تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):از كسانى مباش كه بى‏عمل، به آخرت اميد دارند... از گناه باز مى‏دارند، اما خود باز ن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817130673




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چند صفر به خودمان براي 156میلیون دندان خراب


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: چند صفر به خودمان براي 156میلیون دندان خراب
در خبرها آمده بود هر ايراني ۳۵ تا ۴۵ ساله، ۱۳ دندان خراب و چهار دندان كشيده دارد...
نویسنده : حسن فرامرزي 
يك: در خبرها آمده بود هر ايراني ۳۵ تا ۴۵ ساله، ۱۳ دندان خراب و چهار دندان كشيده دارد. اگر تعداد جمعيت بازه سني 35 تا 45 سال را حدود 12 ميليون نفر در نظر بگيريم، در آن صورت تعداد دندان‌هاي خراب در اين بازه مهم سني كه مهم‌ترين سن فعاليت، اشتغال، باروري و مسئوليت‌پذيري است به 156 ميليون دندان خراب و 48 ميليون دندان كشيده شده مي‌رسد.

دو: وقتي كسي در دهانش دندان خراب دارد، ناچار است اين دندان‌هاي خراب را به محل كار خود هم ببرد، يا وسط يك گفت‌وگوي مهم كاري، يعني دست آن 13 دندان خراب را هم بگيرد و ببرد بالاي داربست، در ارتفاع، وسط كارگاه، كنار دستگاه پرس و تراشكاري يا كلاس درس، يا پشت ميز يك اداره. اين طور نيست كه تازه عروس يا تازه داماد بگويد دندان‌هاي خراب من! لطفاً شرايط خاص مرا درك كنيد، امروز روز عقد من است نامردها! يك امروز را به من تخفيف بدهيد. دندان پوسيده هيچ دركي از شرايط آدميزاد ندارد. مجبوري دندان خراب را با خودت ببري عروسي، محل كار، امتحان، مراسم خاكسپاري و آنجا تمركز خود را با شروع ضربان‌هاي يك درد كشدار از دست بدهي. چه بسا يك دندان ناقابل اسباب اخراج آدم از محل كارش باشد يا حتي كار به نقص عضو و تصادف و مرگ هم برسد. اين 156 ميليون دندان خراب كه سر و كله‌شان در كلانشهرها، شهرها و روستاهاي كشور پيدا مي‌شود، مي‌توانند يك مهماني را خراب كنند، خوابيده‌اي را بيدار و مسافرتي را زهرمار و توفان مشاجره‌اي را بلند كنند.

سه: اما چرا ما راضي شده‌ايم كه اين 156 ميليون دندان خراب با ما اين‌گونه رفتار كنند؟ اين پرسشي است كه همه ما مي‌توانيم به آن فكر كنيم. از فرهنگ عمومي تا برنامه‌ريزي كلان بهداشتي و درماني كشور، از سياست‌هاي بيمه‌اي تا شلختگي در هزينه‌كرد خانواده‌ها و عوامل ديگر. اما اجازه بدهيد ما در اين‌جا روي فرهنگ عمومي و شلختگي هزينه‌ها درنگ كنيم. آن 13 دندان خرابي كه امروز در دهان 35 تا 45 ساله‌ها همنوايي مي‌كنند، در يك روز و يك ماه و يك سال به وجود نيامده‌اند. امروز ايراني‌ها ركورددار مصرف نوشابه‌هاي گازدار پر از قند قاتل ميناي دندان هستند. كافي است به مبالغي كه هر خانواده ايراني براي خريد نوشابه‌ها - بگذريم از مصرف بالاي شيريني‌هاي قنادي‌ها و شيريني‌هاي صنعتي - پرداخت مي‌كنند، نگاهي بيندازيم. آيا نمي‌شود با تغيير اقلام سبد خريد، اين هزينه‌ها را به سمت بهداشت دهان و دندان سوق داد؟
چهار: چند سال پيش با مدير يك شركت معروف كه جزو مديران خلاق و كارآفرين بود، مصاحبه مي‌كردم. در اثناي گفت‌وگو متوجه شدم او يك واحد دندانپزشكي در شركتش كه چندان هم بزرگ نبود، راه انداخته است.

وقتي ماجرا را جويا شدم گفت اوايل حضورم در شركت وقتي به آمار مرخصي‌ها نگاه مي‌كردم با پرس و جو متوجه شدم بخش قابل‌توجهي از اين مرخصي‌ها به خاطر مشكلات دندان كارمندان است. آنها علاوه بر اينكه مجبور بودند ساعات طولاني در ترافيك به خاطر حضور در دندانپزشكي وقت‌شان گرفته شود، هزينه‌هاي قابل‌توجهي را هم پرداخت مي‌كردند و همين نارضايتي‌ها از بازدهي كار آنها در شركت مي‌كاست. ما هزينه‌اي بابت استقرار يك واحد دندان پزشكي متقبل شديم اما اين هزينه بسيار سريع‌تر از آنچه تصور مي‌كرديم به شركت بازگشت، چون زمان‌هاي زيادي را پس‌انداز كرديم و رضايت كارمندان هم باعث مي‌شد آنها با اشتياق بيشتري براي شركت كار كنند.

پرسش اين است: چقدر در كشور مدير سازمان و اداره داريم كه مي‌توانند در سبد هزينه‌هاي امور رفاهي كاركنان، جهت گيري‌هاي درستي داشته باشند و مثلاً جدول اين خدمات را با مشورت كاركنان خود ببندند كه اولويت امروز آنها براي خدمات چيست؟‌
پنج: چند وقتي است كه وقتي از كنار عطاري‌هاي محله‌مان رد مي‌شوم، چشمم به كاغذهايي مي‌افتد كه اين عطاري‌ها پشت شيشه‌شان مي‌چسبانند. چند وقتي مي‌شود عبارت «روغن ميخك براي دندان درد» ترجيع‌بند اين عطاري‌ها شده است، اين يعني آدم هايي كه فعلاً مي‌خواهند كج‌دار و مريز با دندان دردهايشان بسازند، اما آيا همه تقصيرها را مي‌توان گردن شرايط اقتصادي انداخت؟

منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۱ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن