محبوبترینها
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
سه برند برتر کلید و پریز خارجی، لگراند، ویکو و اشنایدر
مراحل قانونی انحصار وراثت در یک نگاه: از کجا شروع کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1824930181
یورش دسته جمعی به «پایگاه رای» روحانی
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرآنلاین: اتاقهای فکر تندروها و دلواپسان علیه سبد رای روحانی فعال شده است، گویا قرار است نه با یک کاندیدا که با چند کاندیدا به مصاف رییسجمهور مستقر بروند تا شاید آرای حسن روحانی را پراکنده سازند.
فرقی نمیکند محمود احمدینژاد باشد یا سیدمحمد خاتمی یا اکبر هاشمی رفسنجانی اساسا شکست رییسجمهور مستقر که برای دور دوم نامزد بوده تاکنون امکانپذیر نبوده است. حالا اما در نیمه دوم دهه نود کسانی پیدا شده اند که میخواهند این طلسم سیاسی را شکسته و برای اولین بار پدیده رییس جمهور یک دوره ای را در تاریخ سال های بعد از انقلاب ثبت کنند.
کسانی که از همان ابتدای ریاست جمهوری حسن روحانی هر آنچه در توان داشته اند انجام داده اند و بازی را از همه صورت های ممکن آن ادامه داده اند. دلواپسان دوران اکنون در یک هماوردی سنگین قراردارند؛ برهه ای از تاریخ که قرار است رییس دولت بعدی از ماحصل تحولات این چند ماهه تعیین شود. فعلا هدف یکی است و راه ها متفاوت. همه رقبا می خواهند حسن روحانی دیگر رییسجمهور نباشد. این وسط فعلا صدای کسانی بلندتر است که از ایده کثرت برای مبارزه دفاع می کنند؛ ایده ای که شاید بتوان آن را اینگونه تفسیر کرد« یورش دسته جمعی به سبد رای آقای رییس جمهور».
اینکه منتقدان آقای روحانی {که البته نمی توان از لفظ کلی اصولگرایان درباره آن استفاده کرد، چرا که بخش قابل توجهی از اصولگرایان اکنون دلشان با روحانی شده است } چگونه می خواهند با رقیبشان در اردیبهشت 96 مواجه شوند دو جواب بیشتر ندارد. بر اساس شواهد موجود اکنون دو ایده در این مورد موجود است. ایده شماره یک می گوید نمی توان با یک نامزد واحد به مصاف رییس دولت مستقر رفت. طرفداران این ایده می گویند باید با چند نامزد مختلف وارد رقابت شد و سپس در مرحله بعدی به یک نامزد واحد رسید. ایده دومی هم این وسط هم که می گوید باید ساز و کار وحدت را فراهم کرد. همان حرف های قدیمی را می زنند. گعدهنشینی کنند؛ چند داور بگذارند و شورای انتخاب. یکی را برگزینند آنگاه به استقبال اردیبهشت بروند .
اینجا دراین تحلیل بنا بر این است که ایده اول منتقدان را بررسی کنیم، ایده همان افرادی که قرار است دستهجمعی به مصاف سبد رای روحانی بروند.
پلن یک؛ حمله به پایگاه رای یک رییسجمهور میان جناجی
حسن روحانی نه یک رییس جمهور فراجناحی که به تعبیر درستتر یک رییس جمهور میان جناحی است؛ ذات راستگرایی دارد اما مشی اصلاح طلبی در او کم دیده نمیشود. او اقتضای زمانه ما شده است. در میانه آشفتگی برجای مانده از دوران محمود احمدی نژاد یکباره رییس جمهور شد و در یک شرایط کاملا متفاوت با سبدی از آرای ناهمجنس به پاستور رسید .
اگر از برداشت های سطحی که می گوید رای حسن روحانی متعلق به اصلاح طلبان است عبور کنیم برداشتی عمقی تر به ما میگوید سرمایه اجتماعی آقای رییس جمهور هویتی پیچیده از آن دارد که تصور می شود . یک سبد رای که هم اصولگرا دارد ؛ هم اصلاح طلب، هم طبقه متوسط دارد و هم طبقه ضعیف.
آرای منفی او هم جالب است یک سبد از افراد مختلف؛ از بورژوا و خرده بورژوا در آن دیده می شود تا پرولتاریا و طبقه فرودست.
در میان منتقدان حسن روحانی کسانی را داریم که می گویند : سبد رای آقای رییس جمهور فقط متعلق به اصلاح طلبان نیست. به بیان دیگر آنها معتقدند این سبد رای، سرمایه اجتماعی یک طیف بلوکه شده به نام اصلاح طلبان نیست که بنا بر آن نتیجه گرفته شود نمی توان حتی نگاهی برای جذب آن داشت. آنچه رخ داده این است که حسن روحانی در جریان مبارزات انتخاباتی توانسته از همه طیف های ممکن جمعیتی را متمایل به خود کند. او اصلاح طلبانی را به همراه خود داشته که وضعیت دوران را استثنایی دانسته اند و خواسته شان تشکیل دولت استثنایی بوده است.
این اما همه ماجرا نبود . اصولگرایانی هم که زخم دوران محمود احمدی نژاد را بر قامت سیاسی شان داشتند حسن روحانی را فردی مورد اطمینان یافتند برای گذار از دوران سخت 8 ساله و شرایط پسا احمدی نژاد. صادقانه بگوییم این اصولگرایان ذات راستگرایی حسن روحانی را مبنا قرار دادهاند.
اگر نظر سیاسی همین دو جناح را تنها مد نظر قرار دهیم ؛ مدافعان ایده اول می گویند می توان با عنایت به همه آنچه در این سه و سال و اندی گذشته سامان این سبد رای را شکست. در این بخش تاکتیک جذب رای نیست بلکه هدف اصلی پراکنده سازی آرا است. دقیق ترش این است که می گویند می توان با برجسته سازی رخدادها ، پیمان را سست کرد و ساز جدایی را کوک کرد . آنها البته نقشه ای هم برای طبقات اجتماعی این سبد رای دارند .
طبقاتی که هر کدام به دلیلی جذب حسن روحانی شدند . طبقات بوژوا و خرده بورژوا که دوران محمود احمدی نژاد آنها را تا مرز ورشکستگی رسانده بود و سرمایه هایشان را چون خانه ای روی آب کرده بود . طبقات فرودست و کارگر که دولت سابق با وعده آوردن نفت بر سر سفرهایشان آنها را فریفته و هر آنچه در جیبشان بود را نیز به باد فنا داده بود . طبقه متوسطی که همه این سال های 8 ساله احمدی نژاد را گوشه نشینی کرده و دلخور از شرایط دوران به دنبال یک منفذ بود برای تابیدن روزنه ای از امیدهایشان.
از این جمعیت درصد مهمی به این رسیدند که باید به حسن روحانی رای داد. اما از این طبقات حامی برخی نیز اکنون در وضعیت رفتن و ماندن در کنار آقای رییس جمهور مردد مانده اند. این دقیقا نقطه هدف طرفداران ایده اول است. می گویند می توان این ها را جدا ساخت.
پلن یک برای شکست حسن روحانی اما این را هم به تندروها می گوید نمی توان کسی را یافت که توانایی ایجاد این گسست را داشته باشد. کسی که بتواند هم طبقه فرودست را جذب کند و هم طبقه بورژوا را راضی کند. کسی که قدرت پراکنده سازی اصولگرایان و اصلاح طلبان گرد آمده بر پیرامون حسن روحانی را داشته باشد.
پس چنین است که آنها به این ایده رسیده اند:« یورش دسته جمعی به سبد رای آقای رییس جمهور ».می گویند باید همه بیایند؛ فردی مانند محسن رضایی بیاید تا رای قومیتی بیاورد و حاشیه نشین ها را جذب خود کند . کسی ساده پوش را بیاورند، حرفهای پوپولیستی بزند تا آرا طبقه فرودست را جذب کند و کسی مانند سعید جلیلی هم بیاید تا نقطه قوت دولت را پاشنه آَشیل اش سازد؛ می خواهند مذاکرات و برجام را تخطئه کنند.
یک بازی چند وجهی که در اتاق های تصمیم گیری درباره آن بحث می شود . این ایده اما چندان هم قرص و محکم نیست چرا که تصمیم سازانی که آن را طراحی کرده اند تنها مانده اند. بزرگان راست گرا مخالف آن شده اند. صحیح ترش این است : می گویند طراحان این ایده دنبال بهانه اند و نقشه شان چیز دیگری است. آنها از این بی نظمی و یورش دسته جمعی می خواهند نافرمانی خودشان از اتاقهای تصمیم گیری را به صورت تئوریک توجیه کنند. از آن مهمتر، آنها که مصداق این ایده پردازان هستند چند بار امتحان شده اند؛ مردم دیگر به آنها اعتماد ندارند.
سرگشتگی میان مخالفان و منتقدان آقای رییس جمهور شدت گرفته است؛ از قرار هرکسی کار خود را خواهد کرد. معنای چنین وضعیتی البته یورش دسته جمعی به سبد رای آقای رییس جمهور نیست. آنچه رخ خواهد داد این است :«هر کسی که بخواهد و بتواند نامزد می شود . بی توجه به ایده پردازان ، فارغ از آنچه تصمیم سازان راستگرا می خواهند. هیچ کس برای ائتلاف و کناره گیری نمی آید . همه خواهان رییس جمهوری هستند .» پس در چنین شرایطی زیاد نباید نگران سرنوشت آقای روحانی بود ؛ چرا که یک پیش بینی این است ؛صحنه انتخابات 96 در نهایت چندان شلوغ نیست. این پیش بینی را فراموش نکنید !
۰۸ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]
صفحات پیشنهادی
یورش تندروها به «پایگاه رای» روحانی
خرآنلاین اتاقهای فکر تندروها و دلواپسان علیه سبد رای روحانی فعال شده است گویا قرار است نه با یک کاندیدا که با چند کاندیدا به مصاف رییسجمهور مستقر بروند تا شاید آرای حسن روحانی را پراکنده سازند فرقی نمیکند محمود احمدینژاد باشد یا سیدمحمد خاتمی یا اکبر هاشمی رفسنجانی اپاسخ روحانی به نامههای وزرای مستعفی | پایگاه خبری تراز
تراز رئیسجمهور ضمن پذیرش استعفای وزرای فرهنگ و ارشاد اسلامی ورزش و جوانان و آموزش و پرورش از خدمات جنتی گودرزی و فانی در دوران تصدی آنان قدردانی کرد به گزارش تراز حسن روحانی رئیس جمهور در پاسخ به نامه محمود گودرزی با اشاره به پیروزیهای فراوان ورزشکاران ایرانی در مروحانی پایگاه رای خود را از دست داده است | پایگاه خبری تراز
تراز یک فعال سیاسی اصولگرا گفت اینکه دولت مشکلات را به گردن دولت قبل بیندازند دیگر نه راه چاره است و نه در بین مردم خریدار دارد به همین خاطر آقای روحانی به دنبال ایجاد سازمان رای برای خود است به گزارش تراز قاسم روانبخش فعال سیاسی اصولگرا با اشاره به اینکه سخنرانی ها و اقداماجامعه روحانیت مبارز محوریت اصولگرایان در انتخابات 96 است
جامعه روحانیت مبارز محوریت اصولگرایان در انتخابات 96 است یک عضو حزب موتلفه اسلامی گفت محوریت جامعه روحانیت مبارز قطعی است و پس از ارائه نظرات محوریتی که مورد قبول اصولگرایان باشد انتخاب خواهد شد حمیدرضا ترقی عضو حزب موتلفه اسلامی در گفتوگو با خبرنگار احزاب و تشکلهای گروهتلاش دولت برای رفع مشکلات کشور | پایگاه خبری تراز
تراز وزیر اطلاعات در ملاقات با نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی تصریح کرد که امروز با وجود همه ناامنی های منطقه امنیتی بر ایران اسلامی حکم فرماست که در هیچ کشوری وجود ندارد به گزارش تراز حجت الاسلام و المسلمین سید محمود علوی در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان خراسانمجرمیت «صدا» و «یالثارات» به اتهام توهین به روحانی | پایگاه خبری تراز
تراز علی اکبر کسائیان درباره پرونده هفته نامه یالثارات گفت این هفته نامه در اتهام توهین به اشخاص و مسئولان توهین به مولاوردی و نشر مطالب خلاف واقع و پخش شایعات با اکثریت آرا مجرم شناخته نشد به گزارش تراز علی اکبر کساییان سخنگوی هیئت منصفه دادگاه مطبوعات استان تهران در رابطاستقبال رسمی روحانی از رییس شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین
استقبال رسمی روحانی از رییس شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین رییس جمهور امروز از رییس شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین بطور رسمی استقبال کرد به گزارش حوزه دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری حجت الاسلام و الدعوت از روحانی برای حضور در مراسم 16 آذر
خبرگزاری مهر رئیس دانشگاه تهران گفت ما طبق روال هر ساله از رئیس جمهور برای حضور در مراسم ۱۶ آذر مصادف با روز دانشجو دعوت می کنیم محمود نیلی احمدآبادی گفت طبق روال هر ساله مراسم ۱۶ آذر در دانشگاه ها برگزار می شود و دانشگاه تهران نیز از رئیس جمهور دعوت می کند تا برای حضور در اینروایت معاون روحانی از استعفای همزمان سه وزیر و ترمیم کابینه | پایگاه خبری تراز
تراز معاون رئیس جمهور در واکنش به استعفای همزمان سه وزیر کابینه دولت تدبیر و امید گفت این ترمیم کابینه دولت نتیجه یک فرایند ارزیابی مستمر عملکرد بود به گزارش تراز جمشید انصاری شامگاه پنج شنبه در جمع خبرنگاران رسانه های جمعی استان کردستان در سنندج در واکنش به سوالی در خصوص استکانونهای قدرت از شعارهای روحانی ناراضی هستند/ اجازه حضور وزرای اصلاحطلبتر را نمیدهند
ناصری در گفتوگو با ایلنا کانونهای قدرت از شعارهای روحانی ناراضی هستند اجازه حضور وزرای اصلاحطلبتر را نمیدهند یک فعال سیاسی اصلاحطلب از نحوه تغییرات در کابینه انتقاد کرد و گفت در شرایط موجود گروههایی که به دولت فشار میآورند اجازه حضور وزرای اصلاحطلبتر در دولت را نمی-
سیاسی
پربازدیدترینها