تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):براستى كه حق را دولتى است و باطل را دولتى، و هر يك از اين دو، در دولت ديگرى ذليل ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817149065




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سيستم آموزشي و بيماري «كلي‌نگري»


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: سيستم آموزشي و بيماري «كلي‌نگري»
روزنامه آفرینش نوشت:

در بسياري از زمينه‌ها، وقتي ما عملكرد نظام آموزشي را – چه در سطح مدارس و چه در بستر دانشگاهها- با موسسات و آموزشگاههاي خصوصي مورد قياس قرار مي‌دهيم، به اين نتيجه مي‌رسيم كه در اغلب موارد، عملكرد اين‌گونه موسسات در امر آموزش، كارآتر و داراي نتايج ملموستري است.

به عنوان مثال، اگر تصميم بگيريم يكي از واحدهاي درسي را- كه بخشي از زمان‌مان به عنوان دانش‌آموز يا دانشجو، در طول چند سال در مدرسه و دانشگاه صرف آن شده- در يكي از آموزشگاههاي خصوصي بياموزيم، به احتمال بسيار، نتيجه‌اي كه از حضور در آموزشگاه خواهيم گرفت، بسيار مشهودتر خواهد بود نسبت به آنچه در دوران مدرسه و دانشگاه فراگرفته‌ايم.

مسائل مختلفي را به عنوان عوامل دخيل در اين امر نام مي‌برند. از جمله يكي از دلايل اصلي اين مساله، فرصت كم آموزش در مدرسه و دانشگاه ذكر مي‌شود. يعني مثلا وقتي ما واحد درسي همچون زبان انگليسي را در دانشگاه فرامي‌گيريم و يك جلسه دوساعته در طول هفته را در ارتباط با اين درس مي‌گذرانيم، نمي‌توان انتظار داشت دانش ما در يادگيري زبان، به پاي يادگيري آن در آموزشگاهي برسد كه به طور اختصاصي در اين زمينه فعاليت مي‌كند و چند جلسه در هفته را ملزم به شركت در كلاسهايش هستيم.

اما به نظر مي‌رسد يكي از مهمترين علل اين شكاف عظيم- كه بين دستاوردهاي آموزش در موسسات خصوصي و مدارس و دانشگاهها، وجود دارد- نوعي «كلي‌نگري» باشد كه سالهاست گريبان نظام آموزشي ما را گرفته است.

در واقع، حتي در دوره دبيرستان و دانشگاه هم كه دانش‌آموزان و دانشجويان ما اقدام به انتخاب رشته مي‌كنند و مشخص مي‌شود كه مي‌بايد چه رشته‌ و زمينه علمي، هنري، ورزشي خاصي را به عنوان رشته تحصيلي دنبال كنند، اين مشكل همچنان به قوت خود باقي است. يكي از مهمترين نمودهاي اين امر هم، حجم زياد درسهاي غيرمرتبطي است كه دانش‌آموزان و دانشجويان ما ملزم به گذراندن آن هستند، بدون اينكه در افزايش بار علمي آنها نقش موثري داشته باشد.

واقعيت اين است كه رويكرد سيستم آموزشي ‌ما، همواره در اين راستا بوده كه در هر زمينه‌ و حوزه‌اي، دانش‌‎آموزان و دانشجويان را با پاره‌اي از مفاهيم موجود در آن حوزه، آشنا كند و اين كلي‌نگري موجب شده ما از تمركز كردن بر روي يك زمينه‌ي خاص بازبمانيم.

في‌‍المثل سالهاست نقص سيستم آموزشي ما در ارتباط با ياد دادن زبان انگليسي آشكار شده است، اما مدارس و دانشگاههاي ما همچنان به شيوه سنتي اصرار دارند برخي مفاهيم موجود در اين حيطه را به صورت غيركاربردي كه تنها براي حفظ كردن در شب امتحان به كار مي‌آيد و به زودي فراموش مي‌شود، تدريس كنند. يعني ما به جاي تمركز بر مقوله‌هاي كاربردي، در دام كلي‌نگري، كلي‌گويي و كلي‌خواني افتاده‌ايم.

به هر حال، بعد از همه اين آزمون و خطاها، خوب است مسئولان و تصميم‌گيران نظام آموزشي، كمي به مقوله‌ي «جزئي‌نگري» بها دهند و اين فرهنگ را در نظام آموزشي‌مان نهادينه كنند.

مي‌شود گفت اين رويكرد جزئي‌نگر، اگر مهمترين نياز امروز سيستم آموزشي ما نباشد، به طور قطع يكي از تاثيرگذارترين و مهمترين نيازهايي است كه در حال حاضر، نظام آموزشي ما براي به دست آوردن نتايج واقعي و عملي، ناگزير از كسب آن است.


تاریخ انتشار: ۰۷:۱۳ - ۱۷ مهر ۱۳۹۵ - 08 October 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن