تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 7 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):ایمان یک درجه بالاتر از اسلام است, و تقوا یک درجه بالاتر از ایمان است و به فـرزنـد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802420978




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تغییر رنگ ادرار را جدی بگیرید/ نشانه های بیماری کلیوی را بشناسید


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:

دکتر حبیب آریامنش متخصص کلیه و مجاری ادرار در گفت و گو با جام جم آنلاین در رابطه با مشکلات کلیوی افراد بیان کرد: رژیم غذایی و مصرف زیاد آب بخصوص در افرادی که کلیه های سنگ سازی دارند بسیار حائز اهمیت است همچنین افراد دیابتی و کسانی که از پرفشاری خون رنج می برند هم از این قاعده مستثنا نیستند بنابراین در مواردی که علت های زمینه وجود داشته باشد فرد نیاز به اقدام ها پیشگیرانه دارد ، عوامل شغلی هم گاهی می توانند تهدید جدی برای کلیه باشد . مصرف برخی از دارو ها ، مصرف بیش از حد نمک بخصوص در افرادی که فشار خون دارند می تواند آسیب های جبران ناپذیری را به افراد وارد کند و نهایتا به عفونت های دستگاه اداری منجر شود .وظیفه اصلی کلیه‌ها دفع مواد زاید بدن،تصفیه خون ، تولید گلبول های قرمز ، تنظیم آب و املاح بدن، کمک به کنترل فشارخون، ساخت هورمون محرک خون سازی و ... است. تمام مواد زاید ، سموم و حتی داروهایی که مصرف می‌کنیم از کلیه‌ها دفع می شوند بنابراین وظیفه اصلی کلیه‌ها تصفیه آب و سموم موجود در بدن است و اگر این اقدام از طریق کلیه صورت نگیرد عوارضی مانند حالت تهوع، بی اشتهایی، بی حالی و ضعف را در پی خواهد داشت.

وی در رابطه با نشانه های هشدار دهنده بیماری کلیوی اظهار کرد : نشانه های هشدار دهنده بیماری های کلیوی و دستگاه ادراری عبارتند از فشار خون بالا، پیدایش خون با پروتئین در ادرار، کراتینین خون بالاتر از 2/1 میلی گرم در دسی لیتر در زنان و 4/1 میلی گرم در دسی لیتر در مردان، تکرار ادرار به ویژه در شب ، مشکل در ادرار کردن یا ادرار درد آور، تورم در چشم ها و دست ها و پاها است . کراتینین ماده دفعی است که توسط کلیه های سالم از خون خارج می شود. آریامنش در پاسخ به این سوال که بدن روزانه به چه میزان آب نیاز دارد بیان کرد : بهترین و اساسی ترین معیار در رابطه با میزان نوشیدن آب ، کنترل بر روی خروجی است . به عبارتی میزان تعرق ، ادرار و فعالیت های فیزیکی یک فرد است که تعیین می کند بدنش به چه میزان آب نیاز دارد .
اگر مایعات کافی در طی روز می نوشید به طوری که به ندرت احساس تشنگی می کنید و روزانه حدود 6 فنجان و یا بیشتر ادرار بی رنگ یا زرد خیلی کم رنگ از شما دفع می شود پس می توانید متوجه شوید که دریافت مایعات شما کافی بوده است . اما گاهی رنگ ادرار از این محدوده خارج می‌شود توصیه می شود اگر متوجه وجود خون در ادرار شدید، باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.

نکته قابل ذکر این است که رنگ ادرار از زرد کمرنگ تا زرد تیره تغییر می‌کند؛ البته این تفاوت رنگ می‌تواند تا حدی نشان‌دهنده غلیظ یا رقیق بودن ادرار باشد. رنگ طبیعی ادرار با توجه به میزان آبی که در طول روز می‌نوشید تغییر می‌کند؛ هر چه مایعات بیشتری بنوشید، ادرار رقیق تر و رنگ آن کمرنگ‌تر می‌شود. در مقابل هرچه کمتر از مایعات استفاده کنید، ادرار غلیظ‌تر می‌شود و رنگ تیره‌تری پیدا می‌کند.

این متخصص در رابطه با عوامل پیشگیرانه تاکید کرد : با توجه به اینکه علل اصلی ایجاد نارسایی‌های کلیوی، قند خون کنترل نشده، فشارخون بالا، بیماری‌های التهابی و مزمن کلیه، عفونت‌ها و سنگ کلیه است بهترین روش پیشگیری، کنترل دیابت، فشارخون، درمان مناسب قندخون و فشارخون، رعایت تغذیه مناسب، کاهش مصرف نمک، چربی، گوشت قرمز و تشخیص و درمان به موقع عفونت‌ها، کیست‌ها و سنگ‌ها است همچنین ترک سیگار و دخانیات ، ترک مصرف مشروبات الکلی ، کنترل وزن مناسب ، مصرف غیر طولانی مُسّکن ها و برخی از داروها کمک شایانی به سلامت کلیه می کند .

این متخصص کلیه و مجاری ادرار در پایان خاطرنشان کرد: افراد به هیچ عنوان ادرار خود را به مدت طولانی نگه ندارند بخصوص در خانم ها که باعث بیماری های دردسرسازی در این می شود لذا هنگامی که ادرار خود را نگه می داریم مثانه قابلیت انقباضش را از دست می دهد و در نتیجه نمی تواند تخلیه شود نهایتا احتباس طول کشیده می تواند به کلیه ها آسیب جدی وارد کند .
به گفته او یکی از رفتارها که متخصصان کلیه به بیماران و همه مردم دارند به موقع ادرار کردن است چرا که همین به موقع تخلیه کردن ادرار جلوی خیلی از بیماری ها از قبیل تنبلی مثانه ، عدم انقباض در مثانه و عفونت های اداری بخصوص در خانم ها را می گیرد . بیتا نوروزی - خبرنگار جام جم آنلاین







دوشنبه 26 مهر 1395 ساعت 11:22





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن