واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد، اگر مسکو درخواستهای عراق و لیبی را در خصوص مشارکت روسیه در عملیاتهای مقابله با تروریسم در این کشورها دریافت کند، حتما آنها را بررسی خواهد کرد.
میخائیل بوگدانف، معاون وزیر خارجه روسیه تاکید کرد: افزایش تنش در سوریه در نتیجه فروپاشی توافق روسیه و آمریکا و علت آن ناتوانی واشنگتن در جدا کردن گروههای مخالف میانه رو از تروریستهاست.
بوگدانف در سخنرانی در حاشیه یک همایش بینالمللی در سوچی نسبت به اینکه آتش بس در سوریه مجددا برقرار شود، ابراز اطمینان کرد و گفت: موضوع از سرگیری آتش بس نیازمند تضمینهایی از سوی بازیگران منطقهای است که بر مخالفان مسلح تسلط دارند.
وی فاش کرد: کارشناسان نظامی که به نمایندگی از کشورها در چارچوب نشست لوزان فعالیت میکنند سند کاری را درباره سوریه تهیه کردند که مربوط به حل و فصل اوضاع حلب است و اکنون در اختیار وزیران خارجه این کشورها (روسیه، آمریکا، ترکیه، عربستان، ایران، عراق، قطر، مصر، اردن) قرار گرفته است.
وی بار دیگر بر لزوم راه حل سیاسی برای بحران سوریه از طریق مذاکرات داخلی تاکید کرد و افزود: روسیه همچنان از کشورهای غربی میخواهد که با یکی کردن تلاشهای خود یک ائتلاف بینالمللی گسترده علیه تروریسم ایجاد کرده که اولویت آن حمایت از کشورها در برابر تهدیدات تروریستی باشد. چرا که تروریستها ممکن است به هر کشوری وارد شوند و مبارزه با تروریستها در مسافتهایی بسیار دور از این کشورها نیز ضروری است. شرکای غربی ما ناگزیرند ما را در نظر بگیرند آنها به تدریج در مییابند که پیروزی در جنگ جهانی علیه تروریسم و برقراری صلح در خاورمیانه بدون روسیه غیرممکن است.
معاون وزیر خارجه روسیه خاطرنشان کرد: مسکو بیشترین تنش در سوریه در نتیجه فروپاشی توافق روسیه و آمریکا را ثبت کرده است و بدون هیچ برنامه کاری مخفی در سوریه تلاش میکند و به قطعنامههای شورای امنیت پایبند است و آماده است با تمامی طرفها برای حل بحران سوریه وارد عمل شود.
بوگدانف تصریح کرد: هرچند ممکن است طرف مقابل طرحی به اسم طرح ب داشته باشد اما روسیه هیچ مخفی کاری ندارد و تنها به قطعنامههای بینالمللی پایبند است.
بوگدانف به مساله آزادسازی موصل نیز اشاره کرد و گفت: روسیه قصد هیستیریک کردن طرفها درباره بعد انسانی این عملیات به علت مشارکت ائتلاف بینالمللی را ندارد با علم به اینکه نگرانیها ما درباره اوضاع بد انسانی در آنجا جدی است.
این دیپلمات روس افزود: مسکو داعش و جبهه النصره را دشمنی مشترک دانسته و از این رو هرگز قصد مانع تراشی در مسیر آنها را ندارد.
وی خاطرنشان کرد: تلاشهای آمریکا مبنی بر تحمیل تصمیماتش به کشورهای دیگر درست نیست و چنین سیاستهایی به پیدایش کانون بیثباتی در سوریه، عراق، لیبی و یمن میانجامد.
میخائیل بوگدانف، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: اگر درخواستی از جانب مقامات عراق و لیبی در خصوص مشارکت روسیه در عملیاتهای ضد تروریستی در خاک این کشورها دریافت کنیم، رهبری روسیه با دقت آنها را بررسی خواهد کرد.
درگیریهای مسلحانه در لیبی فوریه ۲۰۱۱ میلادی پس از آن آغاز شد که معترضان به خیابانهای سراسر این کشور آمدند و خواستار استعفای معمز قذافی، دیکتاتور سابق لیبی شدند پس از سرنگونی قذافی رهبری به دست دولتهای رقیب افتاد. یکی از این دولتها تحت عنوان "شورای ریاستی" که جامعه بینالملل آن را به رسمیت شناخت در طبرق مستقر است و "کنگره ملی" در طرابلس مستقر شده است.
۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]