تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به احترام پدر و معلمت از جای برخیز هرچند فرمان روا باشی.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827052168




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تاملی به برخوردهای سلبی و قهری با قاچاقچیان مواد مخدر/ حذف اعدام؛ آری یا خیر؟


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تاملی به برخوردهای سلبی و قهری با قاچاقچیان مواد مخدر/ حذف اعدام؛ آری یا خیر؟
برخی از کارشناسان و صاحب نظران حوزه اجتماعی و قضایی معتقدند برخوردهای قهری و سلبی با قاچاقچیان موادمخدر مثمر ثمر نبوده و باید برای مقابله با این معضل،به اتخاذ تدابیر و تمهیدات سازنده دیگری اهتمام ورزید.



تاملی به برخوردهای سلبی و قهری با قاچاقچیان مواد مخدر/ حذف اعدام؛ آری یا خیر؟
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،طرح برخی مباحث در خصوص حذف مجازات اعدام در ارتباط با قاچاقچیان مواد مخدر از سوی کارشناسان حوزه اجتماعی،جامعه شناسان و برخی از صاحب نظران عرصه حقوقی و قضایی در شرایطی با افزایش هر چه بیشتری همراه شده که البته برخی نیز معتقدند حذف مجازات اعدام،باعث گستاخ تر شدن قاچاقچیان این ماده خانمانسوز می شود.


چندی پیش،رئیس قوه قضائیه در سیزدهمین همایش دادستان های کشور عنوان کرد:قوانین و مجازات های مبارزه با قاچاق مواد مخدر وحی مُنزَل نیستند و اشاره تلویحی وی به نوعی موید ضرورت اتخاذ تدابیر و تمهیدات موثرتر در حوزه مورد اشاره است و البته وی در خصوص اظهارات موافقان چنین طرحی(حذف مجازات اعدام قاچاقچیان)نیز عنوان کرد،باید به نحوی اقدام شود که اقتدار دستگاه قضا و بازدارندگی لازم از مجموعه مذکور سلب نشود و البته تا حد ممکن باید مجازات های موثر دیگری اعمال شود.


*موقعیت جغرافیایی و منطقه ایران مد نظر موافقان حذف مجازات اعدام قرار گیرد


کیومرث شرافتی،جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،با اشاره به لزوم اِعمال اقدامات سلبی و ایجابی در حوزه مقابله با موادمخدر عنوان کرد:طرح مباحثی همچون حذف مجازات اعدام و یا استمرار روند موجود ، از سوی موافقان و مخالفان این طرح در زمره مباحثی است که باید با دقت نظر،جدیت و نگاه همه جانبه مورد بحث و بررسی قرار گیرد.


وی افزود:آنچه که در خصوص معضل اعتیاد و قاچاق موادمخدر در کشور باید مورد توجه قرار گیرد به موقعیت خاص جغرافیای و منطقه ای ایران باز می گردد که همسایگی با کشورهایی همچون پاکستان و افغانستان از نمونه های آن به شمار می رود.


شرافتی گفت:باید در اجرای چنین طرح هایی،به حواشی چنین تصمیماتی نیز توجه شود زیرا در برخی مواقع این حواشی بر متن اصلی غلبه پیدا می کند.


جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی عنوان کرد:مقایسه کشور ایران با جوامع و دُوَلِ دیگر امری اشتباه است زیرا هر منطقه و محدوده جغرافیایی با شرایط و ویژگی های خاص به خود مواجه است که با در نظر گرفتن شرایط طبیعی و محیطی آن،نمی توان به طرح نسخه ای شفا بخشِ واحد و مشترک برای برون رفت از این معضل مبادرت ورزید.


وی افزود:بدون تردید همسایگی دو کشور افغانستان و پاکستان با ایران در افزایش شدت قاچاق مواد مخدر و گستره سوء مصرف این مواد خانمانسوز بی تاثیر نبوده است.


*حذف مجازات اعدام با لحاظ شدن برخی استثنائات


حمیده گودرزی،دانش آموخته رشته حقوق در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به نفس اجرای مجازات به عنوان عاملی برای تنبیه و متنبه ساختن فرد مجرم و همچنین ایجاد بازدارندگی با هدف جلوگیری از شیوع و گسترش جرایم عنوان کرد:یکی از چالش های پیش رو در این عرصه به مانور تبلیغاتی و سیاه نمایی هایِ دشمنان کشور و  نظام در خصوص تعداد بالای اعدام معطوف می شود.


وی افزود:به واقع بخش قابل توجهی از این اعدام ها مشمول مجازات افراد قاچاقچی می شود که با جان ده ها و صد ها هزاران تن از جوانان این مرز و بوم بازی می کنند و طبیعتا نمی توان در برابر چنین سوداگری های مرگ آوری سکوت اختیار کرد.


گودرزی عنوان کرد:با همه این اوصاف،تجربیاتِ پیشین نشان می دهد باید با نگاهی جامعه شناختی و روانشناختی به این مساله پرداخته شود و با اتخاذ تدابیری موثر،نسبت به اجرایِ مجازات هایی اقدام شود که علاوه بر بازدارندگی،از بروز و تشدید هر چه بیشتر این معضل جلوگیری و البته ضریب متنبه سازی در خصوص چنین مجرمانی را نیز تقویت و تشدید کند.


وی افزود:در خصوص حذف مجازات های اعدام نیز ملاحظات و استثنائاتی در نظر گرفته شده که در صورت مواجهه با شرایطی خاص همچون نگهداری و حمل اسلحه گرم و یا تکرار و اصرار به فروش و توزیع مواد مخدر می توان نسبت به صدور حکم اعدام نیز مبادرت ورزید که البته تصویب نهایی آن مستلزم رای گیری و اعلام نظر نهادهای ذیربط خواهد بود.


*اعدام قاچاقچیان،خانواده فرد را به انزوا می برد


کاظم سروری،جامعه شناس و پژوهشگر و محقق مسائل اجتماعی نیز در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،عنوان کرد:صرفا نمی توان با مجازات های اعدام به حصول توفیقات در این عرصه امیدوار بود که اگر چنین بود،پیش از این باید به نتایج شایسته تری در حوزه مقابله با قاچاق مواد مخدر نائل می شدیم.


وی افزود:یکی از تبعات و پیامدهای مخرب مجازات اعدام برای قاچاقچیان به خانواده های چنین گروه هایی باز می گردد که بعضا پس از اعدام آنها را تا مرز نابودی و فروپاشی می کشاند و به واقع تر و خشک با یکدیگر می سوزند.


سروری گفت:هزینه های مادی ومعنوی که به تبع چنین اعدام هایی برای خانوارهای فرد مجرم ایجاد می شود بعضا آنچنان سنگین و عمیق است که خود به معضل و چالشی جدی برای جامعه مبدل می شود.


محمود ریحانی،دانش آموخته رشته حقوق،یکی از منتقدان طرح مجازات اعدام به شمار می رود که در تشریح دلایل مخالفت خویش عنوان کرد:باید واقع بین بود و با اندک تاملی می توان به این حقیقت دست یافت که با وجود اینکه مجازات های اعدام متعددی برای  مقابله با قاچاق موادمخدر اجرایی شده،همچنان شاهد خرید و فروش و توزیع این مواد خانمانسوز هستیم و باید به این سئوال پاسخ داده شود که با حذف مجازت اعدام،ضریب این فعالیت های شوم و نامیمون تا چه میزانی افزایش خواهد یافت؟


وی افزود:موافقان حذف مجازات اعدام اینچنین عنوان می کنند که علیرغم اجرای احکام اعدام باز هم شاهد استمرار معضل خرید و فروش و قاچاق مواد هستیم و لذا این موضوع نشان از ناکارآمدی مجازات مذکور دارد،در حالیکه به نظر بنده باید اینچنین استدلال شود که با وجود اعمال برخی مجازات ها همچون اعدام باز هم شاهد استمرار این معضل هستیم و اگر چنین مجازات هایی اِعمال نمی شد به مراتب شاهد شرایط بغرنج و بحرانی تری در این عرصه بودبم.


به هر ترتیب بدون هر گونه قضاوت در خصوص نظر موافقان و مخالفان،آنچه که طرح آن در این مجال ضروری به نظر می رسد،به لزوم کارشناسی،مطالعه،بررسی دقیق متخصصان و صاحب نظران حقوقی،قضائی،جامعه شناختی و روانشناختی در این عرصه باز می گردد که می طلبد با هم اندیشی،در نهایت به نتیجه سازنده ای در این خصوص دست یافت تا بتوان در سایه آن به توفیقات هر چه بیشتری در این بخش (مقابله و مبارزه با قاچاق مواد مخدر)نائل شویم.





۳۰ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 153]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن