محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832494049
بازی سیاسی با بدهی های دولت
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه ابتکار - ژوبین صفاری: بازی رسانه ای مخالفان دولت این بار بُعد تازه ای به خود گرفته است. مطرح کردن بدهی های دولت به بانک مرکزی در شرایطی که موضوع ترمیم کابینه با استعفای چند وزیر داغ شده است نشان از ایجاد حاشیه به جای پرداختن به یک موضوع صرفاً اقتصادی است.
این در حالی است که آمارها نشان می دهد دولت یازدهم وارث بدهکارترین دولت سه دهه اخیر است و پیش از این نیز اسحاق جهانگیری گفته بود: دولت احمدی نژاد در اوج درآمد نفتی با اوج بدهی به بخش های مختلف دولت را تحویل داد. از طرف دیگر ماجرای بدهکاری های دولت به بانک مرکزی مسئله تازه ای نیست و همواره طی چند دهه اخیر در سیستم اقتصادی کشور وجود داشته است. بخشی از این بدهی ها البته در قالب تنخواه گردان فصلی از بانک مرکزی توسط دولت استقراض می شود و تا پایان سال بازگرداننده می شود.
طی دو روز گذشته ادعایی توسط برخی رسانه ها مطرح شد که حکایت از نامه سیف به حسن روحانی داشت و اذعان می کرد در این نامه انتشار ترازنامه بانک مرکزی در گرو پرداخت بدهی های دولت به بانک مرکزی است. موضوعی که توسط سیف رئیس بانک مرکزی از اساس تکذیب شد. گزارش این رسانه ها فاقد منبع مشخص بود و مطرح شدن آن شائبه هدفمند بودن آن در شرایط فعلی که دولت در گیر و دار تغییر و تحول در کابینه است را قوت بخشید.
در نامه تکذیب شده آمده است: «در شرایطی که بانک مرکزی همواره بانکهای دولتی و خصوصی را تحت فشار قرار میدهد تا ترازنامه خود را هر ساله منتشر کند، این بانک در دو سال گذشته ترازنامه مالیاش را منتشر نکرده است. این در حالی است که اگر ترازنامه سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ منتشر شود استقراضهای دولت و بانک مرکزی و مبالغی که دولت ملزم بوده به حساب خزانه واریز کند، اما نکرده است مشخص میشود که این به نفع دولت نیست. »
در عین حال بانک مرکزی در پاسخ به شایعه مطرح شده طی اطلاعیه ای بیان کرد: دلیل دیگر در خصوص کذب بودن خبر منتشره آن است که اطلاعات بدهی دولت به بانک مرکزی در پایان سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ و همچنین مرداد ماه سال ۱۳۹۵ قبلاً در قالب نشریه «گزیده آمارهای اقتصادی» و از طریق پایگاه اطلاعرسانی بانک مرکزی منتشر شده است. لذا طرح این موضوع که انتشار ترازنامه بانک مرکزی در سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ با هدف جلوگیری از انتشار رقم بدهی دولت به بانک مرکزی و اجتناب از تبعات سیاسی نامطلوب آن صورت گرفته است، به لحاظ عقلی و منطقی نیز قابل پذیرش نیست.
بدهی های انباشت شده از دولت قبل
میزان افزایش بدهی دولت به بانکها در دوره احمدینژاد؛ ٢١٠۶ درصد بوده است و عدد بدهی حدود دولت به بانکها در پایان کار دولت دهم؛ 72/826 میلیارد تومان بوده است. بنابراین دولت یازدهم حجم انبوهی از میراث بدهی را از دولت قبل به ارث برده است.
مرتضی عماد زاده در گفت و گو با «ابتکار» می گوید: موضوع بدهی های دولت به بانک مرکزی مسئله تازه ای نیست و مطرح کردن آن در این شرایط باید دلایل دیگری از داشته باشد. از طرفی بخشی از بدهی های دولت به بانک مرکزی انباشت بدهای گذشته است که به دولت فعلی رسیده است.
وی می افزاید: اگر برای مثال بدهی های دولت به بانک مرکزی حدود 80 هزار میلیارد تومان باشد با در نظر گرفتن بدهی های منتبع آن تا حدود 380 هزار میلیارد هم می رسد. در گزارش اقتصادی و ترازنامه بانک مرکزی رقم های تفکیک شده آن وجود دارد. برای مثال اگر جمع بدهی های دولتی و شرکت های دولتی 130هزار میلیارد تومان شود اما مقداری شرکت بازرگانی دولتی دارد یا خود دولت برای پروژه هایی مانند مسکن و... بدهکاری دارد. آقای جهانگیری چندی پیش میزان تعهدات دولت را چیزی حدود 380هزار میلیارد تومان عنوان کرد.
بدهی دولت به بانک مرکزی مسئله تازه ای نیست
این استاد دانشگاه همچنین می گوید: این بدهی ها دو وجه دارد یکی اینکه هیچ سودی بابت آن پرداخت نمی شود و این فشار عمده ای بر منابع بانک مرکزی می گذارد و این موضوع کار را برای بانک مرکزی سخت می کند تا در تسهیلات دهی بانک ها به بخش خصوصی هم محدود می شود.
عماد زاده در ادامه می گوید: اما رسانه ای کردن این موضوع وجه دیگری است که باید دید نظر و انگیزه بیان آن چه بوده است. چرا که این آمارها تازگی ندارد و همیشه موجود بوده است. بنابراین این یک اتفاق طبیعی است.
تنخواه گردان خود برداشت هایی را داشته است که بعد آن را جایگزین کرده است.
وی تصریح کرد: در طول سال گاهی پیش می آید که در قالب تنخواه گردان های فصلی دولت از بانک مرکزی اضافه برداشت می کند که این عدد به حجم بدهی ها اضافه نمی کند بلکه بازپرداخت می شود. اما اگر به دلایلی مانند کاهش قیمت نفت و عدم وصولی های دولت و نتواند بدهی های خود را بازپرداخت کند انباشت بدهی دولت افزایش می یابد. و در نهایت این یک بحث تازه ای نیست.
اطلاعیه بانک مرکزی در خصوص شایعه نامه به رئیس جمهور
برخی خبرگزاری ها و پایگاه های خبری دیروز با استناد به منبعی ناشناس خبری منتشر کردند که رئیس کل بانک مرکزی در نامهای خطاب به رئیس جمهوری، انتشار ترازنامه بانک مرکزی در سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ را به پرداخت بدهیهای دولت به بانک مرکزی مشروط کرده است. بانک مرکزی در واکنش به این خبر اطلاعیهای به این شرح صادر کرده است:
در این خبر اینگونه القاء شده که عدم انتشار ترازنامه سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ از سوی بانک مرکزی به این دلیل بوده که دولت بدهی خود به بانک مرکزی را تسویه نکرده و در صورت انتشار ترازنامه بانک مرکزی بدون تسویه این مبالغ، آثار سیاسی نامطلوبی در انتظار دولت خواهد بود. در این خصوص ذکر نکات زیر ضروری است:
قبل از هر چیز، در این زمینه باید اشاره کرد که اساساً چنین نامهای وجود خارجی نداشته و لذا استناد به یک نامه موهوم و کذب و انتشار خبری بر مبنای آن با اصول حرفهای و اطلاعرسانی مغایرت دارد.
بر خلاف ادعای کذب مطرح شده در این خبر، مجمع عمومی سال ۱۳۹۳ با هدف تصویب صورتهای مالی بانک مرکزی در این سال، در بهمن ماه سال گذشته و با حضور شخص رئیس جمهوری و سایر اعضای مجمع عمومی برگزار شده و اخبار مربوط به آن نیز در رسانههای عمومی انعکاس داشته است. علاوه بر این، صورتهای مالی بانک مرکزی برای سال ۱۳۹۴ نیز تهیه شده و در حال نهایی شدن بوده و مجمع عمومی بانک مرکزی به منظور تصویب صورتهای مالی سال ۱۳۹۴ در آینده نزدیک برگزار خواهد شد.
وقفه در انتشار تراز نامه امری طبیعی است
همچنین در ادامه این اطلاعیه آمده است: بر خلاف آنچه که در این خبر انعکاس داشته است، وقفه در انتشار گزارش اقتصادی و ترازنامه بانک مرکزی سال ۱۳۹۳ تاکنون، امری طبیعی بوده و در سالهای گذشته نیز گزارش یاد شده با تاخیر تقریباً دوساله و پس از دریافت اطلاعات نهایی از مراجع متعدد آماری و نهایی شدن جداول آماری و گزارشهای مربوطه، منتشر میشده است. گزارش ترازنامه سال ۱۳۹۳ نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در آینده نزدیک، نهایی و منتشر خواهد شد.
لازم به ذکر است که وقفه یاد شده در خصوص انتشار گزارش اقتصادی و ترازنامه بانک مرکزی، صرفاً با هدف ارائه آمارهای نهایی بوده و این بانک در راستای پاسخگویی بههنگام به نیازهای آماری فعالین و کارشناسان اقتصادی، آمارهای اقتصادی را در قالب سایر نشریات سریعالانتشار خود نظیر «خلاصه تحولات اقتصادی»، «گزیده آمارهای اقتصادی» و «نماگرهای اقتصادی» منتشر می کند. بنابراین رویکرد بانک مرکزی در زمینه انتشار آمارهای اقتصادی مشخص بوده و مشروط شدن انتشار گزارش های آماری بانک مرکزی به تسویه بدهیهای دولت به بانک مرکزی، کذب محض است.
انتشار بدهی های دولت تبعات سیاسی ندارد
در بخش پایانی این اطلاعیه آمده است: دلیل دیگر در خصوص کذب بودن خبر منتشره آن است که اطلاعات بدهی دولت به بانک مرکزی در پایان سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ و همچنین مرداد ماه سال ۱۳۹۵ قبلاً در قالب نشریه «گزیده آمارهای اقتصادی» و از طریق پایگاه اطلاعرسانی بانک مرکزی منتشر شده است. لذا طرح این موضوع که انتشار ترازنامه بانک مرکزی در سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ با هدف جلوگیری از انتشار رقم بدهی دولت به بانک مرکزی و اجتناب از تبعات سیاسی نامطلوب آن صورت گرفته است، به لحاظ عقلی و منطقی نیز قابل پذیرش نیست.
بانک مرکزی در پایان این اطلاعیه تاکید کرده است: دولت در طول سه سال گذشته از بیانضباطی مالی اجتناب کرده و همانگونه که در آمارهای ماهانه بانک مرکزی از جمله گزیده آمارهای اقتصادی در پایان مرداد ۱۳۹۵ منعکس شده، افزایش بدهی دولت در ماههای میانی سال، صرفاً و مشخصاً به استفاده از منابع بانک مرکزی در قالب حساب تنخواهگردان خزانه مربوط بوده است. این موضوع مطابق ماده (۲۴) قانون محاسبات عمومی و ماده (۱) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، امری کاملاً قانونی بوده و نباید از آن تلقی بیانضباطی مالی شود. گفتنی است بر اساس مفاد قانون یاد شده، این میزان استفاده دولت از حساب تنخواهگردان خزانه همانند سنوات گذشته تا پایان سال تسویه خواهد شد.
۲۹ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]
صفحات پیشنهادی
افزایش ۲۳۰ درصدی بدهی دولت به بانک مرکزی
بدهی دولت به بانک مرکزی از رقم 13 هزار و 161 میلیارد تومان در پایان سال 91 با احتساب مانده بدهی دولت بابت پیشخور کردن نفت فروخته شده در سال گذشته و تنخواه بودجه امسال به 43 هزار و 800 میلیارد تومان در پایان مرداد ماه امسال رسیده است به گزارش فارس یک رسانه روز گذشته به نقل از مقدولت اوباما ۵۸۷ میلیارد دلار بدهی بالا آورد
افزایش کمسابقه کسری بودجه آمریکا دولت اوباما ۵۸۷ میلیارد دلار بدهی بالا آورد شناسهٔ خبر 3795331 - شنبه ۲۴ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹ ۲۷ اقتصاد > اقتصاد جهان jwplayer display inline-block; کسری بودجه ایالاتمتحده برای سال مالی ۲۰۱۶ به ۵۸۷ میلیارد دلار رسیده است این مسئله به دلیل کاانتشار ترازنامه بانک مرکزی ربطی به تسویه بدهی دولت ندارد
بانک مرکزی اعلام کرد انتشار ترازنامه بانک مرکزی ربطی به تسویه بدهی دولت ندارد طرح این موضوع که انتشار ترازنامه بانک مرکزی در سالهای ۱۳۹۳ و ۱۳۹۴ با هدف جلوگیری از انتشار رقم بدهی دولت به بانک مرکزی و اجتناب از تبعات سیاسی نامطلوب آن صورت گرفته است به لحاظ عقلی و منطقی نیز قابل پدولت اوباما 587 میلیارد دلار بدهی بالا آورد
خبرگزاری مهر وزارت خزانهداری آمریکا گفت که افزایش هزینهها در برنامههای تأمین اجتماعی مانند خدمات درمانی باعث بالا رفتن هزینههای دولت و افزایش میزان کسری بودجه در سال ۲۰۱۶ شده است کسری بودجه سال ۲۰۱۶ به ۳ ۲ درصد از تولید ناخالص داخلی آمریکا افزایشیافته است و این باعثوام ارزي براي تسويه بدهيهاي دولت قبل
وام ارزي براي تسويه بدهيهاي دولت قبلتاریخ انتشار چهارشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۹ ۴۰ روزنامه شرق نوشت بالاخره همکاری یک بانک اروپایی آلمانی با ایران آغاز شد این را مهدی کرباسیان معاون وزیر و رئیس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران به «شرق&rسرنوشت تنخواههای بیبازگشت/ بدهی دولت به بانک مرکزی ۲۳۰ درصد افزایش یافت
سرنوشت تنخواههای بیبازگشت بدهی دولت به بانک مرکزی ۲۳۰ درصد افزایش یافتتاریخ انتشار چهارشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۴ ۳۲ بدهی دولت به بانک مرکزی از رقم 13 هزار و 161 میلیارد تومان در پایان سال 91 با احتساب مانده بدهی دولت بابت پیشخور کردن نفت فروخته شده در سال گذشته و تنخواهواعظی: دولت وارد بازی های سیاسی نمی شود
واعظی دولت وارد بازی های سیاسی نمی شود اصفهان - ایرنا - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت سیاست دولت یازدهم بر این است که با عمل و فعالیت برای توسعه کشور مشکلات را حل کند و وارد بازی های سیاسی نشود به گزارش ایرنا محمود واعظی روز دوشنبه در مراسم افتتاح 734 پروژه مخابراتی دردر میزگرد خبری مطرح شد هشدار مظاهری به تسویه بدهیهای دولت از محل تسعیر داراییهای ارزی/ قضاوی: لایحه بانکداری
در میزگرد خبری مطرح شدهشدار مظاهری به تسویه بدهیهای دولت از محل تسعیر داراییهای ارزی قضاوی لایحه بانکداری هفته آینده نهایی میشود رئیس کل اسبق بانک مرکزی گفت تسویه بدهی دولت به بانکها از محل تسعیر داراییهای ارزی بانک مرکزی به ذخایر ارزی مملکت صدمه جدی وارد میکند به گزارشمصوبه دولت درباره پرداخت بدهی 51 هزار میلیارد ریالی صندوق بیمه محصولات کشاورزی به بانک کشاورزی
مصوبه دولت درباره پرداخت بدهی 51 هزار میلیارد ریالی صندوق بیمه محصولات کشاورزی به بانک کشاورزی با تصمیم هیئت وزیران مبلغ پنجاه و یک هزار و دویست و چهل و هفت میلیارد و دویست و پانزده میلیون ریال از بدهی صندوق بیمه محصولات کشاورزی به بانک کشاورزی تا پایان سال 1393 به عنوان بدهی دودولت یازدهم وارد بازی های سیاسی نمی شود
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم وارد بازی های سیاسی نمی شود اصفهان - ایرنا - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت سیاست دولت یازدهم بر این است که عمل و کار توسعه ای و مشکل کشور را حل کند و وارد بازی های سیاسی نشود به گزارش ایرنا محمود واعظی روز دوشنبه در مراسم افتتاح-
اقتصادی
پربازدیدترینها