تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام جواد (ع):اعتماد به خدا بهاى هر چیز گرانبها است و نردبانى به سوى هر بلندایى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834494224




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

طنز؛ مقاله ای در باب سیستم آموزشی ایران


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: ماهنامه خط خطی - پری سا شمس: سه ماه پیش که وارد ایران شدم، آرتین، برادر کوچک نغمه، در حال آماده شدن برای مدرسه بود. او در مرحله پیش دبستان یاد گرفته بود که به فارسی بنویسد و بخواند. اما امروز که کتاب های کلاس اول را گرفت، من دیدم که دوباره آرتین باید یک سال را صرف آموزش خواندن و نوشتن کند. من کتاب را جلوی آرتین گذاشتم و گفتم تو که این ها را بلدی، می توانی وقتت را هدر نکنی و به کلاس بالاتر بروی! اما آرتین که چشم هایش اندازه دو دانه تخم مرغ محلی شده بود، گفت: «من این ها را بلد نیستم!»

نغمه که داشت کتاب ها را ورق می زد، گفت که روش آموزش الفبا در پیش دبستان با دبستان فرق می کند! اینجا بود که من به مقوله سیستم آموزشی ایران علاقه مند شدم و به تحقیق در این مورد پرداختم.

در خانواده نغمه، از پدربزرگ نود و نه ساله تا نغمه سی ساله همه درس های یکسان خوانده بودند. وقتی که آن ها از خاطرات درس هایشان می گفتند، من دانستم که یک کبری نامی بوده است که از زمان جنگ جهانی اول تا زمان جنگ ایران و عراق درگیر گرفتن یک تصمیم بوده است و نسل های بسیاری در جریان این تصمیم دوشیزه کبری قرار گرفته اند. البته من متوجه نشدم که این تصمیم چرا این قدر مهم بوده است که ایرانی ها سالیان بسیار آن را به عنوان یک درس می خوانده اند. آن ها خاطره مشترکی هم از ریزعلی داشتند که با استرپتیز کردن موفق شده بود جان عده ای را نجات دهد. اما از دوره بعد از نغمه، که می شد زمان تحصیل پسرعموی بیست و سه ساله اش، تا زمان آرتین، هر سال شیوه آموزش و کتاب های درسی تغییرات جدی کرده بود.

مثلا پدربزرگ نغمه می گفت: «اگر ما نمره کم می گرفتیم با ابزار شکنجه ای به نام فلک ما را می بستند و با چوب شلاقمان می زدند.» به نظر من این روش می تواند جزء شگردهای اعتراف گیری در اختیار اف بی آی قرار بگیرد.

پدر نغمه می گفت: یک بار به خاطر فرار از مدرسه یک سیلی از ناظم خورد که شنوایی یک گوشش نصف شده است. البته گوش دیگرش هم به خاطر  سیلی ای که از پدربزرگ سر قضیه همان فرار خورده بود، کاملا کر است. من در مقاله تحقیقاتی ام از پدر و ناظم بابای نغمه به عنوان استعدادهایی جهت استخدام در زندان آلکاتراز نام بردم.

نغمه می گفت که یک بار مشق ننوشته است و معلم او را برای یک ساعت داخل سطل آشغال کلاس فرو کرده است. از اینجا بودکه من فهمیدم چرا نغمه آشغال هایش را داخل خیابان می ریزد، چون فرق کلاس درس و سطل آشغال را نفهمیده است.

پسرعموی دوم نغمه، که در دبیرستان درس می خواند، خاطرات نامفهومی از ناظم مدرسه و دست شویی های گوشه حیاط و رضایت دوطرفه گفت که باعث سکوت عمیقی در جمع شد و بعد هم زن عموی نغمه زیر گریه زد. دخترعموی کوچک نغمه، که خیلی هم چاق و قلدر است، بلند شد و پوست تخمه را به سر و کله من پاشید و دو تا واژه، که به کشش یا چیزی در هیمن حدود ختم می شد، گفت و از اتاق بیرون رفت. او که در کلاس چهارم دبستان در می خواند، از اینکه من باعث گریه مادرش شده بودم عصبانی شده بود. من بعدا فهمیدم که این بچه اصلا نمی دانند تنبیه چه چیزی است، اما معلم هایشان از آموزش و پرورش به طور مجانی سهمیه زاناکس و کلرودیازپوکساید دریافت می کنند.

در آخر، من فهمیدم که در ایران همه مردم چه بخواهند و چه نخواهند، عاقبت به دانشگاه می روند. بعضی ها برای قبول شدن در کنکور خودکشی می کنند، اما آن هایی که قبول نمی شوند را دانشگاهی به نام پیام نور یا علمی کاربردی می آید با پس گردنی می برد و سر کلاس می نشاند.

در ایران، درس خواندن نه دلیل بر یافتن شغل خوب است و نه دلیل بر داشتن شعور. مردم براساس یک رسم قدیمی درس می خوانند که درس خوانده باشند و در راه حفاظت از این رسم کهن جان و مال خود را به سادگی فدا می کنند. ایرانی ها با پشتکار زیاد، دوازده سال از بهترین سال های عمرشان را در مدرسه و دست کم چهارسال دیگر را در دانشگاه صرف آموزش دروسی می کنند که قرار نیست یادشان بماند. من از هر که پرسیدم از درس هایی که خواندی چه چیزی به خاطر داری، همه، به جز جدول ضرب و زیست شناسی جانوری، از دوشیزه کبری و آقای ریزعلی نام بردند. من مقاله ام را به نام این دو تا چهره برجسته سیستم آموزشی ایران ثبت خواهم کرد.





۲۹ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سرگرمی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن