محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843444689
ترکیه نباید هیچ اقدامی را بدون هماهنگی دولتهای عراق و سوریه انجام دهد/سیاست ایران همیشه داشتن روابط خوب با همسایگان است
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: ترکیه نباید هیچ اقدامی را بدون هماهنگی دولتهای عراق و سوریه انجام دهد/سیاست ایران همیشه داشتن روابط خوب با همسایگان است
رئیس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس گفت: ترکیه نباید هیچ اقدامی را بدون هماهنگی دولت های عراق و سوریه انجام دهد چون به تحقق هدف کمک نخواهد کرد.
به گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، علاءالدین بروجردی رئیس کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی مجلس شورای اسلامی روز سه شنبه( 4 آبان ماه 1395) در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فرانس 24 درباره نظر ایران پیرامون تهاجمی که علیه موصل و دولت اسلامی اسلامی یا داعش شروع شده است، گفت: من فکر می کنم که داعش با توجه به اینکه یک پدیده شوم صهیونیستی است باید از همه ظرفیت ها برای زدودن این پدیده از عراق و سوریه بهره برد و برای آن تلاش کرد و این تهاجم نقطه عطفی است در تحولات منطقه و حذف داعش از صحنه به عنوان یک گروه تروریستی از صحنه عراق.
آیا شما فکر می کنید که بعد از موصل که مسلما مقداری وقت می برد نوبت به رقه می باشد و باید سریعا همه تلاش های بین المللی را روی این شهر در سوریه متمرکز نمود؟ یا نه هنوز باید مقداری صبر نمود؟
بروجردی: در حقیقت ما شاهد همان موضوع هستیم. همانطور که موصل در عراق همان مرکزیت را دارد شهر رقه نیز در سوریه، ما با همان مشکل مواجه هستیم و این شهر مرکز عملیات و هدایت اقدامات تروریستی در سوریه و در کشورهای مختلف می باشد. بنابراین با توجه به اینکه احتمال دارد نیروهای فراری از عراق بروند و در این شهر متمرکز شوند، نباید گذاشت که آنها فرصت بازسازی و تقویت خودشان را پیدا کنند. من فکر می کنم که هرچه سریعتر این کار صورت بگیرد به نفع عرصه مبارزه با صهیونیست ها است.
بحث های جنجالی فراوانی در باره نقشی که واحدهای شبه نطامی مردمی موسوم به حشد الشعبی می توانند در باره عملیات موصل بازی کنند، وجود دارد. گفته می شد که آنها هم علاقمند بوده اند در تهاجمات صورت گرفته علیه موصل حضور داشته باشند و بخصوص روی شهر" تل افار"... و بخصوص نگرانی های فراوانی در زمینه حقوق بشری وجود دارد. ایا این امکان هست که نیروهای شبه نظامی که مورد حمایت ایران هم هستند، بتوانند نقشی در این زمینه بازی کنند؟
بروجردی: این امر به نظر فرماندهی بستگی دارد. زیرا در هر صورت در زمینه ای مهم مانند عملیات آزاد سازی موصل حتما در سطحی بزرگ و فرماندهی بزرگ درباره آن تصمیم گیری می شود و اینطور نیست که هر کس بخواهد هر کاری را که علاقمند است انجام دهد. بنابراین اگر این اصل را بپذیریم براساس ضرورت، فرماندهی نیروهای مسلح عراق این ضرورت را اعلام می کنند و این اقدام احتمال صورت می گیرد که حشد الشعبی باید وارد عملیات شود یا نه ؟ در هر صورت حشد الشعبی ظرفیت قابل ملاحظه ای در تحولات جاری عراق در مبارزه با داعشی ها دارد و اگر طبیعتا ضرورت اقتضاء کند می توان از نیروهای آنها نیز استفاده شود و من فکر می کنم که بحث نگرانی ها بیشتر فضا سازی های روانی باشد تا واقعیت طبیعی
آیا ایران در عملیات موصل حضور دارد؟
بروجردی: ما در عراق و سوریه همواره براساس نظر دولت های این کشور عمل کرده ایم و اين كار با انتقال تجربیات مان به صورت مستشاری براساس ظرفیت هشت سال جنگی که به ما تحمیل شد و مبارزه طولانی که با تروریست ها داشتیم انجام می شود و طبیعتا از تجربیات خوبی در این زمینه برخوردار هستیم. و چون ما قویا معتقدیم که باید یک مبارزه جدی و بی امان صورت گیرد، و برای این کار انجام داد، طبیعتا براساس این اصل، این درخواست را همیشه پاسخ مثبت داده ایم و امروزهم در همین شرایط هستیم.
