تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 17 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هرکس نماز را سبک بشمارد ، بشفاعت ما دست نخواهد یافت.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1851335346




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چرا باید «سیانور» را در سالن سینما تجربه کرد؟


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
چرا باید «سیانور» را در سالن سینما تجربه کرد؟
چرا باید «سیانور» را در سالن سینما تجربه کرد؟ بهروز شعیبی که در کارگردانی به جزئیات توجه ویژه‌ای می‌کند، در این اثر از انتخاب عنوان «سیانور» به عنوان عامل خودکشی عناصر مجاهدین پس از گرفتار شدن تا انتخاب نشانه‌ها بسیار دقیق عمل کرده و تصویری باورپذیر از ساواک، عناصر سازمان مجاهدین و همچنین اعضای ساواک ارائه کرده است.


به گزارش فرهنگ نیوز، «سیانور» تازه‌ترین فیلم بهروز شعیبی در شرایطی اکران شد که این اثر سینمایی یکی از معدود تریلرهای سیاسی قابل توجه دو دهه اخیر سینمای ایران است؛ تریلری که ویژگی‌های منحصر به فرد و محصورکننده‌ای برای عموم تماشاگران دارد و یک گام بلند و رو به جلو در خلق تریلرهای سیاسی در سینمای ایران است، هرچند شاید برای برخی منتقدان و تماشاگران حرفه‌ای چنین نباشد و ملاحظاتی بر این اثر سینمایی داشته باشند.
 
بهروز شعیبی پس از ساخت چندین درام، این بار سراغ خلق یک تریلر سیاسی رفته و فیلم سینمایی «سیانور» را خلق کرده که باید بر لفظ «سینمایی» در این اثر تاکید کرد، چرا که سیانور یکی از آثاری است که همچنان به قواعد تولید یک اثر سینمایی وفادار است و با یک «تله فیلم» مواجه نیستیم. دکوپاژ و کادربندی‌ها برای پرده عریض سینما در نظر گرفته شده و به همین دلیل تماشاگر باید این فیلم را بر پرده نقره تماشا کند تا درک بهتری از این اثر داشته باشد.
  
داستان «سیانور» درباره برشی از تاریخ سازمان مجاهدین خلق (منافقین) است که سران این سازمان نظیر  قصد داشتند با عبور از اسلام، ایدئولوژی این سازمان را بر باورهایی برآمده از مارکسیسم استوار کنند. مقاومت برخی اعضای موثر سازمان در زمان تغییر ایدئولوژی و ایستادگی‌شان در مقابل پیوستن به این ایدئولوژی، باعث شد تا در نشریه سازمان مجاهدین آنها تخریب شوند و در نهایت به دستور تقی شهرام، ترور شوند.
  
 [چرا باید «سیانور» را در سالن سینما تجربه کرد؟]  
در این میان، بر اساس روایت‌های موجود تقی شهرام پس از آنکه از طریق لیلا زمردیان همسر سازمانی مجید شریف واقفی مطلع شد، شریف واقفی قصد دارد با جمع کردن آن دسته از عناصر سازمان مجاهدین که قصد مارکسیست شدن ندارند، یک گروه تازه ایجاد کند. در این شرایط تقی شهرام دستور ترور مجید شریف واقفی و مرتضی صمدیه لباف را به وحید افراخته می‌دهد که در نهایت شریف واقفی کشته می‌شود اما صمدیه لباف زنده می‌ماند به همراه گروهی از جمله وحید افراخته توسط ساواک دستگیر و اعدام می‌شود.
  
بهروز شعیبی که در کارگردانی به جزئیات توجه ویژه‌ای می‌کند، در این اثر از انتخاب عنوان «سیانور» به عنوان عامل خودکشی عناصر مجاهدین پس از گرفتار شدن تا انتخاب نشانه‌ها بسیار دقیق عمل کرده و تصویری باورپذیر از ساواک، عناصر سازمان مجاهدین نظیر تقی شهرام و مرتضی صمدیه لباف و همچنین اعضای ساواک ارائه کرده و تصویری متفاوت را برای تماشاگر به نمایش می‌گذارد.
  
به طور مشخص تصویر تقی شهرام به عنوان یکی از ایدئولوگ‌های سازمان مجاهدین که در تغییر ریل دادن این سازمان و تبدیل به آنچه اکنون از آن به عنوان «منافقین» یاد می‌شود، نقش اساسی داشته، به جای آنکه با یک کلت در دست به دنبال اقدامات چریکی باشد، با انبوهی از کتاب‌هایی که خلاصه نویسی کرده، دیده می‌شود که در حال مطالعه کتابی دیگر درباره اصلی‌ترین چالش‌های پیش آمده برای گروه تحت کنترلش موضع‌گیری می‌کند. او نمی‌کشد، بلکه فقط دستور کشتن را به عناصر اجرایی‌اش نظیر وحید افراخته می‌دهد.
مسئولان ساواک و کارشناسان سازمان امنیتی رژیم پهلوی نیز به جای آنکه تماماً با سیبیل‌های از بنا گوش در رفته، شکم برآمده، کلت بر کمر بسته، در حال شلاق زدن باشند، به عنوان عناصر منتخب از مراکز نظامی و پلیس معرفی می‌شوند که برای دریافت مدارک‌ تحصیلی‌شان، از پایان‌نامه‌شان درباره چالش‌های امنیتی نظیر سازمان مجاهدین دفاع می‌کنند. به تعبیر دیگر بهروز شعیبی از تصویر سیاه و سفید و کاریکاتوری که در سینمای ایران از هریک از این جریان‌ها ارائه شده، عبور کرده و فیلمی خاکستری ساخته است.
طراحی صحنه منحصر به فرد در این اثر بسیار قابل توجه است و به خوبی دقت نظر کارگردان را نشان می‌دهد تا خطاهای مرسومی که در این دست آثار رخ می‌دهد و در محصولات ایرانی به مراتب بیشتر به وقوع می‌پیوندند، به حداقل ممکن کاهش یابد، به گونه‌ای که پس از چند بار تماشای سیانور، جزئیات بسیار اندکی از اجزای صحنه در نماهای خارجی را می‌توان یافت که متعلق به دهه 40 و 50 تهران نیستند.
این مسئله زمانی پراهمیت‌تر می‌شود که شعیبی با شجاعت به جای آنکه به نماهای بسته در کوچه پس کوچه‌ها قناعت کند و بدین ترتیب ریسک چنین گاف‌های تصویری را کاهش دهد، با تکیه بر تکنیک فیلمبرداری علیرضا برازنده و جنس خاصی از تصویر که تماشاگر را به دهه 40 و 50 نزدیک می‌کند، نماهای لانگ شات‌ را در خیابان‌های اصلی می‌گیرند که طراحی صحنه بسیار دشواری را -با توجه به حجم تغییرات رخ داده در چهل سال اخیر- طلب می‌کرده است.
در مقابل همه این ویژگی‌های مثبت، درک داستان این فیلم برای بخش وسیعی از آنهایی که در جریان ماجراهای مجید شریف واقفی، تقی شهرام و کلیت آنچه بر سازمان مجاهدین در سال‌های پیش از انقلاب گذشته، قابل درک نیست. در واقع سناریو با ابهاماتی برای مخاطبی روبرو است که علمی نسبت به تاریخچه سازمان مجاهدین ندارد و شاید درک جزئیات و روند داستان برای تماشاگر ناآگاه با این فضا دشوار باشد.
این چالش به خصوص برای نسل جوان و نوجوان که شناخت‌شان نسبت به این مسائل بسیار اندک، بیشتر می‌شود. از این منظر ارائه یک توضیح در ابتدای فیلم و یا قرار دادن دیالوگ‌هایی که شناخت نسبی برای تماشاگر ناآگاه به سوابق این سازمان، می‌توانست تاثیرگذاری این اثر سینمایی را به مراتب بیشتر کند اما در هر حال کارگردان تشخیص داده از بیان جزئیات بیشتر پرهیز کند و بیش از حد به شناخت تماشاگر از تاریخ اعتماد کرده است.
در مجموع «سیانور» را می‌توان یک اثر منحصر به فرد در تاریخ سینمای سیاسی ایران تلقی کرد که با تصویر خاکستری به نمایش در آمده در آن می‌توان ارتباط برقرار کرد. همواره گفته می‌شود حتی مقایسه دو اثر از یک فیلمساز نیز اشتباه است و طبیعتاً مقایسه دو اثر از دو فیلمساز اشتباهی بزرگ‌تر است اما لاجرم باید اشاره کرد که برای درک اهمیت کار بهروز شعیبی و کیفیتی اثری که خلق کرده، می‌توان به مقایسه «سیانور» با «امکان مینا» اثر ضعیف و کاریکاتوری کمال تبریزی پرداخت.
 









95/8/7 - 20:31 - 2016-10-28 20:31:34





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 97]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن