واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: موقعیتشناسی و تکلیف محوری زینب کبری (ع)
عظمت حضرت زینب (ع) ناشی از شناخت موقعیتها وانتخابهای صحیح در این موقعیتهاست.
به گزارش تکیه حسینی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زینب کبری (ع) یک زن بزرگ است. عظمتی که این زن بزرگ در چشم ملتهای اسلامی دارد از چیست؟ نمیشود گفت به خاطر این است که دختر علی بن ابیطالب یا خواهر حسین بن علی (ع) و حسن بن علی (ع) است. نسبتها هرگز نمیتوانند چنین عظمتی را خلق کنند. همه ائمه ما، دختران و مادران و خواهرانی داشتند؛ اما کو یک نفر مثل زینب کبری (ع).
ارزش و عظمت زینب کبری (ع) به خاطر موضع و حرکت عظمیم انسانی و اسلامی او بر اساس تکلیف الهی است. کار او، تصمیم او، نوع حرکت او، به او این طور عظمت بخشید. هر کس چنین کاری بکند، و لو دختر امیرالمومنین (ع) هم نباشد، عظمت پیدا میکند.
بخش عمده این عظمت از این جاست که اولا موقعیت را شناخت؛ هم موقعیت قبل از رفتن امام حسین (ع) به کربلا، هم موقعیت لحظات بحرانی روز عاشورا، هم موقعیت حوادث کشنده بعد از شهادت امام حسین (ع) را؛ ثانیا طبق هر موقعیت یک انتخاب کرد این انتخابها، زینب را ساخت.
قبل از حرکت به کربلا، بزرگانی مثل ابن عباس و ابن جعفر و چهرههای نامدار صدر اسلام که ادعای فقاهت و شهامت و ریاست و آقازادگی و امثال اینها را داشتند، گیج شدند و نفهمیدند چه کار باید بکنند، ولی زینب کبری (ع) گیج نشد و فهمید که باید این راه را برود و امام خود را تنها نگذارد و رفت. نه اینکه نمیفهمید راه سختی است؛ او بهتر از دیگران حس میکرد. او یک زن بود؛ زنی که برای ماموریت، از شوهر و خانوادهاش جدا میشود و به همین دلیل هم بود که بچه خردسال و نوباوه خود را هم به همراه برد؛ حس میکرد که حادثه چگونه است.
در آن ساعتهای بحرانی که قویترین انسانها نمیتوانند بفهمند چه باید بکنند، او فهمید و امام خود را پشتیبانی کرد و او را برای شهید شدن تجهیز نمود. بعد از شهادت حسین بن علی (ع) هم که دنیا ظلمانی شد و دلها و جانها و آفاق عالم تاریک گردید، این زن بزرگ یک نوری شد و درخشید، زینب (ع) به جایی رسید که فقط والاترین انسانهای تاریخ بشریت یعنی پیامبران، میتوانند به آنجا برسند.
زینب کبری (ع) الگوی زنان عالم
زن امروز الگو میخواهد اگر الگوی او زینب و فاطمه زهرا (ع) باشند، کارش عبارت است از فهم درست، هوشیاری در درک موقعیتها و انتخاب بهترین کارها و لو با فداکاری و ایستادن پای همه چیز برای انجام تکلیف بزرگی که خدا بر دوش انسانها گذاشته است، همراه باشد.
زینب (ع) الگوست زینب (ع) زنی نبود که از علم و معرفت بیبهره باشد؛ بالاترین علمها و برترین و صافیترین معرفتها در دست او بود. همان حضرت سکینه (ع) که شما اسمش را در کربلا شنیدهاید و دختر امام و برادرزاده و شاگرد زینب (ع) است – کسانی که اهل تحقیق و کتابند، نگاه کنند – او یکی از مشعلهای معرفت عربی در همه تاریخ اسلام تا امروز است. کسانی که حتی زینب (ع) و پدر زینب (ع) و پدر سکینه را قبول نداشتند و ندارند اعتراف میکنند که سکینه (ع) یک مشعل معرفت و دانش است. رفتن این راه، به معنای دور شدن از دانش و معرفت و بینش جهانی و روشنفکری و معلومات و آداب نیست؛ اینها ورای آنها است.
منبع: برگزیده کتاب «آفتاب در مصاف» صفحه 289 تا 291
برگزیده ای از سخنان رهبر انقلاب
۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]