بنابراین آن کسانی که شما آنها را مشاورین نظامی می خوانید و دیگران آنها را سرباز می نامند در نبرد موصل و با همکاری دولت عراف و همچنین در هماهنگی با ائتلاف بین المللی حضور دارند؟
بروجردی: شما که مطلع هستید ما از قبل یک اتاق عملیاتی داریم که هم روس ها در آن حضور دارند و هم عراقی ها و هم سوری ها... هم در بغداد و هم در دمشق ... یعنی در واقع ما یک کار مشترکی را انجام میدهیم و نوعی همفکری باید صورت بگیرد و یک چنین عملیات بزرگی بدون یک چنین همفکری طبیعتا عملی نیست که بتواند به صورت موفق انجام شود.
در مورد ترکیه شاهد بودیم که تنشی بین دولت مرکزی در عراق و ترکیه در باره نبرد موصل وجود دارد. ترکیه از زبان رئیس جمهورش رجب طیب اردوغان اعلام کرده است که می خواهد در نبرد موصل حضور داشته باشد و در این عملیات هم حضور دارد نیروهای ترکیه در تهاجم علیه داعش حاضرند ولی دولت مرکزی عراق اعلام می کند که این موضوع اصلا مطرح شدنی نیست که ترکیه بتواند حضورداشته باشد. ولی ترکیه هم گفته است اگر نیروهای شبه نظامی شیعی وارد کار شوند از سوی ترکیه با استقبالی ویژه روبرو می شوند.. موضع شما در این باره چیست ؟
بروجردی: یک سری قواعدی در هر صورت در جهان امروز و در قالب کنوانسیون ها و توافق ها وجود دارد که اگر کشوری درخواست کننده کمک باشد خوب این طبیعی است که کشورهای دیگر بتوانند کمک کنند. ولی اگر بدون توافق دولتی باشد و مداخله ای صورت گیرد این دیگر تجاوز است. و این از بعد بین المللی پذیرفتنی نیست و تعادل را به هم می زند و دیگر هم اینکه کمکی به حل مشکل نخواهد کرد زیرا این بد ترین شکل است که نیروهای ترکیه بخواهند به این موضوع ورود پیدا کنند و نیروهای عراقی هم بخواهند با آنها مقابله کنند. در واقع این نظری است که هم دولت سوریه و هم دولت عراق آنرا اعلام کرده است. ولی من فکر می کنم که دولت ترکیه نباید هیچ اقدامی را بدون هماهنگی دولت های عراق و سوریه انجام دهد چون به تحقق هدف کمک نخواهد کرد.
به موضوع سوریه می پردازم. جایی که جنگ داخلی همجنان ادامه دارد. بمباران ها روی شهر حلب ادامه دارند. به نظر شما آیا مذاکرات در نقطه مرگ ( توقف کامل و نقطه خلاص ) قرار دارند؟ آیا راه حل سیاسی به پایان خود رسیده و از دید رژیم، از دید ایران و از دید سوریه سوریه تنها راه موجود یک راه حل نظامی است؟
بروجردی: ما قویا اعتقاد داریم که بحران سوریه، همانند بحران یمن راه حل نظامی ندارد و فقط راه حل سیاسی است. مطلع هستید که آخرین نشست در لوزان بود و توافقی که هم روس ها و هم آمریکایی ها صورت دادند...
یک شکست بود ...
بروجردی: نه... توافق کردند که این مذاکرات را در زمان دیگری ادامه بدهند. یعنی در واقع به جمع بندی و نتیجه نهایی نرسیدند و ما فکر می کنیم شاید اینکه آنرا شکست خورده بدانیم شاید مقداری شتاب زده باشد. آنها توافق کردند که مذاکرات را در آینده نزدیک ادامه بدهند و باید منتظر باشیم که این کار صورت بگیرد. زیرا واقعیت این است که بدون تصمیم سیاسی، کار نظامی نمی تواند اقدام مطلوب را برای پایان دادن به بحران سوریه به دست بیاورد.
