واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: با فرا رسیدن فصل سرما و بر زمین نشستن اولین برف، فصل گردشگری و توریستی آذربایجانشرقی هم پایان یافته و با انبوهی از هتلها و مهمانسراهای خالی و نیمه خالی مواجه میشویم.
دستاندرکاران گردشگری استان تنها برای فصل تابستان و همچنین تعطیلات نوروز برای جذب گردشگر برنامهریزی میکنند، غافل از اینکه هوای سرد و چهره سفید تبریز هم برای خود شکوهی دارد.
کشورهایی که برای توسعه صنعت توریسم حساب ویژهای باز کردند برای تکتک روزهای سال برنامهریزی کرده و جذابیتهای تمامی فصول را برای گردشگران معرفی کرده و درصدد جذب گردشگران با انگیزهها و روحیات مختلف هستند.
با توجه به اینکه طبیعت هر چهار فصل آذربایجان متفاوت و جذابیتهای خاصی دارد، دست اندرکاران امر میتوانند با توسعه ورزشهای زمستانی همچون اسکی، همچنین با معرفی جذابیتهای طبیعت آذربایجانشرقی در فصل سرما با روشهای مختلف در جامعه جهانی، شاهد توسعه گردشگری زمستانی در این استان باشیم.
در این بین میتوان از تجربه دو کشور سوئیس و اتریش در جذب گردشگران زمستانی برای رشته کوههای آلپ استفاده کرد و همچنین با برگزاری جشنوارههای ویژه همچون جشنواره سالانه یخی هاربن در چین و جشنواره ماهیگیری روی رودخانههای یخی در کشور کره جنوبی، آذربایجانشرقی را به مقصد گردشگران زمستانی تبدیل کرد.
در کشورهای خاورمیانه و ایران و با توجه به اقلیم طبیعی این منطقه هنوز مقصد گردشگری مناسبی برای این فصل از سال معرفی نشده است، حال آنکه در برخی از نقاط کشور از جمله آذربایجان شرایط مناسبی برای این امر مهیاست.
اما مشکل اصلی در این مورد به تفاوتهای گردشگری در تابستان و زمستان بر میگردد . گردشگری در زمستان با توجه به ماهیت این نوع گردشگری به شرایط محیطی خاص و ایجاد زیرساختهای لازم در طبیعت نیاز دارد، در حقیقت با توجه به پر مخاطره بودن گردشگری در زمستان، بدون تأمین زیرساختهای لازم از قبیل امکانات اقامتی، امکانات امدادی و پزشکی و امکانات ورزش زمستانی، این صنعت در زمستان منجر به بروز خسارتهای جانی خواهد شد.
در بعد استانی باتوجه به وجود دو پیست اسکی در دامنههای کوه سهند و میشو داغ، مسئولان استانی میتوانند حساب ویژهای روی توسعه گردشگری در این دو منطقه باز کنند، با تجهیز این دو پیست اسکی، میتوان فستیوالها و مسابقات زمستانی در این مناطق برگزار کرد.
در این بین نباید از ویژگیهای منحصر به فرد جنگلهای ارسباران غافل ماند، قلههای سر به فلک کشیده در زیر مه غلیظ، وجود بیش از 48 گونه پستاندار ، 220 گونه پرنده ، 38 گونه خزنده، 5 گونه دوزیست و 22 گونه ماهی و وجود قلعه بابک نظر هر گردشگری را به خود جلب کند.
تمام این استعدادها برای شکوفا شدن، نیاز به زیرساختها، امکانات اقامتی، پزشکی و تبلیغات دارند.
۰۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]