واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: رئیس جمهوری در نخستین اظهار نظر رسمی درباره تغییر کابینه گفت: هدف کشور توسعه و تعالی است و هدف دولت، خدمت به جامعه و مردم است؛ در راه خدمت گاهی نیاز به تثبیت مدیر است و گاهی نیز نیاز به تغییر.
به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از ایرنا، حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی در همایش روز ملی روستا و عشایر که در سالن اجلاس سران برگزار شد، با تاکید بر این که باید دعواهای کودکانه در کشور خاتمه یابد، گفت: باید رسانه های ما از دروغ، اتهامات، اختلاف، ایجاد تفرقه و جناح بندی های غیر ضررور دست بردارند.
وی به تغییرات اخیر در کابینه یازدهم هم اشاره کرد و افزود: اگر دولت برای ثبات وزیر عوض نکند، سایت های بداخلاق می گویند چرا دولت این وزرا را عوض نمی کند، می رود تغییر ایجاد کند، همان بداخلاق ها می گویند چرا عوض می کند؟
رئیس دولت تدبیر و امید خاطرنشان کرد: برادرعزیز من، هدف کشور توسعه و تعالی است و هدف دولت خدمت به جامعه و مردم است؛ در راه خدمت گاهی نیاز به تثبیت مدیر است و گاهی نیز نیاز به تغییر است.
روحانی یادآور شد: اینطور نیست که در یک شرایط واحد باشیم اما من نکته ای دیگر می گویم؛ همه ما به فکر معضل اصلی کشور یعنی عدم اشتغال بیکاری نسل جوان تحصیلکرده و به ویژه زنان و دختران ما باشیم.
رئیس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود روستا را دارای ویژگی هایی همچون صداقت، امانت، شهامت، شجاعت، مقاومت، وطن دوستی و مرزبانی دانست و گفت: روستاییان پایه ها و ریشه های اصلی زندگی اجتماعی هستند.
روحانی افزود: بسیار خوشحالم که در جمع روستاییان عزیز و عشایر غیور هستم. امروز به مناسبت بزرگداشت روز روستا و عشایر البته با کمی تاخیر در اینجا دور هم گردآمدیم.
وی ادامه داد: در سال های گذشته هم این توفیق را داشتم تا در جمع روستاییان و عشایر نکاتی را به عرض شما و ملت ایران برسانم.
رئیس جمهوری اضافه کرد: این تصور که شرایط زندگی روستایی را با شرایط شهری و توسعه و تعالی علمی ، فناوری و فرهنگی متفاوت می بینند و به این نتیجه می رسند که برای کار، اشتغال، درآمد بیشتر، دستیابی به علم و دانش، امکانات سلامت و درمان ، باید هجرت را به سمت شهرها و یا به یک تعبیر دیگر به حاشیه شهرها برگزینند، تصور نادرستی است و هم بار مسوولیت سنگینی را بر دوش ما می گذارد.
روحانی خاطرنشان کرد: شهرهای ما هم ریشه در روستاهای گذشته داشته اند. ما همواره روستا را با ویژگی فرهنگی، صداقت، امانت، راستگویی، شهامت ، شجاعت ، مقاومت و همچنین وطن دوستی و مرزبانی، می شناختیم و می شناسیم.
وی با بیان این که دولت یازدهم بار سنگینی را به دوش خود احساس می کند،تصریح کرد: در این سه سال و چند ماه، دولت یازدهم همه تلاش خود را برای توسعه روستایی برداشته است اما در عین حال تا رسیدن نقطه مطلوب فاصله زیادی دارد.
رئیس جمهوری تاکید کرد: این فاصله برای حراست از روستاها ، حفظ فرهنگ روستایی، حفظ تولید در روستا و جلوگیری از مهاجرت و رفع مشکلات آینده شهرها به جد باید مورد توجه همه دولتمردان باشد.
روحانی گفت: روستاییان را به عنوان مدافعان غیور از مرزهای کشور و مرزهای فرهنگی- اعتقادی این سرزمین و مدافعان در دوران نهضت اسلامی و انقلاب اسلامی و غیور مردم مبارز در هشت سال دفاع مقدس می دیدیم، می بینیم و می شناسیم.
وی اضافه کرد: واقعیت این است که باید به مشکلات روستا و عشایر توجه کنیم و اگر به مشکلات آن ها توجه نشود به مفهوم سرآغاز مشکلات شهرها است. حاشیه نشینی شهرها که امروز معضلی برای شهرهای بزرگ است و بسیاری از آسیب های اجتماعی از آن نشات می گیرد، یا از بیکاری و عدم اشتغال است که به عدم توجه به شرایط زندگی روستاییان مربوط است.
رئیس جمهوری افزود: روستایی به خوبی می داند محیط روستا از لحاظ فرهنگی، مهربانی، ارتباطات، پیوندهای اجتماعی، شرایط زیست محیطی، هوا، غذا و محصولات سالم بهتر و مناسب تر از شهر است و روستایی ویژگی و مزایای روستا را می داند؛ پس چرا به شهرها و حاشیه شهرها مهاجرت می کند، باید به این پرسش پاسخ دهیم.
روحانی تصریح کرد: دولت یازدهم بار سنگینی را نسبت به روستاها بر دوش خود احساس می کند و در سه سال گذشته دولت همه تلاش خود را برای توسعه روستایی برداشته است اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی وجود دارد و این فاصله برای حراست از روستاها، حفظ فرهنگ روستایی، تولید در روستا، جلوگیری از مهاجرت و رفع مشکلات آینده شهرها باید با جدیت مورد توجه همه دولتمردان قرار گیرد.
وی خاطرنشان کرد: البته در سه سال گذشته به طور منظم محصولات کشاورزی، دامی و باغی کشور رو به فزونی بوده و در سال جاری از لحاظ محصول گندم به خودکفایی رسیدیم که به معنای حرکت روستاها در مسیر تولید و توسعه کشاورزی و توسعه اقتصادی است.
رئیس دولت یازدهم گفت: اینکه شرایط آموزش و پرورش در روستاها و شرایط بهداشت و درمان، وضع آب، برق و ارتباطات، شرایط مسکن و نوسازی آن بهتر شده به معنای آن است که دولت در حد توان همه امکان خود را برای توسعه روستاهای کشور و شرایط زندگی عشایر به کار گرفته است.
روحانی اضافه کرد: اینکه در آمار می بینم جمعیت روستایی کشور کمتر از 30 درصد است به معنا تاسف و ادامه مهاجرت از روستا به شهرها است و باید کاری کنیم مهاجرت روستا به شهر متوقف و مهاجرت معکوس در آینده آغاز شود؛ ولی برای اینکار باید مشکلات روستایی را حل و فصل کنیم.
سرشماری زمینه ساز برنامه ریزی بهتر
وی با اشاره به اجرای سرشماری نفوس و مسکن گفت: امیدوارم در این سرشماری اخیر که با مشارکت همه مردم، روستاییان و عشایر به تحقق خواهد رسید، با جمع بندی آمار، زمینه بهتری را برای برنامه ریزی آینده در اختیار دولت قرار دهد و به همین دلیل، مسئله آمار و سرشماری برای برنامه ریزی در سال های آینده کشور حائز اهمیت است.
روحانی با بیان این پرسش که چرا روستایی به شهر نگاه می کند، گفت: یک بخش به دلیل خدماتی است که در شهر بهتر و با کیفیت بیشتر ارائه می شود و از دیگر موارد، مسائل بهداشتی و درمانی، آموزشی و خدماتی است.
رییس دولت یازدهم افزود: روستایی برای بسیاری از کارهای اداری ناچار است، شهر را ببیند که باید بتوانیم از طریق دولت الکترونیک و اتصال به شبکه های ارتباطی سفر به شهرها را کم کنیم.
روحانی گفت: گاهی روستایی برای مایحتاج عمومی خود به شهرها مراجعه می کند، حتی در زمینه محصولات کشاورزی و باغی و در برخی روستاها شرایط به گونه ای است که به دلیل بی آبی و کم آبی و تخریب زمین ها این مهاجرت آغاز می شود که باید شرایط رفاهی را برای روستاییان فراهم کنیم.
تاکید بر حراست از آب و خاک
وی اضافه کرد: مسئله حراست از آب و خاک، جنگل و مراتع واستفاده درست از آب، رودخانه و آبزیان مهم است و باید این شرایط برای روستاییان آماده شود و راهی جز این وجود ندارد؛ چرا که آب و خاک بعنوان بزرگترین سرمایه روستاییان است و باید از آنان حفاظت کنیم.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: ما در دوران سال های خشکسالی هستیم و ممکن است این خشکسالی ادامه داشته باشد اگرچه سال گذشته در برخی استان ها شرایط ریزش رحمت آسمانی به نسبت خوب بود ولی نسبت به بلند مدت، کمتر از حد انتظار بود و طبق آمارها امسال و سال آینده با این مشکلات مواجه هستیم؛ هرچند بسیاری از کشورها که از نظر بارش وضع خوبی داشتند دچار این مشکلات هستند ولی باید از موجودی بهینه استفاده کنیم.
روحانی افزود: البته بحث شیرین کردن آب دریاها و یا خرید آب از دیگر کشورها راه هایی که است که پیگیری می شود ولی اساس آن است که از آب به خوبی و درستی استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه قدم های مناسبی طی سه سال گذشته در این زمینه ها برداشته شده است، گفت: بغییر از طرح های مهمی که در کشور برای مهار آب ها داریم و در سال آینده بخشی از آن به بهره برداری خواهد رسید، در دولت یازدهم شاهد راه اندازی 17 سد در کشور بوده و هستیم که امسال 10 سد افتتاح خواهد شد که تاکنون 6 سد افتتاح شده است.
شنبه 1 آبان 1395 ساعت 11:51
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]