تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 29 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):انسان بايد براى آخرتش از دنيا، براى مرگش از زندگى و براى پيرى‏اش از جوانى، توشه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

کشتی تفریحی کیش

تور نوروز خارجی

خرید اسکرابر صنعتی

طراحی سایت فروشگاهی فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین طراحی فروشگاه اینترنتی وب‌سایت

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

زومکشت

فرش آشپزخانه

خرید عسل

قرص بلک اسلیم پلاس

کاشت تخصصی ابرو در مشهد

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

مبل کلاسیک

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

کفش ایمنی و کار

دفترچه تبلیغاتی

خرید سی پی

قالیشویی کرج

سررسید 1404

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1860453705




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قاسمی:اروپا به نقش ایران درحل بحران‌های منطقه واقف است


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: قاسمی:اروپا به نقش ایران درحل بحران‌های منطقه واقف است
وزیر امور خارجه ، روز جمعه و شنبه هفته جاری درادامه رایزنی ها و تلاش های ایران برای حل بحران‌های موجود در منطقه، مذاکرات فشرده ای را با همتایان روس و سوری خود در مسکو و همچنین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در تهران با محوریت بحران سوریه انجام داد.


به گزارش نامه نیوز، بهرام قاسمی، سخنگوی  وزارت امور خارجه به تشریح  این مذاکرات و تاثیر آن بر حل بحران های موجود در منطقه پرداخت و گفت : ایران به عنوان کانون محوری در حل بحران  سوریه بر اهمیت ایجاد  ثبات در منطقه و مبارزه با تروریسم تاکید دارد و در همین چارچوب احتمالا  در آینده نزدیک شاهد رفت و آمدهای دیگری در این راستا باشیم و این موضوع در دستور کار وزارت خارجه قرار دارد.

وی با بیان این که از چند روز قبل سفر خانم موگرینی به تهران برنامه ریزی شده بود، ادامه داد : طبیعی بود که بعد از نشست سه جانبه مسکو در ارتباط با سوریه ، رایزنی هایی نیز با اروپایی ها در ارتباط با این بحران داشته باشیم.

در ابتدای این گفت وگو ، سخنگوی وزارت امورخارجه  با اشاره به سفر روز جمعه محمد جواد ظریف به مسکو اظهار کرد: سفر وزیر خارجه به روسیه را می توان به دو بخش عمده تقسیم کرد. بخش اول مربوط به مذاکرات دو جانبه بین ایران و روسیه بود که درجریان ملاقات بین آقایان ظریف و لاوروف و هیأت همراهشان انجام شد.

بهرام  قاسمی با بیان اینکه در این ملاقات روابط دو جانبه تهران و مسکو در ابعاد سیاسی ، اقتصادی ، بازرگانی ، فنی ، حمل و نقل  و.... مرور شد ، ادامه داد: در این دیدار آخرین پیگیری هایی که در مورد توافقات حاصل شده بین آقای روحانی و پوتین در باکو انجام شده بود،‌ مورد بررسی و پیگیری قرار گرفت.

این دیپلمات ارشد کشورمان تصریح کرد : بررسی همکاری های اقتصادی  و مبادلات تجاری بین دو کشور از جمله مسائل مهمی دیگری  بود که در این دیدار مورد بررسی قرار گرفت و دو کشور از رشد این روابط رضایت نسبی داشتند.

قاسمی به گفت‌وگوی ظریف و لاوروف در مورد تحولات منطقه و مبارزه با تروریسم نیز  اشاره کرد و افزود:  دو کشور در این جلسه بر اهمیت مقابله با تروریسم و اهمیت خروج منطقه از بحران ایجاد شده، تاکید کردند.

وی  همکاری دو کشو در موضوع هسته ای را از دیگر موضوعات مطرح بین این  دو دیپلمات عالی رتبه ایرانی و روس عنوان کرد و گفت:‌ در این جلسه گزارشی از همکاری های دو کشور در ارتباط با فعالیت های صلح آمیز هسته ای ارائه شد و هر دو طرف از این گزارش و پیشرفت همکاری ها در این زمینه اظهار رضایت کردند.

سخنگوی وزارت امور خارجه ، افزایش همکاری های سیاسی و تبادلات هیأت های سیاسی که در آینده باید بین دو کشور انجام شود و همچنین سفر هیأت های پارلمانی بین تهران و مسکو در راستای توسعه همکاری در این بخش را ، از دیگر موضوعاتی عنوان کرد که در این جلسه در ارتباط با آن صحبت شده است .

قاسمی همچنین با بیان اینکه بخش دوم این سفر به نشست مشترک وزرای خارجه ایران ، روسیه و سوریه اختصاص داشت و بیشتر در رسانه ها این موضوع مورد توجه قرار گرفت به نحوی که گفت‌وگوهای دو جانبه ایران و روسیه را نیز تا حدودی تحت تاثیر خود قرار داد، گفت: همان طور که از پیش اعلام شده بود این نشست با محوریت بحران سوریه برگزار شد .

این دیپلمات ارشد کشورمان با بیان اینکه بعد از این نشست سه جانبه ، دیدارهای جداگانه ای نیز هیأت ایرانی با هیأت سوری و هیات سوری با هیأت روسی داشت، گفت : در این نشست چند ساعته آخرین تحولات سوریه در عرصه میدانی و سیاسی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و ایران و روسیه برحمایت خود از دولت قانونی سوریه تاکید کردند.

وی تصریح کرد: از دیگر موضوعاتی که در این جلسه مورد تاکید قرار گرفت بحث مبارزه با تروریسم و ادامه همکاری های  ایران و روسیه در این ارتباط بود .

سخنگوی وزارت امور خارجه بحث امداد رسانی و ارسال کمک های بشردوستانه به مردم سوریه  را از دیگر محورهای  مهم مورد بحث در این نشست عنوان کرد و گفت: قرار شد، مکانیزمی تهیه و طراحی شود که ایران و روسیه به کمک دولت سوریه بتوانند در افزایش کمک‌ها  و ایجاد خط کمک رسانی به مردم در مناطق مختلف سوریه  اقدامات موثری انجام دهند و فعالیت های خود را در این زمینه آغاز کنند.

قاسمی در پاسخ به این سوال که آیا قرار است در آینده نزدیک این نشست سه جانبه بار دیگر برگزار شود، خاطر نشان کرد: تاریخ مشخصی برای اجلاس بعدی مشخص نشد ولی ما از گذشته در حوزه بحران سوریه همکاری ها و هماهنگی های خوبی با روسیه با توجه به مواضع نسبتا مشترکمان در ارتباط با این بحران ، داشته ایم  و این همکاری‌ها و رفت و آمدها  به تناوب و بستگی به زمان و نیازهایی که ایجاد می شود،  ادامه پیدا خواهد کرد.

وی با بیان اینکه این همکاری ها در اشکال مختلفی انجام خواهد شد و الزاما نیازی نیست که در قالب نشست چند جانبه باشد ، تاکید کرد: تلاش دو کشور ایران و روسیه در راستای مبارزه با تروریسم و کمک به حفظ تمامیت ارضی سوریه است و این که در نهایت زمینه های لازم جهت ایجاد آتش بس در این کشور فراهم شود و مردم سوریه  بتوانند در مورد سرنوشت کشورشان تصمیم گیری کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در مورد سفر روز جمعه فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران و دیدارهایش با ظریف و روحانی در روز شنبه در ارتباط با بحران سوریه توضیح داد: برای اتحادیه اروپا نقش ایران در منطقه و پتانسیلی که برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه از آن برخوردار است بیش از گذشته مشخص شده است. آنها به خوبی می دانند که ایران در بحث مبارزه با تروریسم بدون داشتن استانداردهای دو گانه در این زمینه ، تلاش می کنند و برای ایجاد صلح و ثبات در منطقه اهمیت ویژه ای قائل است .

وی ادامه داد: در قطعنامه ای که هفته گذشته پارلمان اروپا در ارتباط با ایران تصویب کرد در آن به نقش سازنده ایران به عنوان یک کشور مهم و موثر در منطقه اذعان شده بود و طبیعی است که این اتحادیه وقتی بحثی در مورد سوریه در حال انجام است ، درخواست داشته باشد که ما نیز حضور داشته باشیم و با حفظ مواضع مان ایفای نقش کنیم.

وی ادامه داد: به نظر می رسد توجه اتحادیه اروپا بیش از گذشته به منطقه خاورمیانه جلب شده است و تلاش دارد که نقش بیشتری را در این ارتباط با استفاده از روابط خود با کشورهای این منطقه ،ایفا کند که یکی از موضوعات مهم در این ارتباط بحث سوریه است.

قاسمی تصریح کرد: بعد از اجلاس مسکو طبیعی بود که رایزنی هایی نیز با اروپایی ها داشته باشیم گرچه از چند روز قبل سفر خانم موگرینی به تهران برنامه ریزی شده بود.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشور با اشاره به برگزاری دور اول مذاکرات بین فدریکا موگرینی و ظریف در صبح روز شنبه  در وزارت خارجه ، اظهار کرد: در این دیدار در ارتباط با مسائل دو جانبه ایران و اتحادیه اروپا، روابط فی مابین و چشم انداز پیش روی این روابط بحث و رایزنی شد .

این مقام مسئول در وزارت خارجه با بیان اینکه سوریه یکی از محورهای اصلی گفت‌وگوهای روز شنبه فدریکا موگرینی با آقایان ظریف و روحانی بود ، ادامه داد: در این دیدارها آخرین تحولات سوریه مورد بحث قرار گرفت و با توجه به پیوستگی گروه های تروریستی در عراق و سوریه، موضوع عراق نیز مورد بحث قرار گرفت.

وی با بیان اینکه بعد از دیدار این دیپلمات اروپایی با رئیس‌جمهور ، دور دوم مذاکرات آقای ظریف و خانم موگرینی در وزارت خارجه برگزار شد ، افزود:‌در بعدازظهر روز شنبه علی رغم اینکه قبلا اعلام شده بود خانم موگرینی بعد از سفر به ایران به ریاض خواهند رفت ، ایشان تهران را به مقصد بروکسل ترک کردند تا در مراسم امضای سند همکاری های اتحادیه اروپا و کانادا حضور داشته باشند.

این دیپلمات ارشد کشورمان با اشاره به مذاکرات فشرده وزیر خارجه کشورمان در روز جمعه و شنبه با مقام های روسی ، سوری و اتحادیه اروپا اظهار کرد: ایران به عنوان کانون محوری در حل بحران  سوریه بر اهمیت ایجاد  ثبات در منطقه و مبارزه با تروریسم تاکید دارد و در همین چارچوب احتمالا  در آینده نزدیک شاهد رفت و آمدهای دیگری در این راستا باشیم و این موضوع در دستور کار وزارت خارجه قرار دارد .

قاسمی تاکید کرد : ایران آمادگی دارد با کشورهایی که بخواهند به صورت واقعی  با تروریسم مبارزه کنند همکاری کند و از این موضوع استقبال می کند.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود با تاکید بر اینکه اگر طرف های اروپایی علاقه مند باشند ایران می تواند گفت‌وگوها و رایزنی‌های خود را در ارتباط با مسائل منطقه از جمله سوریه با این اتحادیه افزایش دهد،  ادامه داد: در همین چارچوب با برخی از کشورهای منطقه و همچنین  دولت سوریه در تماس هستیم و امیدواریم که در نهایت این تلاش ها بتواند به حل بحران های موجود در منطقه کمک کند.

این دیپلمات عالی رتبه کشورمان ، در پاسخ به این سوال که آیا در جریان سفر خانم موگرینی به تهران در ارتباط با تشکیل دفتر اتحادیه اروپا در ایران بحث و گفت وگویی بین طرفین انجام شد ؟ خاطرنشان کرد: در این دیدارها مسائل کلی و  کلان روابط ایران و اتحادیه اروپا مورد بحث و گفت وگو قرار گرفت و در مورد جزییات و مسائلی مانند تاسیس  دفتر صحبت خاصی انجام  نشد .

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در ادامه توضیح داد: ایران از مدت های قبل دفتر نمایندگی در مقر اتحادیه اروپا در بروکسل داشته است و در حال حاضر نیز این دفتر فعال است . طرف اروپایی هم به عنوان یک عمل متقابل علاقه‌مندی خود را برای این که بتواند در تهران دفتر نمایندگی داشته باشد اعلام کرده است .

 وی با بیان این که این علاقه‌مندی تنها مطرح شده است و این موضوع نهایی نشده است ادامه داد : این امر باید در یک پروسه خاص ، مسائل مربوط به خود را طی کند .

قاسمی خاطرنشان کرد : ممکن است در مذاکرات آتی کارشناسی بین ایران و اتحادیه اروپا در این ارتباط بحث و تبادل نظر شود و سپس در مورد آن در سطح بالاتر تصمیم گیری لازم انجام شود .

شب گذشته مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مسیر بازگشت از کشورمان در وبلاگ خود  نوشت : من در مسیر خود در حال بازگشت از تهران این مطلب را می‌نویسم؛ جایی که با حسن روحانی، رئیس‌جمهور و جواد ظریف، وزیر امور خارجه دیدار کردم. این صرفاً یک سفر دوجانبه نبود بلکه آغاز یک همکاری بود که اتحادیه اروپا تصمیم گرفته با قدرت‌های منطقه‌ای درباره آینده سوریه داشته باشد. به طور قطع فوریت این است که درگیری‌ها پایان یابد، کمک‌های بشردوستانه به افراد ارائه شود و جنگ از طریق فرآیند سیاسی که سازمان ملل متحد روی آن کار می‌کند، خاتمه پذیرد. در تهران ما در این باره رایزنی داشتیم. با این حال، به طور همزمان، اروپا در کنار سایر کشورهای منطقه می‌تواند شرایطی را ایجاد کند که این فرآیند آغاز شده و برنامه‌ای برای بازسازی اجتماعی، سیاسی و فیزیکی سوریه شروع شود.

روز بعد از پایان جنگ، تمام سوریه باید خود را از نو بازیابد. این مسأله برعهده سوری‌ها خواهد بود که درباره ساختارهای نهادی و سیاسی کشورشان تصمیم بگیرند اما قدرت‌های منطقه‌ای می‌توانند در این فرآیند همراهی کرده و از مانع‌تراشی در آن پرهیز کنند. اتحادیه اروپا نیز در کنار سازمان ملل متحد و در مذاکره با تمامی کشورهای کلیدی به این امر کمک خواهد کرد. ما کانال‌های ارتباطی خوبی در منطقه با تمامی بازیگران داریم. این کانال‌ها شامل ایران و شامل عربستان می‌شود؛ جایی که من دوشنبه به آن سفر خواهم کرد. همچنین شامل قطر (من چند روز پیش با وزیر خارجه این کشور دیدار کردم) و ترکیه که به زودی برای نوعی مذاکره هدفمند درباره آینده سوریه به آنجا خواهم رفت، می‌شود  .



منبع: ایسنا

مطالب مرتبط
ظریف: ایران نگران مطرح کردن نظراتش در زمینه حقوق بشر نیست
قاسمی تشریح کرد: پالس مثبتی که اروپا برای ایران فرستاد
دیدار موگرینی با روحانی و ظریف/رایزنی در خصوص تحولات سوریه
ظریف؛ میزبان موگرینی
وزارت خارجه: نشست 3 جانبه ایران، روسیه و سوریه در مسکو
واکنش قاسمی به قطعنامه عادی سازی روابط اتحادیه اروپا با ایران



۰۹ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن