تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):تا مى‏توانى بكوش كه صبح و شب در قلبت (حتّى) قصد فريب و نيرنگ كسى نباشد؛ چرا كه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817031384




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

9 دلیل پرکاری روده ها


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: 9 دلیل پرکاری روده ها
داروهای ملین (برای رفع یبوست) باعث تحریک فعالیت روده ها می شوند تا عمل دفع راحت تر صورت بگیرد. مصرف این داروها ممکن است باعث بروز اسهال موقتی شوند. برای مقابله با مشکل کافیست مصرف ملین را قطع کنید.


پرکار شدن روده ها و بیرون روی به اندازه یبوست و شاید بیش از آن آزاردهنده باشد. معمولا اکثر مردم دلیل اصلی اسهال و بیرون روی را مصرف غذای فاسد می دانند. اما واقعیت این است که دلایل دیگری که جدی تر هستند و نیاز به درمان دارند نیز در بروز این مشکل دخالت دارند. بیماری های مربوط به روده ها، عملکرد نادرست تیروئید، عوارض جانبی برخی داروها و غیره جزو این عوامل هستند.

 در ادامه در خصوص عواملی که روده ها را پرکار می کنند بیشتر صحبت می کنیم.

داروها
اکثر داروها باعث حساس و آسیب پذیر شدن فلور روده (باکتری های مفید ساکن روده) می شوند. آنتی بیوتیک ها باعث نابودی فلور طبیعی روده شده و مسیر عبور باکتری های بیماری زا را فراهم می کنند. به همین دلیل توصیه می شود که در کنار این داروها ، حتما از موادغذایی حاوی پروبیوتیک استفاده شود. اما این داروها تنها مقصر بروز مشکلات روده ای نیستند. منیزیم و داروهای سولفامید نیز جزو داروهای اسهال آور هستند.

مشکلات تیروئید
اگر اسهال مزمن (طولانی مدت) با کاهش وزن، تعریق در خواب شب و التهاب چشم همراه باشد، می تواند از علائم پرکاری تیروئید محسوب شود. در این حالت، غده تیروئید دچار اختلال شده و عملکردهای بدن سرعت می گیرند. این سرعت شامل عملکرد روده ها نیز می شود. در نتیجه عمل دفع با سرعت بیشتری انجام می شود و مدفوع به حالت مایع در می آید. در این صورت لازم است که به پزشک مراجعه کنید تا درمان های لازم را تجویز کند.

زیاده روی در مصرف ملین ها
داروهای ملین (برای رفع یبوست) باعث تحریک فعالیت روده ها می شوند تا عمل دفع راحت تر صورت بگیرد. مصرف این داروها ممکن است باعث بروز اسهال موقتی شوند. برای مقابله با مشکل کافیست مصرف ملین را قطع کنید.

مواد غذایی مشکل زا
درست است که شما برخی مواد غذایی را دوست دارید و نمی توانید از خوردنشان دل بکنید، اما ممکن است که بدن تان در اثر هضم برخی از این مواد غذایی دچار مشکل شود. در واقع بدن یک واکنش ایمنی در برابر پروتئین ماده غذایی نشان می دهد. در نتیجه حساسیت زیادی در ناحیه روده ها ایجاد شده و اغلب به اسهال حاد و مزمن ختم می شود.

البته بروز مشکلات دیگری مانند نفخ و گاز نیز با ادامه مصرف ماده غذایی حساسیت زا دور از ذهن نیست.

اگر مشاهده کردید که با مصرف یک نوع ماده غذایی دچار چنین واکنشی در روده ها شدید، در مصرف آن احتیاط کنید.

بیماری کرون پنهان
بیماری کرون یک بیماری التهابی مربوط به روده است. این بیماری بر حسب عوامل و شدت آن، باعث بروز اسهال و گاه اسهال خونی می شود که همیشه با سر و صدا همراه است. در حالت کلی این نوع اسهال به صورت حمله های ناگهانی و شدید بروز می کند که معمولا به حالت عادی بر می گردد. این مشکل هر بیماری را به مطب پزشک می کشاند و پزشک نیز با توجه به وضعیت جدی بیمار، متوجه بیماری کرون خواهد شد. البته این بیماری با انجام کولونوسکوپی تشخیص داده می شود.

انگل های روده ای
با پیشرفت علم و تسهیل مسافرت، سفر انگل های روده ای نیز شدت گرفته است. برخی از این انگل ها از مواد غذایی ناشی می شوند و برخی دیگر به طور مستقیم در روده مستقر می شوند. در هر حال انگل های روده جزو عوامل بروز اسهال هستند.

عدم تحمل شیر
شیر در مواد غذایی زیادی مانند ماست، انواع سس ها، شیرینی جات و غیره وجود دارد. مشکل اینجاست که بدن برخی افراد به سختی لاکتوز موجود در شیر را هضم می کنند و این مسئله از عدم وجود آنزیم لازم برای هضم آن در بدن ناشی می شود. به این ترتیب بدن نسبت به این ترکیب ناشناخته واکنش نشان می دهد و اسهال ایجاد می کند. امتحانات درسی، مرگ یکی از نزدیکان، سخنرانی در برابر یک جمعیت بزرگ و غیره جزو عواملی هستند که باعث تحریک اعصاب شده و استرس حاد ایجاد می کنند. این استرس در بین افراد حساس باعث بروز اسهال می شود.

معمولا افرادی که عادت به نوشیدن شیر ندارند و نیز کودکان دچار این مشکل می شوند.
معمولا قطع مصرف شیر باعث توقف اسهال می شود.
شما می توانید از مکمل های غذایی استفاده کنید تا کمبودی که باعث بروز عدم تحمل لاکتوز می شود، از بین برود.

استرس و مشکلات روحی
استرس عامل بروز بسیاری از مشکلات سلامتی است. این مسئله روحی یک عامل اصلی در بروز مشکلات مربوط به روده است. دو نوع استرس را باید از هم تفکیک کرد:

استرس حاد
امتحانات درسی، مرگ یکی از نزدیکان، سخنرانی در برابر یک جمعیت بزرگ و غیره جزو عواملی هستند که باعث تحریک اعصاب شده و استرس حاد ایجاد می کنند. این استرس در بین افراد حساس باعث بروز اسهال می شود.

در این شرایط غدد فوق کلیوی ترکیبات سمی ایجاد می کنند که باعث ایجاد اختلال در مغز می شود. حتما می دانید که مغز به شکم وصل است. در نتیجه روده ها تحریک می شوند و آب ترکیب شده با مدفوع باعث بروز اسهال می شود.

استرس مزمن
استرس مزمن یا طولانی مدت، در اثر وجود میزان زیادی کورتیزول یا هورمون استرس بروز می کند. کورتیزول باعث بروز اسهال و یبوست می شود. برای درمان این مشکل مصرف پروبیوتیک ها به همراه ویتامین D می تواند کارساز باشد.
مسمومیت غذایی، بخصوص در مسافرت

شناخته ترین عامل اسهال که بخصوص در مسافرت بروز می کند، مسمومیت غذایی است. یادتان باشد در سفر به شهرها و کشورهای دیگر، شما به خوبی رستوران ها را نمی شناسید و از کیفیت غذا و بهداشت آنها خبر ندارید. بنابراین غذا خوردن در این مناطق می تواند به مسمومیت غذایی شما ختم شود. آلودگی موادغذایی به باکتری ها یا ویروس ها باعث حساس شدن سیستم گوارشی می شود. بنابراین لازم است در انتخاب غذایتان دقت کنید.


منبع: تبیان








این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 54]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن