك هفته‌اي، يك ماهه و ... است. البته هستند شهرونداني كه كاهش نرخ تورم را وقتي قبول مي‌كنند كه قيمت كالاها و خدمات كاهش يافته باشد كه اين رويكرد قابل قبول نيست.
دولت دل‌بسته تورم؛ مردم دل‌نگران گراني
واقعيت اين است كه هرچند دولت به كاهش نرخ تورم دل‌خوش كرده است، اما مردم نگران گران شدن برخي كالاها و خدماتي هستند كه مستقيما بر سبد هزينه‌هاي آنها اثر مي‌گذارد. مصداق اين دلدادگي دولت و دل‌نگراني مردم را مي‌توان در سبد هزينه‌هاي خانوارها در تامين اقلام خوراكي پرمصرف پروتئيني، ميوه و سبزي، لبنيات و ... جستجو كرد و از قضا دولت‌ها بايد در كنار مهار تورم، نگاهي واقع‌بينانه بر تغييرات قيمتي كالاهاي خوراكي مردم هم داشته باشند كه معيشت آنها را تحت تاثير خود قرار مي‌دهد.
به گزارش تابناك اقتصادي، هرچند به استناد آمارهاي هفتگي بانك مركزي، ميانگين قيمت كالاهاي لبني مورد مصرف مردم جز پنير غيرپاستوريزه كه رشيد 3.6 درصدي را در هفت ماه نخست امسال سپري كرده، ديگر اقلام لبني پرمصرف شامل ماست، كره و شير چندان رشد قيمت را تجربه نكرده است. اين در حالي است كه نوسان قيمت تخم مرغ قابل تامل بوده و قيمت هرشانه تخم مرغ از 8 هزار و 620 تومان در هفته سوم فروردين‌ماه امسال تا از مرز 10 هزار تومان هم فراتر رفته و آخر مهرماه قيمت اين كالاي پرطرفدار به 8 هزار و 797 تومان رسيده است.
 رشد 31 درصدي قيمت هر كيلو برنج درجه يك توليد داخل و افزايش 47.1 درصدي قيمت هر كيلو برنج درجه 2 ايراني هم نشانه روشني است از اينكه چرا مردم مي‌گويند كالاها در حال گران شدن است. به ويژه اينكه قند و شكر در اين مدت به ترتيب 29.6 درصد و 26.8 درصد افزايش نرخ را تجربه كرده است. جدول زير نوسان قيمت 18 قلم خوراكي پرمصرف منهاي ميوه‌هاي تازه و سبزي‌هاي تازه را به روايت بانك مركزي نشان مي‌دهد.

سبقت گراني خوراكي‌هاي پرمصرف از تورم
 



۰۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن