تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):با اخلاق نيكو، گفتار نرم مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829197192




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شایع‌ترین علت مرگ بیماران ایدزی


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به اینکه باید سل را در جمعیت حاشیه‌نشین، مبتلا به ایدز، زندانیان و معتادان دنبال کنیم، غربالگری بیماری سل در زندان‌ها را تحول بزرگی خواند که با همکاری وزارت بهداشت و سازمان زندان‌ها اجرایی می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر محمد مهدی گویا روز دوشنبه در یک نشست خبری درخصوص آخرین وضعیت سل در دنیا و ایران گفت: برخلاف آنچه که پیش‌بینی شده بود، سل روز به روز وضعیت بدتری در دنیا پیدا می‌کند و پیچیده‌تر می‌شود. بعضی از آمارهای جهانی تا سال گذشته مدعی بودند که روند ابتلا به سل رو به کاهش است، اما مطالعات اخیر نشان می‌دهد که آمارهای جهانی بسیار متفاوت از این ادعاهاست و وضعیت سل بدتر و نگران‌کننده‌تر شده است.

وی افزود: اگر کار جدی برای این بیماری صورت نگیرد، دنیا به اهداف توسعه بهداشتی خود تا سال 2030 نمی‌رسد. در برنامه توسعه سلامت جهانی، قرار است تکلیف چهار گروه بیماری از جمله سل، مالاریا، ایدز و برخی بیماری‌های گرمسیری روشن شود، بدین ترتیب باید 80 درصد موارد ابتلا به سل به طور کامل درمان شوند، 90 درصد موارد مرگ ناشی از این بیماری کاهش یابد و میزان موارد جدید نیز نسبت به سال 2015 حدود 80 درصد کاهش یابد.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه همه کشورهای دنیا در مجموع توانسته‌اند 1.5 درصد خطر ابتلا به سل را کاهش دهند، ادامه داد: برای رسیدن به اهداف توسعه‌ای جهانی، این رقم باید 3 برابر افزایش پیدا کند. تلاش‌های فعلی جوابگوی رسیدن به این اهداف نیست.

دکتر گویا تغییر روش بیماری را یکی از راه‌های رسیدن به اهداف توسعه بهداشت جهانی عنوان کرد و گفت: در طرح تحول نظام سلامت 10 میلیون حاشیه‌نشین تحت پوشش خدمات بهداشتی قرار گرفته‌اند. ما باید سل را در جمعیت حاشیه‌نشین، مبتلا به ایدز، زندانیان و معتادان دنبال کنیم.

وی با تاکید بر اینکه امکانات تشخیصی مناسب در سراسر کشور در این زمینه فراهم شده است، ادامه داد: با روش‌های آزمایشگاهی در کوتاه‌ترین زمان ممکن بیماری در کسانی که حتی علائم بالینی را پیدا نکرده‌اند، تشخیص داده می‌شود. در عین حال امکانات درمانی کشور باید به گونه‌ای باشد که کسی در پشت در درمان سل منتظر نشود و تمام هزینه‌ها نیز رایگان باشد.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت افزود: درمان سل پرهزینه نیست اما هزینه موارد مقاوم به درمان برای دولت و خانواده بیماران کمرشکن است به همین دلیل دولت به گونه‌ای سرمایه‌گذاری کرده است که درمان همه مبتلایان به سل رایگان شود چراکه پیشگیری از ابتلای یک بیمار از سرایت آن به 12 نفر دیگر جلوگیری می‌کند.

دکتر گویا درخصوص مراکز درمان سل در کشور نیز گفت: در ایران تا 3 سال پیش فقط یک مرکز درمان برای سل مقاوم به درمان داشتیم،‌ اما امروزه در شهرهای مشهد و شیراز 3 مرکز راه‌اندازی شده است. 6 مرکز دیگر در حال شروع و یا در مراحل پایانی خود هستند.

وی در ادامه با بیان اینکه ایران در زمینه تحقیقات سل سرآمد است، ادامه داد: امروز کسی که به سل ساده مبتلا می‌شود 6 ماه زمان می‌برد که درمان شود، اما این زمان در موارد مقاوم به درمان 2 سال طول می‌کشد که شش ماه آن در بیمارستان می‌گذرد و احتمال درمان نیز 50 درصد است.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت همچنین اضافه کرد: امروز دنیا به دنبال افزایش احتمال درمان بیماران مقاوم به درمان است و به همین دلیل داروهای جدید ضد سل نیز در 40 سال اخیر نیز کم به بازار آمده‌اند، دنیا به این نتیجه رسیده است که بسیاری از آنها جواب نمی‌دهند و داروهای جدید نیز بسیار گران هستند.

20 درصد بیماران مسلول سابقه مصرف دخانیات دارند

دکتر گویا در خصوص رابطه بیماری سل و ایدز نیز گفت: در ایران سل شایع‌ترین علت مرگ در بیماران مبتلا به ایدزاست. 30 درصد مبتلایان ایدزی نیز که جان خود را از دست می‌دهند، به این بیماری مبتلا می‌شوند. در عین حال ارتباط سل با بعضی بیماری‌ها مانند هپاتیت و اعتیاد مشخص شده است. درمان سل در این بیماران بسیار دشوارتر است و میزان عدم تمکین نیز در این گروه‌ها بالاتر است.

وی افزود: کسانی که درگیر بعضی بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت کنترل نشده هستند و داروی خود را به درستی مصرف نمی‌کنند، شانس ابتلا به سل در آنها بالا می‌رود.  کسانی داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی نیز مصرف می‌کنند در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

به گفته رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت 20 درصد بیماران مسلول در ایران و دنیا سابقه مصرف دخانیات دارند.

دکتر گویا در ادامه با تاکید بر اینکه ما باید جزو کشورهای پیش‌روی دنیا در درمان سل باشیم، ادامه داد: در این راستا ایران نظام ثبت و گزارش‌دهی بیماران سل را دیجیتال کرده است. همچنین نظام تشخیصی در سراسر کشور گسترانده شده و بیماریابی را در میان گروه‌های پرخطر انجام می‌دهد. 13 قطب تشخیصی سل در کشور وجود دارد که به پیشرفته‌ترین امکانات دسترسی دارد. بعضی کشورها امکانات یک استان ما در درمان سل را نیز ندارند.

رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در ادامه درخصوص غربالگری این بیماری در زندان‌های کشور توضیح داد و گفت: غربالگری بیماری سل در زندان‌ها تحول بزرگی بود که از سوی سازمان زندان‌ها و با همکاری وزارت بهداشت انجام می‌شود. یکی دیگر از مهم‌ترین اقدامات ما در راستای کاهش بیماری‌های واگیر در زندان‌ها، واکسینه کردن 350 هزار زندانی علیه بیماری هپاتیت بود.

۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن