واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه خراسان: دیگر چیزی به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا باقی نمانده است؛ تنها دو هفته دیگر مناظرههای سه گانه تمام شده است و نامزدهای دو حزب آخرین تلاشهای خود را برای رسیدن به کاخ سفید در پیش گرفتهاند.
بر اساس تازهترین نظرسنجیها دونالد ترامپ توانسته است فاصله زیاد خود با هیلاری کلینتون را کمتر کند. آرای نامزد جمهوری خواهان پس از انتشار مکالمه خصوصی اش درباره زنان، در نظرسنجیها سقوط کرد اما پس از آخرین مناظره بین او و نامزد دموکرات ها، او توانسته است به میزان زیادی این عقب افتادگی را جبران کند. دونالد ترامپ، در جمع هواداران خود در پنسیلوانیا میشل اوباما را هدف انتقادهای خود قرار داد و او را متهم کرد که پیشتر از منتقدان هیلاری کلینتون بوده است و حالا تبدیل به حامی انتخاباتی او شده است. ترامپ گفته: «این آخرین شانس ما برای برنده شدن است. آخرین شانس! ما باید روز رای گیری به پای صندوقهای رای برویم. همه ما باید متحد شویم. باور کنید.»
از سوی دیگر کلینتون که تلاش میکند آرای حامیان جمهوری خواهان و افرادی را که هنوز تصمیم نگرفتهاند جلب کند، میگوید: «من میخواهم نکتهای را به کسانی بگویم که در حال تجدیدنظر درباره رای دادن به رقیبم هستند. من میدانم که شما ممکن است هنوز سوالاتی از من داشته باشید. من به این مسئله احترام میگذارم و به این سوالات پاسخ میدهم. من رای شما را میخواهم. من صدای خودم را به همه مردم آمریکا میرسانم: به دموکرات ها، به جمهوری خواهان و به افراد مستقل.»
تحلیل گران معتقدند در روزهای باقیمانده تا انتخابات، پیش بینی میشود که دو نامزد جمهوریخواه و دموکرات در ایالتهای سرنوشت ساز مثل اوهایو، کارولینای شمالی، فلوریدا و پنسیلوانیا به فعالیتهای انتخاباتی خود ادامه بدهند.
کشتی ترامپ در حال غرق شدن است
پولیتیکو جدول ویژهای برای پیش بینی نامزد برنده انتخابات دارد. در این جدول هیلاری کلینتون با امتیاز بالاتر از ترامپ ایستاده است که نشان میدهد در شش ایالت مهم در نبرد سیاسی یعنی کلرادو، میشیگان، نیوهمپشایر، پنسیلوانیا، ویرجینیا و ویسکانسین اوضاع به نفع کلینتون است. اگر نامزد حزب دموکرات این شش ایالت به علاوه تمام ایالتهای دیگری که به صورت سنتی متعلق به دموکرات هاست، برنده شود ریاست جمهوری برای دموکراتها خواهد بود. همان اتفاقی که در هردو سال ۲۰۰۸ و ۲۰۱۲ برای اوباما افتاد.
حتی در صورتی که ترامپ در رقابت نزدیک ایالت هایی مانند فلوریدا، آیووا، نوادا، کارولینای شمالی و اوهایو به پیروزی برسد او به کاخ سفید نخواهد رسید اگر نتواند پای صندوق رای در یکی از ایالت هایی که به کلینتون تعلق دارد تغییری ایجاد کند.
میشیگان ایالتی که دو دهه دموکرات مانده
میشیگان، ایالتی که محل نبرد مرزی جمهوری خواهان است، جایی که در سال ۱۹۹۸ آخرین پیروزی جمهوری خواهان در آن شکل گرفت به نظر میرسد که بسیار دور از دسترس ترامپ باشد. نامزد حزب دموکرات در هر نظرسنجی عمومی که ماه جولای برگزار شده پیشتاز است و در چهار نظرسنجی آخر تفاوت این دو نامزد دو رقمی بوده است. کمپین کلینتون در میشیگان حتی به خود زحمتی نداد تا در مبارزات دست بالا را بگیرد و به جز جنگ مختصری در اوایل سپتامبر، کمپین ترامپ هم کار خاصی انجام نداد.
پنسیلوانیا دنباله رو میشیگان
پنسیلوانیا، ایالتی است که در هر انتخاباتی از سال ۱۹۸۰ تا کنون دنباله روی میشیگان بوده است. پنسیلوانیا ایالتی است که ترامپ روی پیروزی در آن بسیار حساب کرده است. سخت است که نقشه رقابتهای انتخاباتی را بدون پیروزی جمهوری خواهان در این ایالت متصور شویم، جایی که کمپین ترامپ در حدود ۴,۵میلیون دلار برای تبلیغات تنها در طول چهار هفته باقی مانده خرج کرده است. اما نظرسنجیها قویا نشان میدهند که جمهوری خواهان باردیگر در این ایالت شکست میخورند. برتری متوسط ۷,۲ درصدی کلینتون، اوضاع خراب کمپین ترامپ را مشخص میکند. از ۳۰ نظرسنجی برگزار شده، ترامپ تنها در یکی از آنها که در ماه جولای برگزار شد پیشتاز بود. ترامپ برای پیروزی به جمعیت عظیم حومه فیلادلفیا تکیه کرده بود تا با عملکرد پوپولیستی خود پیروزی را به ارمغان آورد اما ظاهرا محاسباتش اشتباه بود.
ویرجینیا و مصیبت افراد با سواد برای ترامپ
ویرجینیا در ۹ انتخاب پشت سرهم، قبل از حضور اوباما در سال ۲۰۰۸ به نامزد جمهوری خواهان رای داده بود. این عادت در سال ۲۰۱۲ بازگشت. اما درصد زیادی از رای دهندگان سفیدپوست دارای تحصیلات دانشگاهی، این ایالت را به صورت پایدار و محکمی به نفع کلینتون کرده است. کلینتون در نظرسنجیها با ۱۱,۶ درصد اختلاف پیشتاز است. در سالیان اخیر در انتخابات ایالتی دموکراتها همواره پیشتاز بودهاند. به نظر میرسد این اعداد نشان میدهد که ترامپ ۱,۶میلیون دلار دیگر را در رقابت انتخاباتی در این ایالت دور ریخته است.
امید ترامپ به ویسکانسین و کلرادو
ویسکانسین و کلرادو وضعیت مشابهی دارند. کلینتون حدود ۶,۲ درصد برتری در این ایالتها دارد. کمپین کلینتون در هفتههای باقیمانده قصد سفر به این ایالتها را دارد جایی که میشود با صرف پول برای تبلیغات به نتایج بهتری در آنها رسید. کلینتون هرگز در ویسکانسین هزینهای صرف نکرده در حالی که ترامپ ۱,۸میلیون دلار برای چهار هفته باقی مانده کنار گذاشته است. کلینتون در بیش از یک دوجین نظرسنجی عمومی پیروز شده است. در ایالتی که ترامپ حتی به اعضای حزب جمهوری خواه آن هم حمله کرده است آیا شانسی برای پیروزی اش وجود دارد؟
با این حال رقابت در ویسکانسین نسبت به سایر ایالات نزدیکتر است چرا که جمعیت بزرگی از این ایالت را کارگران سفیدپوستی تشکیل میدهند که با ایدههای ترامپ احساس نزدیکی میکنند. ترامپ برای پیروزی دقیقا همان کاری را میکند که میت رامنی با استفاده از آن شیوه توانست حزب جمهوری خواه را در این ایالت برنده کند. نمایش پوپولیستی برای مردمان حاشیه میلواکی برای پیروزی جمهوری خواهان حیاتی خواهد بود.
نیوهمپشایر جایی که رقابت جدی میشود
نیوهمپشایر، به احتمال فراوان رقابتیترین ایالت در جدول کلینتون خواهد بود. دموکراتها ۶,۶ درصد در نظرسنجی های این ایالت پیش هستند اما رقابت برای ۴ رای الکترال این ایالت بین ترامپ و کلینتون ادامه دارد. با رقابتی که هنوز با برتری نسبی کلینتون در این شش ایالت در جریان است و پنج ایالتی که به صورت سنتی عرصه رقابت دو حزب است و تکلیف آن مشخص نیست، یک مشکل برای ترامپ پیش میآید: او نمیتواند به آرای الکترال مورد نیاز خود برای برتری بر کلینتون دست یابد.
دست بالای ترامپ در آیووا و اوهایو
آیووا، به نفع ترامپ است. او به طور میانگین در نظرسنجیها ۴,۸ درصد بالاتر از کلینتون بوده است. کمپین ترامپ در این ایالت منظمتر و سازمان دهی شدهتر رفتار کرده است. با این حال هر دو کمپین هنوز به صورت فعال در این ایالت عمل میکند. ترامپ برتری مشابهی نیز در اوهایو دارد. ۱,۲درصد پیش بودن در نظرسنجیها رقابت نزدیکی را نشان میدهد که باید بر سر آن جنگید.
سنگینی کفه ترازوی آرا به نفع هیلاری
اما در سه ایالت دیگر یعنی فلوریدا، نوادا و کارولینای شمالی، کلینتون در نظرسنجیهای اخیر پیشتازی اش را آغاز کرده است. ۳,۴ درصد برتری در فلوریدا؛ ایالتی که همیشه نظرات در آن بسیار تغییر میکند و برتری ۳,۶ درصد در نوادا و کارولینای شمالی رقابت حساسی را باقی خواهد گذاشت.
ایالتهای دیگری وجود دارند که دموکراتها به صورت سنتی در آن برتری را به دست میآورند. جورجیا و آریزونا جاهایی هستند که کلینتون برتری اش را در آنها اثبات کرده است و این ایالتها از سال ۱۹۹۰ به بعد به صورت کامل در اختیار دموکراتها بودهاند. یوتا از سال ۱۹۴۰ رای خود را به دموکراتها داده است و جمهوری خواهان در میان جمعیت این ایالت محبوبیتی ندارند. در نگاه کلی نظرسنجیها و نمرات جداول نشان میدهد که کفه ترازوی رایهای ایالتها و رایهای الکترال به سمت کلینتون است.
۰۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۸:۰۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]