واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: سرمایه مورد نیاز صنایع دریایی؛ سالی 2700 میلیارد دلار
در کشورهای توسعه یافته 50 درصد تولید ناخالص داخلی از دریا تامین می شود و این در حالی است که در کشور ما این میزان کمتر از یک درصد است و 95 درصد ظرفیت ساحلی بدون استفاده مانده است.
مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دریایی گفت: برای توسعه صنایع دریایی سالانه به 2700 میلیارد دلار منابع نیاز است.
به گزارش پولنیوز، مهرداد مظفری در نشست تخصصی اقتصاد مقاومتی توسعه دریامحور و چالشهای تامین مالی که در جزیره کیش برگزار شد، اظهار داشت: در کشورهای توسعه یافته 50 درصد تولید ناخالص داخلی از دریا تامین می شود و این در حالی است که در کشور ما این میزان کمتر از یک درصد است و 95 درصد ظرفیت ساحلی بدون استفاده مانده است.
مظفری مشکلات حوزه صنایع دریایی را مشکل تامین مالی و ظرفیت کم تولید اعلام کرد و افزود: کل ظرفیت فعال کشتی سازی ما در حال حاضر 100 هزار تن است و ما تنها از 20 درصد ظرفیت این بخش استفاده کرده ایم .
وی ادامه داد: بانکها نیز با تنگنای اعتباری مواجه هستند و بدهی دولت به بانکها حدود 140 هزار میلیارد تومان است و مطالبات غیرجاری بانکها نیز مشکلی برای تامین مالی شده است وبه همین دلیل عملا نمی تواند منابع مورد نیاز صنایع دریایی را تامین کند.
مظفری با تشریح عملکرد صندوق توسعه صنایع دریایی گفت: این صندوق از سه راه می تواند از صنایع دریایی حمایت کند که سرمایه اولیه، منابع درآمدی و یک میلاد دلار ازمنابع صندوق توسعه ملی از آن جمله است.
وی هدفگذاری این صندوق را برای سال 95 تشریح کرد و افزود :تامین 2 هزار میلیارد ریال تسهیلات و جذب 100 میلیون دلار سرمایه گذاری خارجی را در برنامه داریم.
مظفری در ادامه با ارائه چند پیشنهاد تصریح کرد : صندوق را به عنوان صندوقی غیر دولتی به مجمع ارائه کردیم که با همکاری بخش خصوصی منابع ابن بخش را جذب کنیم .
جلب و جذب سرمایه گذاری خارجی ، تامین مالی ساختار یافته و لیزینگ دریایی از دیگر پیشنهادهای مدیر عامل صندوق توسعه صنایع دریایی برای حمایت و توسعه این صنایع بود.
در حاشیه این نشست یک روزه سه قرارداد بین صندوق توسعه صنایع دریایی و سه بانک صادرات به ارزش 450 میلیارد ریال ، بانک رفاه کارگران برای تامین 600 میلیارد ریال و بانک توسعه تعاون به ارزش 1050 میلیارد ریال به امضا رسید.
در ادامه تفاهم نامه صندوق ضمانت سرمایهگذاری تعاون و صندوق توسعه صنایع دریایی بین طرفین امضا و مبادله شد.
همچنین یک یادداشت تفاهم همکاری بین این صندوق و شرکت ملی ماشین سازی چین CNMTC در زمینه تامین مالی 85 پروژه ، انتقال تکنولوژی ، ارتقای دانش کشتی سازی و نبر به روز آوری و بهره گیری از تجهیزات و تخصص های روز صنعت به امضای دو طرف رسید.
گفتنی است اعطای تسهیلات شناور ، اعطای تسهیلات تعمیرات و تکمیل شناور، اعطای تسهیلات توسعه کارگاه ، اعطای کارمزد صدور ضمانت نامه ، تسهیلات سرمایه در گردش و اعطای یارانه به تسهیلات دریافتی از جمله خدمات صندوق توسعه صنایع دریایی است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۷ - ۲۷ مهر ۱۳۹۵ - 18 October 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]