ولی این برداشت هست که رژیمی که شما هم از آن حمایت می کنید و روس ها هم همینطور... مذاکره می کند تا زمان به دست بیاورد و از نظر نظامی هم زمینه ای را به دست بیاورد که تصرفات زمینی بیشتری داشته باشد و بتواند خود را با یک پیروزی نظامی ، بخصوص به شهر حلب تحمیل کند که البته این کار " خوش نیتی " محسوب نمی شود.
بروجردی: در هر صورت جنگ جنگ است و قرار نیست در جنگ ملاطفتی صورت گیرد. اگر توافق وجود داشت می شد آنرا جایگزین جنگ کرد ولی اگر توافق وجود نداشت و سیاسیون هم توانایی نداشتند پس طبیعتا نظامیان در عرصه حضور دارند. کشوری که دهها هزار خارجی به آنجا رفته است و تسلیحات دریافت می کنند و مورد حمایت خارجی هم قرار می گیرند طبیعی است که این کار در هر کشوری صورت بگیرد آن دولت مقابله خواهد کرد و این یک قاعده جهانی است و ربطی هم به سوریه ندارد. بنابراین انتظار را داشته باشیم که ارتش سوریه نظاره گر تحولات اشغال بخشی از خاک کشورش توسط نیروهای بیگانه و مسلح باشد.
نگاهی هم سریعا به لبنان خواهیم داشت. گفته می شود در نهایت توافقی برای تعیین یک رئیس جمهور در لبنان به دست آمده است و بالاخره در این کشور میشل عوون که یک رهبر مسیحی است و متحد حزب الله می باشد و در کمال شگفتی نیز مورد حمایت سعد حریزی قرار گرفت که رهبر فراکسیون سنی لبنان می باشد. آیا شما خوشبین هستید و سوالی دیگری هم که به این مربوط می شود این است که آیا این امر به معنای آن است که یک توافق ضمنی بین ایران و عربستان سعودی برای لبنان صورت گرفته است؟
بروجردی: باید عرض کنم این موضعی که سید حسن اعلام کرد و این موضعی که حزب الله در باره موضع حریری مبنی بر عدم مخالفت به عمل آورد و این که آقای عون از حزب الله تشکر کرد، نشان میدهد که به نظر می رسد که گره هایی که چند سال بسته بودند در حال باز شده است.
جدای از این که بخواهیم اسم این حرکت را هرچه بگذاریم، تحول ، همانطور که شما هم اشاره کردید تحول مهمی است و یک روزنه امید قابل توجه است و من فکر می کنم که اگر کشورهای جمهوری اسلامی ایران ( که البته ما حتما از آن استقبال می کنم ) و عربستان و دیگر کشورهای منطقه و همچنین دیگر قدرتهای بیرون از منطقه از این ضرورت حمایت بکنند ما شاهد صفحه جدید دیگری در لبنان خواهیم بود که از مدتها پیش هم انتظار آن را می کشیدند . به نظر می رسد که باید این تحول را به فال نیک گرفت.
می بینیم که مسایل فراوانی هستند که به گرمی روابط بین ایران و عربستان بستگی دارند. در سوریه ... در یمن و جاهای دیگر... آیا همه اینها به گرمی و نزدیک شدن روابط شما بستگی دارند؟
بروجردی: در هر صورت همه این ها قابل طرح هستند. ببینید ما از ابتدای دولت آقای دکتر روحانی ما به سوی عربستان دست دوستی را دراز کردیم. معاون وزیر امورخارجه ما به عربستان رفت. وزرای خارجه ملاقات کردند. در واقع مشکل در عربستان است . یعنی اینکه پاسخ این سوال را بجای تهران ، باید در ریاض حتما جستجو کنیم چون ما همیشه این را به صورت قطعی اعلام کرده ایم که سیاست ما همیشه داشتن روابط خوب با همسایگان می باشد.
۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 136]
صفحات پیشنهادی
ایران هیچ اقدامی خلاف قوانین بین المللی درنقاط مرزی کردستان عراق انجام نداده است
یکی از فرماندهان مرزبانی اقلیم کردستان عراق ایران هیچ اقدامی خلاف قوانین بین المللی درنقاط مرزی کردستان عراق انجام نداده است اربیل – ایرنا- یکی از فرماندهان مرزبانی اقلیم کردستان عراق در پاسخ به برخی ادعاهای رسانه ای اخیر جمهوری اسلامی ایران را در امر حفظ امنیت مرزها و احترامسیاست قطعی ایران حمایت از عراق و سوریه
دبیر کل مجمع جهانی بیداری اسلامی گفت سیاست قطعی ایران حمایت از دولت های قانونی و ملت مظلوم منطقه و از جمله عراق و سوریه است که امید بخش پیروزی های آینده و شکست تروریست ها خواهد بود به گزارش جام جم آنلاین از مهر علی اکبر ولایتی جمعه ۳۰ مهرماه و یک روز قبل از افتتاح رسمی نهمیننفوذ ایران در سوریه و عراق، عامل نارضایتی ترکیه/ وزن تهران برای آنکارا بیشتر از ریاض است
قهرمانپور در گفتوگو با ایلنا مطرح کرد نفوذ ایران در سوریه و عراق عامل نارضایتی ترکیه وزن تهران برای آنکارا بیشتر از ریاض است یک تحلیلگر مسائل سیاست خارجی تاکید کرد آنکارا میداند که سیاستهای خارجی تهران مبتنی بر فرقهگرایی نیست و اگر آنها در نشست با یکی از مقامهای کشورهاچرخش مشهود ترکیه در قبال بحران سوریه وسیاست های ایران
چرخش مشهود ترکیه در قبال بحران سوریه وسیاست های ایران تهران - ایرنا- شبکه تلویزیونی فرانس -24 روز یکشنبه در گزارشی با اشاره به وقوع کودتای نافرجام ترکیه تاکید کرد که سیاست های آنکارا در قبال بحران سوریه به طور مشهودی تغییر یافته است درگزارش این شبکه فرانسوی زبان آمده است پس ازترکیه با توافق آمریکا به دنبال تجزیه عراق است/ چگونه روسیه عامل اجرایی ایران در منطقه شد؟
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس هشتم هدف ترکیه از اشغال بخشی از خاک عراق را تجزیه این کشور خواند و گفت امروز اتخاذ سیاست های صحیح از سوی جمهوری اسلامی ایران کار را به جایی رسانده که روسیه در کنار ایران قرار گرفته و به عنوان عامل اجرایی ما در منطقه فعالیت می کند حجت الاسلام والمشارکت ایران، مصر و عراق در نشست بینالمللی سوریه
معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه کشورمان از مشارکت وزیر امور خارجه کشورمان در نشست بین المللی سوریه در لوزان سوئیس خبرداد به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان حسین جابری انصاری معاون عربی و آفریقای وزیر امور خارجه کشورمان اعلام کرد نشست بین المللی سوریه فسردار نقدی: برخی ایراد میگیرند که ما در ایران هستیم و نباید به سوریه و یمن کاری داشته باشیم
خبرگزاری ایسنا سردار محمدرضا نقدی در مراسم افتتاحیه عملیات آبرسانی مناطق محروم بخش بندپی شرقی در شهرستان بابل طی سخنانی با تسلیت ایام سوگواری ماه محرم اظهار کرد محرم ماه حماسه شجاعت رشادت و نماد ظلمستیزی است رئیس سازمان بسیج مستضعفین قیام امام حسین ع را نمونه کامل گذشتمسکو: مذاکرات روسیه، ایران و ترکیه در باره سوریه سازنده است
مسکو مذاکرات روسیه ایران و ترکیه در باره سوریه سازنده است مسکو - ایرنا - سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه با اعلام اینکه مذاکرات سه جانبه جاری بین این کشور با ایران و ترکیه در باره سوریه سازنده است اعلام کرد این گفت وگوها نوع مناسبی از مشارکت کشورها می باشد که درگیر مسائل منطقهعراقچی:حضور ظریف در نشست لوزان منوط به تحقق شروط ایران درباره سوریه بود
عراقچی حضور ظریف در نشست لوزان منوط به تحقق شروط ایران درباره سوریه بود رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام گفت حرکت کشور در راستای بهره گیری از ثمرات برجام حرکت خوبی است در عین حال چالش هایی هم وجود دارد که مقداری از آن ها مربوط به تعلل طرف مقابل است به گزارش نامه نیوز سید عباس عراقرایزنی وزاری خارجه ایران و عراق درباره سوریه
رایزنی وزاری خارجه ایران و عراق درباره سوریه وزیر امور حارجه ایران در دیدار با وزیر خارجه عراق به تبادل نظر و رایزنی در خصوص سوریه پرداخت به گزارش فرهنگ نیوز محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که به منظور شرکت در نشست بین المللی سوریه در لوزان سوئیس حضور دارد دقایقی-
سیاسی
پربازدیدترینها