واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه ایران: مرکز میراث ناملموس تهران پیشنهاد «عموزادگی» آیینهای منطقهای مشابه با کشورهای عضو «مرکز مطالعات منطقهای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در آسیای غربی و مرکزی تحت نظارت یونسکو» را به شورای حکام مطرح کرد.
«یدالله پرمون» رئیس مرکز مطالعات منطقهای پاسداری از میراث فرهنگی ناملموس در آسیای غربی و مرکزی،گفت: این اصطلاح «عموزادگی» در کنار اصطلاح «خواهرخواندگی» که بین شهرهای مختلف در جهان میافتد به دنبال پیدا کردن اشتراکهای قومیتی درمیان روستاها وشهرهای مختلف این کشورهاست.
به گفته او در جریان نشست تخصصی در جزیره قشم، سفیر ترکیه از شباهت حرکت «شوشی» در مراسم «نوروز صیاد» که در جنوب ایران برگزار میشود با یک مراسم در ترکیه سخن گفت و همین موضوع باعث شد تا ایران پیشنهاد «عموزادگی» بین اقوام مختلف کشورها را بدهد. عروسکهای بدون چهره که به دلایل اعتقادی و آیینی مختلف در بخشهایی از ایران توسط جوامع روستایی ساخته میشود هم میتواند به عموزادگی اقوام ایرانی خراسان جنوبی، سیستان وبلوچستان و...با اقوامی از قزاقستان، تاجیکستان، افغانستان و... تا شرق اروپا منجر شود. به گفته پرمون از ایران خواسته شده تا آیین نامه «عموزادگی» را تهیه کند و به شورای حکام ارائه دهد.
«محمدحسن طالبیان» رئیس شورای حکام میراث ناملموس نیز درباره وضعیت نسخ تعزیه که در گوشه کتابخانهها در حال از بین رفتن هستند به « ایران» گفت: «ما تعزیه را ثبت جهانی کردیم اما پرونده باز است و میتوان به غنای آن افزود.»
به گفته او باید این نسخ توسط دستگاههای فرهنگی جمعآوری شود و در موزههای تعزیه در دید عموم قرار گیرد. به گفته طالبیان، موزهها میتواند در هر منطقه برای روستاها و شهرها ایجاد شود. او درباره اعتراض برخی از خبرنگاران به ثبتهای جدید در میراث ناملموس از جمله ثبت کرفس کوهی در چهارمحال و بختیاری یا شیشلیک و کباب بناب هم گفت: «کباب بناب یا کرفس کوهی ثبت نشده بلکه دانش آن ثبت شده است.»
او همچنین گفت: «وقتی نان لواش یا دلمه توسط کشورهای دیگر ثبت میشود اعتراض به ما وارد است که چرا ما این کار را نکردیم بنابراین ما ثبتهای میراث ناملموس را با توجه به شرایط محلی که دارد انتخاب میکنیم.»
۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]