تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مهدى مردى است از ما، از نسل فاطمه.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827432996




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اعلام نتایج سرشماری حیات‌وحش در سال ۹۴


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: بر اساس اظهارات مسئول اجرایی سرشماری حیات وحش، مقایسه سرشماری حیات وحش در سال ۹۴ با سال‌های گذشته، افزایش جمعیت آهو، قوچ‌ و میش‌ و کاهش جمعیت کل‌ و بز در کشور را نشان می‌دهد که این کاهش احتمالا به دلیل شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان و کاهش منابع غذایی در برخی زیستگاه‌ها رخ داده است.


به گزارش ایلنا معصومه صفایی در مورد سرشماری حیات وحش در کشور در سال ۹۴ و نتایج آن که اخیرا مشخص شده است، گفت: این آماربرداری هر سال در کشور انجام می‌شد، اما هیچگاه به دقت و گستره‌ایی که این بار انجام شد، نبوده است.


وی ادامه داد: در گذشته هیچ‌گاه به تفکیک جنس و سن، گونه‌ها مشخص نمی‌شدند و گستره سرشماری نیز همانند امسال نبود، برای نمونه در سال‌های گذشته اگر ۳۰ منطقه حفاظت شده در یک استان قرار داشت؛ ۱۵ منطقه را سرشماری می‌کردند و ۱۵ منطقه را برای سرشماری سال بعد می‌گذاشتند، اما این دوره این گونه نبود.


صفایی اظهار کرد: در این دوره سرشماری همزمان با فصل جفت‌گیری که بهترین زمان برای سرشماری گونه‌های شاخص یعنی گونه‌های چهارپا (کل و بز، قوچ و میش، آهو و جبیر) است به صورت همزمان انجام شد و مانند سالهای گذشته نبود که برآورد جمعیتی انجام دهند؛ یعنی برخی مناطق را بشمارند و نسبت‌های به دست آمده را به باقی زیستگاه‌ها تعمیم دهند، بلکه سال ۹۴ دقیقا سرشماری در تمامی مناطق صورت گرفت.


وی توضیح داد: فصل جفت‌گیری را برای سرشماری انتخاب کردیم، زیرا گونه‌هایی که قصد سرشماری آن‌ها را داشتیم، در فصل جفت‌گیری که اصطلاحا به آن فصل کل مستی یا قوچ مستی می‌گویند، همه گروه‌های آن‌ها یعنی بالغ‌ها، نابالغ‌ها، ماده‌ها، نر‌ها و نرهای تروفه در یک گله بزرگ در کنار هم جمع می‌شوند و به دلیل اینکه فصل جفت‌گیری است؛ خیلی هشیار نیستند، بنابراین راحت‌تر می‌شود به آن‌ها نزدیک شد و شمارش را انجام داد.


این کار‌شناس مسئول صید و شکارسازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه این سرشماری توسط محیطبانان و همیاران آن‌ها انجام شد، توضیح داد: همیاران محیط‌بانان جوامع بومی، شکارچیان، دانشجو‌ها و تشکل‌های مردم نهاد بودند که در مسیر‌ها به صورت تیم‌های ۵ نفره برای سرشماری حضور داشتند. این سرشماری در ۳۱ استان به صورت کامل و جامع انجام شد و از آنجا که همیشه خطا وجود دارد و همه زیستگاه‌ها در مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست نیستند؛ می‌توانیم بگوییم ۸۵ تا ۹۰ % زیستگاه‌ها را پوشش دادیم.


مسئول اجرایی سرشماری حیات وحش با بیان اینکه آمار بدست آمده در سال ۹۴ وجود ۷۲۹۷۱ راس قوچ میش، ۵۱۸۰۳ راس کل و بز، ۱۷۵۱۷ راس آهو و ۲۲۸۹ راس جبیر را نشان می‌دهد، اظهار کرد: امسال سرشماری سال ۹۴ را آسیب‌شناسی کردیم و در سال جاری نیز این سرشماری را مانند سال گذشته عینا انجام خواهیم داد.


صفایی در پاسخ به اینکه آمار سال ۹۴ چه تفاوتی را در جمعیت حیات وحش به نسبت سال‌های گذشته نشان می‌دهد؟ گفت: آمارهای سال گذشته خیلی قابل اتکا نیست که بتوانیم مقایسه مناسبی داشته باشیم، اما مشخصا در مورد قوچ و میش‌ها حدود ۱۰ درصد و همچنین در جمعیت آهو‌ها نیز افزایش داشتیم، اما جمعیت کل و بز کاهش داشته که احتمالا به خاطر تلفات ناشی از شیوع بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک در میان آن‌ها بوده است.


وی افزود: همچنین تا حدودی افت جمعیت در برخی زیستگاه‌ها مانند ۷۰ قله که تلفات شدید ناشی از طاعون داشت، قابل مشاهده است. همچنین در پارک ملی سیاهکوه نیز کاهش جمعیت داشتیم، زیرا به دلیل افت منابع غذایی و خشکسالی تعدادی کل و بز تلف شدند.


۲۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن