واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: معاون سیاسی سپاه گفت: بازیگران سیاسی نباید برای برخی اهداف حقیر سیاسی خود، موجب ایجاد مسائلی شوند که به ابهت نیروهای مسلح که سرمایه نظام است،خدشهای وارد شود.
به گزارش سپاه سردار رسول سنایی راد درباره ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات از سوی مقام معظم رهبری با بیان اینکه«ابلاغ سیاست های کلی بر اساس اصل110 قانون اساسی صورت می گیرد»، اظهارکرد: این سیاستها چارچوبی کلی برای امر مهم انتخابات در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود.
وی با تاکید بر اینکه بر اساس سیاست های کلی انتخابات نباید خللی در رقابتهای انتخاباتی جمهوری اسلامی ایران ایجاد شود، گفت: انتخابات در کشور ما با رقابتهای واقعی انجام می شود و در این رقابتها هیچ چیز نباید خللی برای احزاب و گروههایی که مطابق قانون اساسی امکان حضور و رقابت در عرصه سیاسی را دارند، ایجاد کند. به همین دلیل برای آنکه این رقابت، رقابتی عادلانه و منصفانه باشد، نباید امکانات دولتی و جایگاههای دولتی له یا علیه اشخاص یا احزابی که آزادانه در رقابتها حضور دارند مداخلهای داشته باشند.
معاون سیاسی سپاه با اشاره به بند 16 سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری با بیان اینکه«بند شانزدهم مربوط به این سیاستها به ممنوعیت ورود نیروهای مسلح و قوای سهگانه اعم از وزارتخانه و دستگاههای تابعه به امر مهم انتخابات تاکید کرده است و صرفا مربوط به نیروهای مسلح نیست»، خاطرنشان کرد: نیروهای مسلح پیش از ابلاغ این سیاستها نیز مقید به ضوابطی بودند که هم از سوی امام خمینی (ره) و هم از سوی مقام معظم رهبری خطاب به نمایندگانشان و به طور عام به نیروهای مسلح و شاید به طور خاص به سپاه پاسداران توصیه شده بود. ابلاغ این سیاستها تاکیدی بود بر آنچه که در گذشته هم وجود داشته است.
سنایی راد با تاکید بر اینکه بند 16 سیاستهای کلی انتخابات به این معنا نیست که الزاما پیش از ابلاغ این سیاستها، مسالهای یا تخلفی صورت گرفته باشد یا در آینده بخواهد مساله خاصی اتفاق بیفتد، افرود: ابلاغ رسمی این سیاستها از سوی رهبری انقلاب، تاکیدی بر ضوابطی است که همواره تاکنون در جمهوری اسلامی وجود داشته است. در همین راستا سپاه پاسداران انقلاب نیز از اجرای این سیاستها استقبال میکند و خود را مانند سایر نیروهای مسلح موظف و مکلف به رعایت قانون میداند.
نیروهای مسلح باید جریانشناس، حزب شناس، گروه شناس و شخصیتشناس باشند
وی در ادامه با تاکید بر لزوم تمایز قائل شدن میان فعالیت و دخالت سیاسی با تبیین و روشنگری، با بیان اینکه «باید مرز میان این دو مشخص شود» خاطرنشان کرد: گاهی امر تبیین و روشنگری از نگاه برخی فعالان سیاسی به عنوان فعالیتی سیاسی تلقی میشود؛ این در حالی است که نیروهای مسلح باید همانطور که در خارج از مرزها شناخت خوبی از عرصه میدانی دارند و دشمنشناسی دقیقی دارند، در داخل نیز احزاب و گروهها را به طور دقیق بشناسند تا خدایی نکرده اگر حزبی یا گروهی انحراف پیدا کرد به عنوان چشمان بیدار مجموعهای که حافظ امنیت و موجودیت نظام است وارد میدان شوند.
معاون سیاسی سپاه با بیان اینکه «نیروهای مسلح باید جریانشناس، حزب شناس، گروه شناس و شخصیتشناس باشند»، اضافه کرد: همانطور که همگان به خاطر دارند در اوایل انقلاب و در وقایعی نظیر ترکمن صحرا، کردستان و جاهای دیگر و همچنین ماجراهای منافقین، کسانی که دست بر سلاح برداشتند، ابتدا تابلوی حزبی و سیاسی بلند کرده بودند اما به سمت براندازی حرکت کردند.
سنایی راد تاکید کرد: چنانچه احیانا تبیین یا روشنگری صورت بگیرد هیچگاه به معنای مداخله و ورود به دستهبندیهای سیاسی نیست؛ ما در نیروهای مسلح در شناخت و تبیین هیچ منعی نداریم و لازمه کار ما این است که احزاب و گروهها را بشناسیم. همچنین وظیفه نظامی و امنیتی ما نیز اینگونه ایجاب میکند. با این وجود مهم آن است که از شخصیت حقوقی و اعتبارمان و همچنین ابزار و امکانات سازمانیمان همانگونه که منع شده ایم، له یا علیه اشخاص، احزاب و گروههای مجاز حاضر در عرصه رقابتهای سیاسی استفاده نکنیم.
سپاه از معرفی مصداق و شخصیتی خاص اجتناب میکند
وی با تاکید بر اینکه بیان معیارها در سیاستهای ابلاغی رهبری منع نشده است، خاطرنشان کرد: همواره از سوی سپاه براساس اقتضائات کشور و نگاه امام(ره) و رهبری و همچنین اولویتهایی که مردم قائلند، ملاکها و معیارهایی مطرح میشود، اما این مجموعه از ورود و معرفی مصداق و شخصیتی خاص اجتناب میکند. در همین رابطه نیزمجموعهای در درون نیروهای مسلح از جمله سپاه وجود دارد که وظیفهاش پیشگیری و برخورد با کسانی است که ورود به دستهبندیها پیدا کرده و قصد دارند تا له یا علیه اشخاص سیاسی اقدامی انجام دهند.
سنایی راد با بیان اینکه این مصادیق هستند که در برخورد با معیارها و ملاکهای مطرح شده در ذهن مردم صلاحیت کمتر یا بیشتری پیدا میکنند اظهار کرد: نیروهای مسلح معیارهای کلی را صادقانه و بدون درنظر گرفتن مصداقی جهت بیان معیارهای او در جامعه مطرح میکنند.
بند شانزدهم سیاستهای انتخابات مربوط به شخصیت حقوقی و جایگاه سازمانی اعضای نیروهای مسلح است
وی همچنین با بیان اینکه «اعضای نیروهای مسلح مانند سایرین دارای حقوق شهروندی هستند»، اظهار کرد: نیروهای مسلح نیز مانند سایر مردم، شخصیتی حقیقی دارند؛ اما آنچه که در بند شانزدهم سیاستهای ابلاغی رهبری درباره انتخابات آمده است، مربوط به شخصیت حقوقی و جایگاه سازمانی آنها است که خدایی نکرده نباید له یا علیه حزب یا گروهی به کار گرفته شود.
معاون سیاسی سپاه در ادامه با تاکید بر اینکه سپاه پاسداران در راستای اجرای سیاستهای ابلاغی رهبری انقلاب درباره انتخابات، در انتخابات پیش رو نیز مانند سایر انتخاباتهای گذشته راهبردهای کلی نظام و رهبری را دنبال میکند، گفت: سپاه پاسداران در انتخابات پیش رو راهبردهای کلی نظام از جمله مشارکت حداکثری، حفظ احترام تایید صلاحیتشدگان، آرامش در انتخابات و حفظ ثبات سیاسی جامعه و سلامت و صحت انتخابات را پیگیری و دنبال میکند.
سنایی راد با تاکید بر لزوم سلامت و صحت برگزاری انتخابات خاطرنشان کرد: به لطف خدا تاکنون همه انتخابات های جمهوری اسلامی در صحت و سلامت برگزار شده و ساز و کارهایی مانند ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات نیز به عنوان مقوم و کمک کننده صحت و سلامت انتخابات مطرح و مورد توجه قرار گرفته است.در همین راستا چنانچه در گذشته گاهی ابهامی به وجود میآمد و این ابهام امکان برداشتهای شخصی را فراهم میکرد، با ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات از سوی مقام معظم رهبری، شفافیت و وضوحی ایجاد شده است که جلوی هرگونه برداشت شخصی و سلیقهای را میگیرد.
وی با بیان اینکه «انتخابات فرصتی برای دمیدن روح و خونی تازه به درون نظام است» ،اظهار کرد: در انتخاباتها چنانچه کارکرد افراد مورد پسند مردم واقع شود، آنها باقی میمانند و چنانچه که کارکرد این افراد مورد پذیرش و پسند مردم واقع نشود، دیگران جای آنها میآیند. این گردش نیز از خصوصیت های یک نظام دموکراتیک است. ما در جمهوری اسلامی همواره دیدهایم که هم رای توسط مردم نوشته میشود و هم توسط مسئولین و نظام خوانده میشود.
معاون سیاسی سپاه با بیان اینکه«نیروهای مسلح حافظان امنیت و زینت بلاد هستند»، خاطرنشان کرد: هم نیروهای مسلح باید خود از بازیهای سیاسی دور و مبرا باشند و هم بازیگران سیاسی نباید برای برخی اهداف حقیر سیاسی، مقطعی و جناحی خود، خدایی نکرده به بهانههای متعدد موجب ایجاد مسائلی شوند که به ابهت نیروهای مسلح که سرمایهای برای کل نظام محسوب میشوند، خدشه ای وارد شود.
کلیه مجموعههایی که از بیت المال ارتزاق میکنند از ورود در دستهبندیهای سیاسی و جناحی انتخاباتی منع شده اند
سنایی راد همچنین با انتقاد از برخی حاشیهها در انتشار خبر مربوط به ابلاغ سیاستهای کلی انتخابات از سوی رهبر انقلاب خاطرنشان کرد: برخی نشریات بدون نگاه به کلیات یک بند از سیاستهای ابلاغی فقط به ابتدای آن بند که منع نیروهای مسلح از ورود به انتخابات است، پرداختهاند این در حالی است که بر اساس این بند علاوه بر نیروهای مسلح، قوای سهگانه اعم از وزارتخانهها و دستگاههای تابعه آنها، دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی، سازمانها، نهادها و شرکتهای دولتی و نهادهای عمومی نیز ورودشان در دستهبندیهای سیاسی و جناحی انتخاباتی و جانبداری از داوطلبان منع شده است.
وی اضافه کرد: اینکه رسانهها فقط به بحث منع ورود نیروهای مسلح به انتخابات پرداختهاند خود یک نوع القا در جامعه ایجاد میکند و در ذهن مخاطب اینگونه مینشیند که نکند در گذشته اتفاقی افتاده است؛ این در حالی است که این ممنوعیت برای کلیه مجموعههایی است که از بیت المال ارتزاق میکنند و به نوعی اعتبار حقیقی آنها از کلیت نظام است.
۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 4]