واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهدعمارت تاریخی مسعودیه؛ عروس هزار داماد!
عمارت تاریخی مسعودیه در تهران اگرچه به بهرهبردار قبلی خود وفادار نماند و قرارداد ۵۹ سالهاش به پایان نرسیده فسخ شد اما آنقدر این لقمه دندانگیر است که دستگاههای مختلفی برای بهرهبرداری و اجاره آن پا پیش گذاشتهاند.
خبرگزاری فارس - گروه جامعه: عمارت مسعودیه که یک ساختمان تاریخی مربوط به دوره قاجار است در میدان بهارستان تهران قرار دارد. این اثر در تاریخ 27 دی 1377 با شمارهٔ ثبت 2190 به عنوان یک اثر ملی ایران ثبت شد. 6 سال پیش صندوق احیای بناهای تاریخی در زیرمجموعه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، عمارت مسعودیه را طی یک مناقصهای که گفته میشود تنها یک متقاضی برای آن وجود داشته برای 10 سال به یک هلدینگ اقتصادی (عظام) که در تولید قطعات خودرو و نفت فعال بوده واگذار میکند تا در 3 سال ابتدایی آن را مرمت کنند و 7 سال بعدی توسط سرمایهگذار به بهرهبرداری برسد و پس از 10 سال هم با پرداخت اجاره باز هم بنا را در اختیار داشته باشد. اما بهرهبردار عمارت مسعودیه در این سالها نه تنها مرمت قابل قبولی را از خود به جا نگذاشت بلکه خلاف قرارداد بنا را تبدیل به لوکیشن فیلم کرد و اجارهای را نیز بابت اینسالها پرداخت نکرد در نتیجه به گفته مدیرعامل صندوق احیای بناهای تاریخی طبق بند 13 قرارداد به طور کلی قرارداد در تاریخ 20 تیر 95 با شرکت عظام، فسخ شد. اکبر تقیزاده، مجری طرح احیای عمارت مسعودیه پیش از این گفته بود: شرکت عظام بهدلیل آنکه مشاوران طرح احیا و بهرهبرداری از این عمارت تاریخی اعلام کردهاند این عمارت نمیتواند کاربری هتل داشته باشد چون به اندازه کافی اتاق ندارد از تبدیل آن به هتل خودداری میکنند. از سوی دیگر مسئولان شرکت بهرهبردار اعلام کرده بودند که دولت و صندوق احیا و بهرهبرداری از اماکن تاریخی و فرهنگی، طرح این شرکت برای تغییر کاربری عمارت مسعودیه از هتل و مرکز اقامتی به مرکز فرهنگی شهر تهران را قبول نکرده و سرمایهگذار نمیتواند این مجموعه را به هتل تبدیل کند. محمدرضا پوینده، مدیرعامل صندوق احیای بناهای تاریخی درباره علت فسخ قرارداد با این شرکت بهرهبردار از عمارت مسعودیه میگوید: قرارداد واگذاری عمارت مسعودیه در سال 89 انجام شده و از ابتدا مخدوش بوده است در نتیجه عمارت توسط صندوق احیا و یگان حفاظت میراث فرهنگی به دلیل انجام تخلفات مکرر و عدم انجام تعهدات از بهره بردار باز پس گرفته شده است.
وی تصریح میکند: متأسفانه در دولت گذشته عمارت مسعودیه در قراردادی به مدت 59 سال ( از جمله 3 سال زمان مرمت و 7 سال تنفس پس از مرمت ) و با حضور تنها یک شرکت و در یک فرآیند واگذاری پر ابهام به شرکت عظام واگذار شد که این قرارداد به شدت از سوی نهاد های نظارتی از جمله سازمان بازرسی کل کشور مورد اشکال بوده و این مراجع نظارتی طی مکاتبات مکرر درخواست لغو و فسخ قرارداد را داشتهاند. پوینده یادآور میشود که طی دو سال گذشته طی مکاتبات مکرر، تذکرات حقوقی و فنی را به شرکت مذکور اعلام و درخواست کردیم که با توجه به وضعیت أسفبار نگهداری عمارت مسعودیه نسبت به مرمت بنا بر اساس قرارداد اقدام کرده و هرگونه بهره برداری صنفی از جمله کافی شاپ، برگزاری کنسرت های موسیقی، تئاتر، عکاسخانه و فروش زیور آلات را متوقف کنند که متاسفانه کمترین توجهی به این تذکرات و درخواستها نشد. مدیرعامل صندوق احیای بناهای تاریخی در تشریح تخلفات شرکت بهرهبردار عمارت مسعودیه میگوید: شرکت عظام در بند 12 ذیل ماده 4 مبنی بر استفاده از بنا در موارد خارج از کاربری های تعریف شده و بر اساس ماده 13 دیر کرد در شروع عملیات مرمت و احیاء بنای تاریخی واگذاری های به غیر بدون کسب اجازه قبلی از صندوق احیاء نیز خارج از قرارداد اقدام نموده که باید در مراجع قضایی پاسخگو باشد.
هنوز اثاثیه بهرهبردار قبلی در عمارت است/ تقاضاهای متعددی برای بهرهبرداری از عمارت مسعودیه داریم در حالیکه هنوز اسباب و اثاثیه بهرهبردار قبلی در عمارت مسعودیه موجود است، پوینده؛ مدیرعامل صندوق احیای بناهای تاریخی میگوید: با فسخ قرارداد، باید هر چه سریعتر عمارت، تخلیه شود و طبق قانون، واگذاری جدید صورت پذیرد. به گفته پوینده، در حال حاضر تقاضاهای متعددی از سوی دستگاههای مختلف برای بهرهبرداری از عمارت مسعودیه وجود دارد که درباره نحوه واگذاری، ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری باید اعلام کند و سپس روند عقد قرارداد جدید انجام شود. وی در پاسخ به اینکه آیا صرفاً با اعلام آمادگی یک دستگاه برای مرمت و بهرهبرداری از عمارت برای واگذاری کفایت میکند؟ گفت: این موضوع بعید است اما در نهایت رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای واگذاری جدید، تصمیمگیرنده است.
پیشنهاد شورای شهر تهران به شهرداری در حالیکه تقاضاهای متعدد برای بهرهبرداری از عمارت مسعودیه وجود دارد، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران پیشنهاد داده است شهرداری در بازسازی این عمارت کمک کند! محمد سالاری، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر میگوید: بخشهای زیادی از این عمارت توسط موریانه ها خورده شده و به شهرداری پیشنهاد میکنیم در بازسازی این عمارت کمک کند. در سال 89 و در زمان آقای بقایی که مسئول سازمان میراث فرهنگی کشور بود در مناقصهای که فقط یک نفر متقاضی داشت و آن هم شرکت عظام بود این عمارت واگذار شد و قرار بود این شرکت 4 میلیارد تومان به مدت 3 سال برای مرمت این عمارت صرف کند. به گفته سالاری متاسفانه بعد از گذشت 6 سال فقط 400 میلیون تومان هزینه شده است. وی میگوید: قسمتهای زیادی از این عمارت را موریانه خورده و آیینه کاریهایش خراب شده و نیازمند بازسازی است و پیشنهاد میکنیم که شهرداری تهران در بازسازی این عمارت کمک کند تا بتوانیم از این مکان تاریخی در بخشهای فرهنگی استفاده کنیم. رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر معتقد است: در حال حاضر این مکان تاریخی رو به تخریب است و باید هر چه سریعتر برای آن فکری کرد. البته در شرایطی که مسئولان اوضاع عمارت مسعودیه را أسفبار تشریح میکنند در انتخاب بهرهبردار لازم است به دور از هر دستپاچگی، سوابق و پیشینه اقدامات ارگان یا شرکتهای متقاضی، مورد بررسیهای عمیقتری قرار گیرد تا پس از گذشت مدت زمانی با انجام تخلفات بزرگتری، بنا از وضعیت فعلی به شرایط بدتری نرسد. به گزارش فارس، باغ عمارت مسعودیه با دستور مسعود میرزا حاکم اصفهان، ملقب به ظلالسلطان فرزند ناصرالدین شاه پس از آقامحمد در زمینی به وسعت حدود 4000 مترمربع بنا شده است. در واقع نام این عمارت نیز برگرفته از نام مسعود میرزا به مسعودیه شهرت یافته است. عمارت مسعودیه در طول سالهای عمر خود شاهد وقایع بسیار زیادی بوده و در جریان جنبش مشروطه با توجه به نزدیکی آن به میدان بهارستان و اختلاف ظل السلطان با برادرش مظفر الدین شاه و فرزند او، یکی از پایگاههای مشروطه خواهان و مخالفان محمد علی شاه بود. بنای بسیاری از ساختمانهای فرهنگی کشور از جمله نخستین کتابخانه و موزه ملی، نخستین ساختمان آموزش و پرورش و... در این عمارت بوده است. گزارش: الهه رفیعی نژاد انتهای پیام/
95/04/22 :: 11:47
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]