تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):سجده شكر برهرمسلمانى واجب است،با آن نمازت را كامل و پروردگارت را خشنود مى سازى و فرش...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829402427




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حمله دولت به جيب دانشجويان


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حمله دولت به جيب دانشجويان
سال تحصيلي جديد در حالي آغاز شد كه دانشجويان از همان شروع مهرماه در پي مطالبه خواسته‌هاي صنفي
نویسنده : بهروز كلاته 


سال تحصيلي جديد در حالي آغاز شد كه دانشجويان از همان شروع مهرماه در پي مطالبه خواسته‌هاي صنفي خود دست به اعتراض زدند. دانشجويان در حالي سال تحصيلي جديد را بايد آغاز مي‌كردند كه دانشگاه‌ها با حمايت وزارت علوم قانون جديد براي دانشجويان سنواتي در نظر گرفته بودند. طبق قانون جديد دانشجويان كارشناسي بايد در هشت نيم سال تحصيلي، دانشجويان ارشد در چهار نيم سال و دكتري نيز در هشت نيم سال به تحصيلات خود پايان مي‌دادند و چنانچه دانشجويي طول مدت تحصيلش بيش از اين مدت شود علاوه بر اينكه بايد جريمه پرداخت كند از حق خوابگاه نيز محروم است و براي تغذيه از غذاي دانشگاه بايد هزينه‌اي دو برابر هزينه عادي پرداخت نمايد.
 
اعتراض دانشجويان به قانون جديد

اين قانون جديد باعث شد كه دانشجويان دانشگاه‌هاي مطرحي همچون شريف، اميركبير، تربيت مدرس، شهيد بهشتي، علامه طباطبايي و... دست به اعتراض بزنند و صداي اعتراض خود به اين مسئله را با تجمع به گوش مسئولان برسانند.
در ابتدا تجمعات و اعتراضات دانشجويي جدي گرفته نشد و حتي مسئولان دانشگاه تربيت مدرس در برخورد با دانشجويان محكم ظاهر شدند و طبق شنيده‌ها به دانشجويان توهين كردند. همين جدي نگرفتن‌ها و بعضاً توهين به دانشجويان باعث شد آتش اعتراضات دانشجويي شعله‌ورتر شود و موج اعتراضات در دانشگاه‌هاي ديگر نظير دانشگاه خواجه نصيرالدين طوسي نيز راه بيفتد.   ماجرا از اين قرار بود كه دانشجويان قانون جديد را ظالمانه و ناعادلانه مي‌دانستند. آنها مدعي بودند كه در مدت مقرري كه قانون جديد مشخص كرده نمي‌توانند دروس را بگذرانند و فارغ‌التحصيل شوند و به ناچار بايد براي ادامه تحصيل پول پرداخت كنند. امير نوروزي دانشجوي كارشناسي ارشد دانشگاه صنعتي شريف در اين رابطه مي‌گويد: دانشجويان دانشگاه صنعتي شريف و چند دانشگاه برتر كشور در دانشگاه‌ها با سختگيري اساتيد و همچنين انتظارات بالا مواجهند و نمي‌توانند در مدت مقرر هشت ترم درسشان را به پايان برسانند يا اساتيد از دانشجويان تحصيلات تكميلي انتظار دارند كه اين دانشجويان در مجلات معتبر جهاني مقاله به چاپ برسانند و همين موضوعات باعث مي‌شود مدت تحصيل در اين دانشگاه‌ها طولاني‌تر شود بنابراين حداقل مي‌توانم بگويم اين قانون براي دانشجويان دانشگاه‌هاي برتر كشور ظالمانه است.  اگرچه پس از تجمع‌هاي فراوان مشكل دانشجويان برخي دانشگاه‌ها نظير دانشگاه صنعتي شريف تا حدودي حل شد اما در بسياري از دانشگاه ها اين مسئله هنوز ذهن دانشجويان را به بازي گرفته است.
 
لزوم امكانات براي قوانين جديد

بسياري از دانشجويان نيز معتقدند كه اگر چنين قوانيني وضع مي‌شود بايد امكاناتي هم فراهم شود تا دانشجويان بتوانند در مدت مقرر درس خود را به پايان برسانند. عليرضا صفرپور، دانشجوي دانشگاه اميركبير و عضو شوراي مركزي دفتر تحكيم وحدت مي‌گويد: «به نظر ما دانشگاه حق دارد كه بگويد از چهار سال به بعد دانشجو بايد هزينه پرداخت كند، ولي مسئولان از اين سمت به قضيه نگاه نمي‌كنند كه آيا دانشگاه شرايط را براي اتمام چهار ساله تحصيلي دانشجو فراهم كرده است؟»
وي افزود:‌«در بحث آموزش مشكل اين است كه بعضي از درس‌ها سالي يك بار ارائه مي‌شود و اين باعث مي‌شود كه دانشجو در به پايان رساندن تحصيلاتش دچار مشكل شود. دانشجو چه گناهي كرده است كه به دليل عدم‌برنامه‌ريزي‌هاي درست دانشگاه هم بايد تحصيل كند، هم بايد پول بدهد و هم هزينه سنوات پرداخت كند. علاوه بر اين، مشكلات رفاهي هم در دانشگاه‌ها وجود دارد. دانشگاه‌ها نتوانستند زمينه رفاه دانشجويان را به درستي فراهم كنند. خوابگاه‌ها و غذاهايي كه به دانشجويان داده مي‌شود، مشكلات زيادي دارد؛ براي مثال وضعيت خوابگاه‌هاي درجه يك در دانشگاه‌هاي تهران مثل اميركبير، شريف و دانشگاه تهران كه بهترين دانشگاه‌هاي كشور محسوب مي‌شوند، غيرقابل توصيف است. در حالي كه سطح علمي كه از دانشجويان انتظار دارند، بيشتر از امكانات است و همه اينها در حالي است كه دانشگاه‌هاي خارج از كشور امكانات بسيار مناسبي براي دانشجويان فراهم مي‌كنند.»
 
ورود وزير علوم به صحنه

پس از اعتراضات مداوم و روبه افزايش دانشجويان بالاخره وزير علوم به صحنه آمد و در واكنشي گفت: «درباره مقطع كارشناسي، در آيين‌نامه آموزشي كه در سال ۹۳ ابلاغ شد، گفته شده ‌است كه اخذ هزينه‌هاي سنوات عطف به ماسبق نمي‌شود، بنابراين بايد از دانشجوياني كه مشمول سنوات مي‌شوند، اما خودشان مقصر نبودند و كوتاهي و اهمال‌كاري به آنها برنمي‌گردد، بلكه از فراهم‌نبودن امكانات ناشي مي‌شود، هزينه‌اي گرفته نشود؛ البته برخي از دانشگاه‌ها اينچنين عمل نكردند و برخي دانشجويان را مشمول سنوات كردند كه دستور عودت اين پول‌ها به اين دانشگاه‌ها ابلاغ شده است. دو يا سه دانشگاه اين پول را از مقاطع كارشناسي گرفته‌اند كه بايد پول را به دانشجو بازگردانند؛ البته ممكن است، اين دانشگاه‌ها پولي برنگردانند؛ بلكه به حساب پايان تحصيل دانشجو بگذارند و در زمان تسويه اين پول حساب خواهد شد». فرهادي در ادامه خاطرنشان كرد: «آيين‌نامه جديد آموزشي كارشناسي‌ارشد و دكترا تازه امسال ابلاغ شده است و عطف به ‌ماسبق نمي‌شود و مربوط به آينده است. مدت مجاز تحصيلي براي دانشجويان مقاطع كارشناسي هشت ترم، براي دانشجويان مقطع كارشناسي ارشد چهار ترم و همچنين براي دانشجويان مقطع دكترا هشت ترم است، درصورتي‌كه براي مثال استاد راهنما تشخيص دهد كه مدت تحصيل دانشجو بيش از حد قانوني و براساس آن چيزي كه در آيين‌نامه آمده باشد، دانشجو بابت آن مدتي كه اضافه‌تر بايد تحصيل كند، پولي نمي‌پردازد. اما اگر دانشجو خود مقصر طولاني‌شدن مدت ادامه تحصيل باشد، هزينه را بايد بپردازد.»
با اين حال هنوز اصل مسئله باقي است اگرچه برخي از دانشگاه پس از اعتراض دانشجويان با اندكي تسامح و تساهل باعث شدند كه موج اعتراضات دانشجويي بخوابد ولي همچنان صورت مسئله بر جاي خود است و خبرهايي مبني بر اعلام ساير دانشگاه براي اخذ جريمه سنوات از دانشجويان به گوش مي‌رسد به عنوان مثال دانشگاه سمنان پس از موج اول اعتراضات اين قانون را به دانشجويان ابلاغ كرده است و هنوز مشكل دانشجويان دانشگاه‌هايي همچون شهيد بهشتي و خواجه نصير باقي است. به نظر مي‌رسد با توجه به اختياراتي كه دولت به دانشگاه‌ها و هيئت امناي دانشگاه‌ها داده است، دانشجويان حالا حالاها با اين موضوع درگير باشند.
 
تبعات بي‌توجهي به مطالبات دانشجويان

برخي دامن زدن به اين موضوع و دامنه‌دار كردن آن را سياسي مي‌دانند. عليرضا صفرپور، دبير سياسي دفتر تحكيم وحدت، مي‌گويد: «بار‌ها ما به مسئولان دانشگاه گفتيم كه چرا شفاف‌سازي در مورد مسائل نداريد كه همين كم‌كاري آنها باعث شد تجمعي در صحن دانشگاه صورت گرفت و منجر به آشوب در داخل دانشگاه و مانور رسانه‌هاي خارجي براي مسائل شد. اين مشكل، مشكل مسئولان است كه به مطالبات دانشجويان توجه نمي‌كنند. بي‌توجهي به اين مطالبات دانشجويان را عصباني مي‌كند. در قضيه سنوات هم چون اصرار و جديت دانشجويان را ديدند، عقب‌نشيني كردند. اگر مسئولان دانشگاهي يا ساير مسئولان، به مطالبات مردم توجه داشته باشند مطمئناً به خشونت كشيده نمي‌شود، مگر اينكه اغراض سياسي پشت آن باشد.»
با اين حال برخي ديگر از دانشجويان نيز معتقدند اين موضوع به خاطر كمبود منابع مالي دولت است و اين حادثه را حمله به جيب دانشجويان تفسير مي‌كنند. رضا نجابت دانشجوي كارشناسي ارشد دانشگاه تهران مي‌گويد:‌«بحث سنوات رفاهي قبلاً در دانشگاه‌ها بود، اما سنوات آموزشي در دانشگاه دولتي وجود نداشت كه اين مي‌رساند دولت و نظام آموزشي كشور با كمبود منابع مالي مواجه شدند. وقتي مي‌گويند شب دادن يارانه شب عزاي دولت است، به اين معني است كه منابع مالي دولت با مشكل مواجه شده است.»

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن