واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: ثبت ابتکار زیست محیطی نفوذ به نام دولت یازدهم
دولت در سال های اخیر گسترده ترین روابط بین المللی در عرصه حفاظت از محیط زیست را رقم زده است
نویسنده : نفيسه ابراهيمزاده انتظام
روز گذشته و در حالي كه مسئله نفوذ در دو سال گذشته در ميان هشدارهاي رهبر انقلاب جايگاه ويژهاي يافته، سخنگوي كميسيون امنيت ملي از راه باز اين پروژه در مسائل زيست محيطي و غفلت مديران دولتي سازمان حفاظت محيط زيست در اين زمينه به عنوان يكي از مصاديق نفوذ خبر داد.
اين در حالي است كه بسياري از منتقدان وجود پروژه نفوذ بر اين باورند كه وجود چنين اقداماتي به دليل نداشتن مصداق توهم توطئه است. علاوه بر اينكه گسترش همكاريهاي جهاني در حوزه مسائل محيط زيستي جزو افتخارات دولت و از دستاوردهاي برجام معرفي ميشود.
دولتها در سال آخر عمر خود تلاش ميكنند دستاوردهايشان را براي افكار عمومي به نمايش بگذارند. به ويژه اينكه روي شانس خود براي حضور بر سر قدرت در چهار سال دوم نيز حساب كرده باشند. دولت يازدهم نيز كه دولت مذاكره و برجام نام گرفته، ترجيح ميدهد محور دستاوردهايش را با دستاوردهاي برجام منطبق كند اما از آنجا كه به زعم خود دولتيها دستاوردهاي اين توافقنامه «تقريباً هيچ» است، دستاوردسازي براي آن، كار را براي دولتيها كمي سختتر ميكند. حضور خارجيها در ايران و عاديسازي آمد و شد آنها و نشان دادن توسعه مشاركتهاي بينالمللي پس از برجام يكي از راههايي است كه دولت برگزيده و اتفاقاً مورد استقبال طرفهاي خارجي نيز قرار گرفته است. منتهي در عمل مراكز و حوزههاي ورود را خارجيها انتخاب ميكنند و باز هم اتفاقاً حوزه زنان، كودكان، بهزيستي و مهدهاي كودك، آموزش و پرورش، پروژههاي تحقيقاتي و اجرايي علمي و فناورانه، زمينههاي آموزشي دانشگاهي و محيط زيست و حقوق شهروندي مورد توجه آنها است. دولت نيز به اين ميبالد كه توانسته مشاركت بينالمللي را در اين حوزهها كه به توسعه مدني در قوارههاي جهاني كمك ميكند، جلب كند.
عرضه نقاط ضعفمان به بيگانگان
اين در حالي است كه كشور در معرض نفوذ به معناي شيوهاي از «دشمني نرم» قرار دارد كه در آن، محاسبات و نحوه تصميمگيري مسئولان كشور و همچنين باورها و آرمانهاي عمومي متناسب با خواست و اهداف دشمن تغيير پيدا ميكند و رهبر انقلاب با عناوين مختلف بارها نسبت به اين پديده و ابعادش هشدار دادند.
با اين وجود، دولت هر جا كه احساس ضعف مديريتي بيشتري ميكند مانند محيط زيست، زمينههاي آموزشي و حوزه زنان و كودكان روي مشاركتهاي جهاني تأكيد بيشتري ميكند، يعني نقاط ضعف ما به بيگانگان عرضه ميشود و در نهايت در دام سادهانگاري و دوستپنداري هر كسي كه در ظاهر نيت خوبي دارد، ميافتيم.
از سوي ديگر و در چنين فضايي سيدحسين نقوي حسيني، سخنگوي كميسيون امنيت ملي مجلس روز گذشته در گفتوگو با رسانهها اظهار كرد: يكي از زمينههايي كه پروژه نفوذ براي آنها برنامه دارد و آن را دنبال ميكند، حوزه فعاليتهاي محيط زيستي است كه در اين حوزه گروهها در ظاهر به عنوان طرفداران محيط زيست مسائل محيط زيستي را دنبال ميكنند اما در باطن هدف ديگري پيگيري ميشود.
نفوذيهاي دوستدار محيط زيست
سخنگوي كميسيون امنيت ملي مجلس ادامه داد: پروژه نفوذ ميتواند تحت پوششهاي مختلف كار خود را انجام دهد؛ در حوزههاي سياسي، فرهنگي و اجتماعي. يكي از حوزههايي كه پروژه نفوذ در آنجا فعال است همين شبكههاي اجتماعي و گروههاي اجتماعي است كه حتي با برگزاري كلاسهاي آموزشي، تيمهاي ورزشي و گروههاي سرگرمي تلاش ميكنند آن باورها را تغيير بدهند. بنابراين هدف تغيير باورها است چراكه وقتي باورها تغيير پيدا كند، نوع محاسبات آنها هم تغيير ميكند.
نقويحسيني ادامه داد: يكي از زمينههايي كه پروژه نفوذ براي آنها برنامه دارد و آن را دنبال ميكند، حوزه فعاليتهاي محيط زيستي است كه در اين حوزه گروهها به عنوان طرفدار محيط زيست، طرفدار فلان درياچه و فلان رودخانه و فلان كوه و مرتع، افراد را درون فضاي فعاليتي خود ميبرند، در ظاهر فعاليتهاي محيط زيستي است اما در باطن هدف ديگري دنبال ميشود.
وي تصريح كرد: پوششها به اينگونه است و حتي براي بستن توافقات و موافقتنامههاي همكاري با دستگاهها نيز وارد ميشوند چون يكي از اهداف پروژه نفوذ مسئولان هستند. اظهارات اين عضو كميسيون امنيت ملي در حالي مطرح ميشود كه دولت در سالهاي اخير گستردهترين روابط بينالمللي در عرصه توسعه مشاركتهاي جهاني در حفاظت از محيط زيست و گسترش فعاليت بخش خصوصي در قالب سمنها را رقم زده است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 76]