محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1827441724
جنگ موصل و موضع ترکیه
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: سیدحسین موسوی - رئیس مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه در روزنامه شرق نوشت: اشتون کارتر، وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا، روز شنبه یکم آبان بدون اعلام قبلی وارد بغداد شد و با دکتر حیدرالعبادی، نخستوزیر عراق، دیدار و گفتوگو کرد.
کارتر پیش از ورود به بغداد در مصاحبهای گفت هدف دیدار از عراق، مذاکره بر سر یافتن فرمولی برای جلب مشارکت ترکیه در جنگ موصل در چارچوب مدیریت سهجانبه آمریکا، عراق و ترکیه در جنگ علیه تروریسم است.
حیدرالعبادی، نخستوزیر عراق، در دیدار با اشتون کارتر بهطور قاطع به پیشنهاد جلب مشارکت ترکیه در جنگ موصل پاسخ منفی داد و گفت جنگ موصل بر پایه فرماندهی عراق صورت گرفته است و بغداد نیازی به مشارکت آنکارا ندارد. موضوع مشارکت ترکیه در جنگ موصل در هفتههای اخیر به موضوع درگیریهای لفظی میان رهبران ترکیه و عراق تبدیل شده است و رهبران دو کشور تا آنجا پیش رفتند که خارج از عرف دیپلماتیک به یکدیگر اهانت کردند.
در گام اول، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، با بهانه قراردادن حضور ارتش ترکیه در پایگاه بعشیقه در شمال عراق، خطاب به نخستوزیر عراق که از وی خواسته بود نیروهای خود را از خاک این کشور خارج کند، گفت: نخستوزیر عراق در موقعیتی نیست که از ترکیه بخواهد نیروهای خود را از شمال عراق بیرون ببرد و ترکیه بهزودی اسناد مربوط به موافقتنامه دوجانبه را برای استقرار ارتش ترکیه در پایگاه بعشیقه در اختیار رسانهها قرار میدهد. نخستوزیر عراق در پاسخ به این اظهارات اردوغان گفت: هیچ توافقی میان بغداد و آنکارا درباره پایگاه بعشیقه وجود ندارد، جز آنکه دو طرف برای آموزش پلیس عراق از ترکیه کمک خواسته بودند و اکنون دیگر نیازی به حضور نیروهای ترکیه در عراق نیست و عراق در صورت پافشاری آنکارا مبنی بر ادامه این حضور، موضوع را به شورای امنیت خواهد برد.
اکنون یک هفته از جنگ آزادسازی موصل بدون مشارکت ترکیه میگذرد و لحن رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه، روزبهروز علیه مقامات عراق تندتر میشود. این پرسش از روز نخست مطرح بود که چرا آنکارا تا این حد برای مشارکت در جنگ موصل پافشاری میکند؟ و در مقابل رهبران عراق چرا تا این حد از پذیرش این درخواست آنکارا امتناع میکنند.
در پاسخ به این دو پرسش، فرضیههای گوناگونی مطرح است؛ از یک سو آنکارا معتقد است به دلیل نزدیکی موصول به مرز مشترک عراق و ترکیه ضرورت مشارکت آنکارا در جنگ علیه داعش مطرح میشود، زیرا به گفته رهبران ترکیه، جنگ موصل که در نزدیکی مرز ترکیه جریان دارد، ترکیه را در معرض خطر قرار میدهد. ابعاد این خطرها در حوزه امنیت ملی ترکیه رخ میدهد و ترکیه ناگزیر است در برابر آن واکنش نشان دهد. مثلا درصورتیکه ساکنان موصل به دلیل حمله نظامی ارتش عراق از این شهر آواره شوند صدها هزار نفر از آنان ممکن است به درون مرزهای ترکیه وارد شوند و مانند جنگ در شمال سوریه، آنکارا با یک فاجعه انسانی مواجه شود. همچنین ممکن است نیروهای داعش زیر فشار حملات ارتش عراق به مرزهای ترکیه رخنه و برای امنیت این کشور تهدید امنیتی به وجود آورند. مضافا بر این، مشارکت حشدالشعبی عراق در جنگ موصل ممکن است درگیریهای فرقهای را تشدید کند و حمام خون در موصل به راه افتد. در نتیجه و به گفته رهبران آنکارا، مشارکت ترکیه در جنگ موصل میتواند موازنه قوا را در ساختار و گرایش نیروهای عملکننده به وجود آورد و مانع از بروز جنگ فرقهای حتی پس از آزادی موصل شود.
در سوی دیگر ماجرا، رهبران عراق همه دلایل آنکارا را برای مشارکت در جنگ موصل رد میکنند و معتقدند آنکارا جنگ عراق علیه تروریسم داعش را به جنگ فرقهای تفسیر کرده و مشارکت آنکارا در این جنگ و بر مبنای این نگاه و تفسیر آنکارا میتواند نگرانی عراق را درباره فرقهایشدن جنگ موصل تشدید کند.
از سوی دیگر ترکیه هیچگاه بهعنوان عضو ائتلاف بینالمللی علیه داعش شناخته نمیشد که اینک بخواهد در جنگ موصل خود را عضو ائتلاف معرفی کند. وزارت خارجه آمریکا یک هفته پیش از شروع جنگ موصل و به دنبال تشدید حملات تبلیغاتی رهبران عراق و ترکیه علیه یکدیگر اعلام کرد ترکیه در ائتلاف بینالمللی جنگ علیه تروریسم در عراق عضویت ندارد و آنکارا برای مشارکت در جنگ موصل باید با رهبران بغداد موافقتنامه جداگانهای امضا کند. در نتیجه موضع دولت عراق در برخورد با آنکارا با این موضع وزارت خارجه آمریکا تقویت شد. همچنین عراق به لحاظ اصولی چندان اعتمادی به ترکیه ندارد. بیاعتمادی عراق به جریان جنگ موصل محدود نمیشود؛ بلکه این بیاعتمادی به دوران پیدایش داعش در عراق و سوریه بازمیگردد. رهبران عراق بر این باور هستند ترکیه یکی از کشورهایی است که نقش مهمی در انتقال هزاران ستیزهجوی تندرو به خاک سوریه و عراق داشتهاند. آنها هنوز از یاد نبردهاند که ترکیه در انتقال نفت ارزانقیمت از حوزههای نفتی عراق و سوریه و فروش آن به دلالان بینالمللی نقش مهمی ایفا کرد و اگر حضور روسیه و حملات هوایی این کشور علیه هزاران قافله نفتکش داعشی نبود، نفت کشورهای سوریه و عراق همچنان به تاراج میرفت.
رهبران عراق از یاد نبردهاند که دو سال قبل و هنگام حمله نیروهای داعش به موصل و اشغال دومین شهر عراق از سوی تروریستها شبکه اطلاعاتی ترکیه که در موصل و در کنسولی این کشور در این شهر مستقر بود، هیچ حرکت مودتآمیزی از خود برای باخبرکردن دولت عراق نشان نداد. رهبران عراق از یاد نبردهاند که حتی ایالات متحده آمریکا درباره نقش ترکیه در قبال تسهیل عملیات انتقال هزاران تروریست از دهها کشور جهان برای انضمام به صفوف داعش در سوریه و عراق سکوت اختیار کرده بود و وقتی حملات داعش به درون اروپا بهویژه به فرانسه کشیده شد، موضع واشنگتن، پاریس و بسیاری از کشورهای غربی تغییر کرد. درنتیجه و اینک که جنگ آزادسازی موصل آغاز شده، رهبران عراق حق دارند که درباره سیاستهای واقعی آنکارا در شمال عراق، شک و تردید داشته باشند.
اظهارات اخیر ترکیه درباره ضرورت مشارکت ارتش این کشور در جنگ موصل برای حفظ موازنه فرقهای و به منظور جلوگیری از بهراهافتادن حمام خون (به تعبیر رجب طیب اردوغان) پس از آزادی موصل، پیش از آنکه رهبران عراق را به تجدیدنظر درخصوص مخالفت با مشارکت ارتش ترکیه در جنگ موصل سوق دهد، آنها را بیشازپیش درباره سیاستهای ترکیه در جنگ موصل (در صورت موافقت با حضور در این جنگ)، نگران کرد؛ زیرا دولت عراق نمیتوانست این ریسک بسیار گران را بپذیرد و به ارتش ترکیه اجازه دهد در ساختار و بافت اجتماعی و فرهنگی موصل، پس از بیرونراندن داعش، به بهانه حفظ بافت و موازنه فرقهای این شهر دخالت کند. نگرانی رهبران عراق درباره سیاستهای آنکارا، هنگامی تشدید شد که رجب طیب اردوغان در واکنش به در خواست حیدر العبادی، نخستوزیر عراق، برای عقبنشینی از پایگاه بعشیقه شمال این کشور، به گونه ضمنی و حتی آشکار از چندپارگی عراق سخن به میان آورد. بدینترتیب بغداد میتوانست درخصوص نیت واقعی آنکارا از پافشاری بر سر مشارکت در جنگ موصل، نگران باشد و این نگرانی را تا حد طرح یا تجدید ادعای تعلق موصل به ترکیه، ارتقا دهد.
با این محاسبه، دولت عراق ترجیح داد ارتش ترکیه بهطورکلی از موضوع جنگ آزادسازی موصل برکنار بماند. این سیاست دولت عراق را باید در چارچوب تلاش برای جلوگیری از بروز متغیرهای پیشبینینشده در جریان عملیات آزادسازی موصل و پس از آن تفسیر و نیز پافشاری آنکار را برای مشارکت در این جنگ، باید به منزله اصرار بر ورود یک عامل بیگانه در معادلات صرفا ملی یک کشور مستقل، تلقی کرد.
رجب طیب اردوغان پیش از آغاز جنگ آزادسازی موصل، گفته بود در صورت مخالفت با مشارکت ترکیه در جنگ موصل، آنکارا نقشه شماره ب را به اجرا خواهد گذاشت. در نتیجه، اکنون باید این پرسش را مطرح کرد که نقشه شماره ب آنکارا چه نسبتی با موضوع استقلال عراق دارد. اکنون عملیات آزادسازی موصل بدون حضور و مشارکت ترکیه آغاز شده و با موفقیت به پیش میرود. طبق وعده اردوغان، نقشه شماره ب آنکارا نیز باید شروع شده باشد که نتایج و پیامدهای آن، هنوز برای ناظران نامعلوم است. این نقشه هرچه باشد، رهبران عراق از هماکنون باید درباره راهبردهای پس از آزادسازی موصل، چارهاندیشی کنند. این چارهاندیشیها هرچه باشد، نباید از تلاش مجدانه برای حفظ بافت دموگرافی، مذهبی و تنوع دینی، فرقهای و تاریخی این شهر تمدنساز عراق، بهدور باشد.
۰۳ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]
صفحات پیشنهادی
تلاش ترکیه برای حضور در جنگ موصل
نامه نیوز المانیتور در گزارشی درباره نقش ترکیه در عملیات آزادسازی موصل می نویسد لحن سنگینی که رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه با توجه به تحولات خاورمیانه در پیش گرفته است موجب شد که ترکیه وارد پشت صحنه تحولات سیاسی و نظامی در عراق و سوریه شود حضور ترکیه در حاشیه تحولات منطقهتلاش ترکیه برای حضور در جنگ موصل/ المانیتور: آنکارا بار دیگر در حاشیه تحولات خاورمیانه قرار گرفت
تلاش ترکیه برای حضور در جنگ موصل المانیتور آنکارا بار دیگر در حاشیه تحولات خاورمیانه قرار گرفت حیدرالعبادی نخست وزیر عراق تنها چندساعت مانده به آغاز عملیات نظامی در موصل تکرار کرد که نیروهای ترکیه اجازه ندارند که در آزادی موصل تحت هیچ شرایطی شرکت کنند به گزارش نامه نیوز الم352 کیلومتر مربع از جنوب موصل آزاد شد/ موضع گیری پوتین درباره جنگ با داعش/ گوشه کنایه های حیدر العبادی به سعود
352 کیلومتر مربع از جنوب موصل آزاد شد موضع گیری پوتین درباره جنگ با داعش گوشه کنایه های حیدر العبادی به سعودی هابخش بین الملل الف 28 مهر 95تاریخ انتشار چهارشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۸ ۱۰ 352 کیلومتر مربع از جنوب موصل آزاد شد فرمانده پلیس فدرال عراق اعلام کرد که واحدورود بی دعوت ترکیه به جنگ موصل
عصر ایران نخست وزیر ترکیه اعلام کرد هواپیماهای جنگنده کشورش نیز به عملیات هوایی علیه داعش برای بازپس گیری موصل پیوستند خبرگزاری دوغان ترکیه گزارش داد بن علی ییلدیریم نخست وزیر ترکیه صبح امروز سه شنبه در گردهمایی نمایندگان حزب حاکم عدالت و توسعه در پارلمان ترکیه در آنکاجنگندههای ترکیه در راه موصل/ توافق آنکارا با اقلیم کردستان عراق بر سر ایجاد منطقه امن
جنگندههای ترکیه در راه موصل توافق آنکارا با اقلیم کردستان عراق بر سر ایجاد منطقه امنتاریخ انتشار يکشنبه ۲ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۱۴ ۰۵ نخست وزیر ترکیه اعلام کرد جنگنده های کشور در عملیات آزادسازی موصل از اشغال گروه تروریستی داعش شرکت خواهند کرد به گزارش خبرآنلاین در حالی که روز گذشجنگندههای ترکیه در راه موصل
خبرآنلاین در حالی که روز گذشته مقامات بغداد حضور ترکیه را در عملیات موصل تکذیب کردند بنعلی یلدریم نخست وزیر ترکیه امروز خبر از حضور جنگنده های این کشور در عملیات ازدسازی موصل داد خبرگزاری دولتی آناتولی گزارش داد نخست وزیر ترکیه شب گذشته در یک برنامه زنده مشتموضع واشنگتن درباره عملیات آزادسازی موصل
خبرگزاری تسنیم آنتونی بلینکن معاون وزیر خارجه آمریکا از آغاز عملیات ازادسازی موصل از لوث گروه تروریستی داعش استقبال کرد حیدر العبادی نخستوزیر و فرمانده کل نیروهای مسلح عراق بامداد امروز- دوشنبه- از آغاز عملیات آزادسازی شهر موصل از چنگال گروه داعش خبر داد نخستوزیر عراق روزگذپیشروی سریع به سمت موصل/نیروهای ترکیه به محاصره ارتش در آمدند/ دعای آیت الله سیستانی برای رزمندگان
پیشروی سریع به سمت موصل نیروهای ترکیه به محاصره ارتش در آمدند دعای آیت الله سیستانی برای رزمندگانبخش بین الملل الف 26 مهر 95تاریخ انتشار دوشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۲۰ ۱۸ نخستوزیر عراق سحرگاه امروز دوشنبه 26 مهر 17 اکتبر آغاز عملیات آزادسازی موصل از گروه تروریستیجنگ موصل و تردید و گمان ها درباره چگونگی مشارکت الحشد الشعبی
جنگ موصل و تردید و گمان ها درباره چگونگی مشارکت الحشد الشعبی بغداد-ایرنا- به رغم تاکیدهای نخست وزیری به عنوان فرمانده کل قوای مسلح عراق و وزیر دفاع و فرماندهان الحشد الشعبی و حتی نیروهای آمریکایی بر مشارکت بسیج مردمی الحشد الشعبی در جنگ موصل اما هنوز درباره حجم و شکل این مشارکت ومقتدی صدر: ترکیه در نبرد موصل دخالت نکند
مقتدی صدر ترکیه در نبرد موصل دخالت نکند رهبر جریان شیعه صدر عراق خواستار تظاهرات در مقابل سفارت ترکیه در اعتراض به حضور نیروهای این کشور در خاک عراق شد و افزود ترکیه نباید در نبرد آزادسازی موصل دخالت کند به گزارش نامه نیوز به نوشته پایگاه خبری عراقی السومریه نیوز مقتدی صدر در-
سیاسی
پربازدیدترینها