واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
محمود صادقی:انتظار این است که فرهادی و نعمت زاده نیز تغییر کنند/در حوزه وزارت علوم نیز عملکرد وزیر مطلوب نیست/در حوزه صنعت، معدن و تجارت هم گمانه زنیهایی در خصوص تغییر میشود
ماههاست که کنشگران، مدیران با تجربه، اتاق بازرگانی، فعالان سیاسی و مطبوعاتی و رای دهندگان به روحانی خواستار تغییر استانداران و ترمیم کابینه هستند. در این شرایط معلوم نیست چرا علی جنتی که کارنامهاش در حوزه فرهنگ قابل دفاع بود، کابینه را ترک کرد و شاید به بهانه رفتن جنتی، 2 وزیر دیگر هم از کابینه خارج شدند.
روز نو : ماههاست که کنشگران، مدیران با تجربه، اتاق بازرگانی، فعالان سیاسی و مطبوعاتی و رای دهندگان به روحانی خواستار تغییر استانداران و ترمیم کابینه هستند. در این شرایط معلوم نیست چرا علی جنتی که کارنامهاش در حوزه فرهنگ قابل دفاع بود، کابینه را ترک کرد و شاید به بهانه رفتن جنتی، 2 وزیر دیگر هم از کابینه خارج شدند. این در حالی است که خواست دوستداران دولت این است که تیم اقتصادی و به ویژه وزرای علوم، صنعت، معدن و تجارت و دادگستری را نیز تغییر دهد. رییس جمهور قبل از آنکه با نمایندگان مجلس، به ویژه با فراکسیون امید که حامی دولت است مشورت کند، سه وزیر پیشنهادی را به مجلس معرفی کرد. بر این اساس رضا صالحی امیری به عنوان وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، فخر الدین احمدی دانش آشتیانی، به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش و مسعود سلطانی فر به عنوان وزیر ورزش به مجلس معرفی شدند که وزرای معرفی شده هنوز به مجلس نرسیده بودند، عودت داده شدند. در این ارتباط ستاره صبح گفتگویی با دکتر محمود صادقی، نماینده تهران انجام داده که در پی میخوانید.
در خصوص جلسه صبح روز گذشته که درباره وزرای پیشنهادی برگزار شد، توضیح دهید. گفتهها در خصوص این جلسه متفاوت است. آقای محمد فیضی گفته که صرفا درباره تعامل با دولت بوده و در خصوص کابینه صحبتی نشده است. آیا در این جلسه در خصوص ترمیم کابینه صحبتی شد یا نه؟
در این خصوص باید با سخنگوی فراکسیون امید، آقای پارسایی صحبت کنید. بنده در این خصوص انضباط تشکیلاتی را رعایت میکنم و اظهار نظر در این خصوص را به سخنگو واگذار میکنم. من نمیتوانم وارد جزئیات شوم، اما به شکلی کلی خدمتتان توضیحاتی میدهم.
در این جلسه بر لزوم تعامل بیشتر دولت و آقای روحانی با مجلس تاکید شد. شکایاتی از ضعف تعامل دولت و مجلس صورت گرفت و در خصوص ترمیم کابینه نیز دیدگاه متفاوتی مطرح شد. در خصوص ترمیم کابینه مجموعه انتظار داشتند رییس جمهور قبل از معرفی نفرات مورد نظر خودشان به مجلس، با ما تعامل داشته باشد و فراکسیون از رییس جمهور درخواست کرد که معرفی نامزدها را به تاخیر بیاندازند. هرچند معرفی وزرا حق رییس جمهور است، مجلس هم حق مداخله در کار دولت ندارد و بر اصل تفکیک قوا پایبند است، از سویی دیگر رای اعتماد، حق مجلس است. دادن یا ندادن رای اعتماد حق مجلس و نمایندگان است. اگر افراد بخواهند تنها بر موضع و جایگاه خودشان تاکید بکنند، مشخص نیست چه آثار و تبعاتی داشته باشد. برای اینکه همکاری راهگشایی شکل بگیرد، لازم است دو طرف از این موضع که «حق من است» عدول کنند و به یک تعامل دو جانبه برسند. این وزرای پیشنهادی میخواهند رای اعتماد بگیرند. اگر نتوانند نمایندگان را متقاعد کنند که توانمندیها و اوصاف مورد نیاز را دارا هستند، معلوم نیست که در صحن علنی نمایندگان بتوانند از آنها دفاع کنند.
آیا در بحث انتخاب وزرای جدید، مشورتی با فراکسیون امید انجام نشده است؟
مطلقا مشورتی انجام نشده است.
در پاسخ به درخواست تعریق معرفی وزرا، چه پاسخی شنیدید؟
پاسخ این بود که تاخیر در معرفی وزرای جدید میتواند تبعاتی داشته باشد و به تعبیر بنده با توجه به تحرکاتی که مخالفین دولت دارند تاخیر، تبعات منفی خواهد داشت. بنابراین رییس جمهور از این فرصت استفاده کرده و بدون فوت وقت برای پیشگیری از بروز برخی از مسائل وزرا را به مجلس معرفی کردهاند.
سایت خانه ملت اعلام کرده که مجلس نامه معرفی وزرای جدید به آقای رییس جمهور برگشت داده شده است، آیا فراکسیون امید نقشی در برگرداندن نامه داشته؟
بنده از کیفیت موضوع اطلاع رسمی ندارم، چون دیروز به شکل فشرده در جلسه علنی مجلس و جلسه فراکسیون بودم و اطلاعاتم به روز نیست.
صبح روز گذشته تصاویری از جلسه فراکسیون امید منتشر و برخی از سایتهای مخالف، حضور اندک نمایندگان در این جلسه را دستمایه مطالب خود قرار دادهاند. آیا نمایندگان فراکسیون امید جدیت لازم را دارند؟
بنده در این خصوص آمار رسمی و دقیقی ندارم، اما حضور60 نفره در این جلسه، آمار و تعداد خوبی است. جلسه ساعت 6:30 صبح و آنهم به شکل اضطراری برگزار شد و اگر 60 نفر حاضر بوده اند، تعداد خوبی بوده. کسانی که در این خصوص خبرها و تفاسیری را منتشر میکنند، نگران فراکسیون امید نیستند، بلکه نگران فراکسیونهای اسمی هستند که تاکنون نتوانستهاند حتی یک جلسه با 20 نفر تشکیل دهند. به نظرم این افراد باید نگران خودشان باشند زیرا در حال حاضر در مجلس به غیر از فراکسیون امید، هیچ فراکسیون سیاسی دیگری وجود خارجی ندارد.
آقای کواکبیان اعلام کردند که 157 نفر از لیست امید وارد مجلس شدند اما تعداد زیادی از آنها حتی جواب سلام ما را نیز نمیدهند. آیا این موضوع صحت دارد؟
من شخصا با این تعابیر موافق نیستم. سلیقه من با این نحوه بیان همخوانی ندارد. شما میتوانید از خودشان بپرسید.
به نظر شما آیا ترمیم کابینه ادامه پیدا میکند؟دولت قصد تغییر کدام وزرا را دارد؟
آن چیزی که من میگویم استدلال شخصی مبتنی بر مشاهدات من در سطح جامعه است. در حوزه وزارت علوم نیز عملکرد وزیر مطلوب نیست. جامعه دانشگاهی انتظار تغییر دارد. در حوزه صنعت، معدن و تجارت هم گمانه زنیهایی میشود و مسائلی مطرح شده است. لذا حوزه اول مطالبات دانشگاهیان ذیل ضعف عملکرد وزارت علوم است و تغییر در حوزه صنعت، معدن و تجارت هم مطالبه بخش صنعت و تجارت و بازرگانی است که عملکرد وزیر را بخصوص در بهره برداری از فرصتهای فضای پسا برجام چندان موفق ارزیابی نمی شود.
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]