تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 دی 1403    احادیث و روایات:  حضرت فاطمه (س):آن گاه كه در روز قيامت برانگيخته شوم، گناهكاران امّت پيامبر اسلام را شفاعت خواهم كرد....
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1848647940




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

چگونه از تناقض انتخاب به نفع خودمان استفاده کنیم؟


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: چگونه از تناقض انتخاب به نفع خودمان استفاده کنیم؟
دیگر آن دوران به پایان رسیده است که محصولی را طراحی کنیم و انواع و اقسام مشخصه‌ها و ویژگی‌های پر زرق و برق را در آن قرار دهیم و انتظار داشته باشیم مشتری احتمالی به‌واسطه‌ی گستره‌ی وسیعی از امکانات که در اختیارش قرار می‌گیرد محصول ما را انتخاب کند. با وجود تمام مشغله‌ای که مخاطبان هدف ما دارند و فرصت کمتری که برای تفکر و تحلیل دارند، انبوه قابلیت‌های بی‌استفاده صرفاً باعث سردرگمی آن‌ها می‌شوند.


در دنیای مدرن امروزی ما با وفور همه چیز مواجه هستیم اما آیا به همان میزان هم لذت ما از چیزهایی که در اختیارمان قرار می‌گیرد، بیشتر شده است؟

به گزارش آلامتو و به نقل از بیزینس ترند؛ وقتی وارد یک فروشگاه خرده‌فروشی می‌شویم با انبوهی از محصولات با برندهای مختلف مواجه می‌شویم، یا وقتی بخواهیم با این زمان اندکمان فیلمی ببینیم یا آهنگی گوش کنیم صدها گزینه پیش روی ما وجود دارد، وقتی بخواهیم مطالعه‌ای داشته باشیم و درباره‌ی موضوعی چیزی بدانیم انبوهی از اطلاعات مفید از کانال‌های مختلف فیزیکی، مجازی و اجتماعی در اختیارمان قرار دارد، اما آیا این‌ها به ما حس استقلال و آزادی بیشتری می‌دهند یا بیشتر ما را در انتخاب سردرگم و در تصمیم‌گیری دچار مشکل می‌کنند؟

بری شوارتز (Barry Schwartz)، روان‌شناس و از محققان به نام در حوزه‌ی تصمیم‌گیری، کتابی را در سال ۲۰۰۴ منتشر کرد با عنوان «تناقض انتخاب» (Paradox of Choice) و در آن دقیقاً به معضل آزادی بیش از حد گزینه‌های انتخاب ما در دنیای مدرن پرداخته است. با داشتن حق انتخاب بیشتر، انتظار برای پیدا کردن مناسب‌ترین، بالا می‌رود. در یک زمان، بالا رفتن تعداد انتخاب‌ها، انتخاب را دارای خطای بیشتر می‌کند. اگر در فروشگاه برای خرید یک کالا دارای حق انتخاب بین تعداد بسیار زیادی گزینه باشیم، فروشگاه را با رضایت کمتری نسبت به انتخاب نهایی خود ترک خواهیم کرد. احساس پشیمانی و افسوس خواهیم داشت و همچنین به انتخاب‌هایی که می توانستیم بکنیم و نکردیم فکر می‌کنیم. این پارادوکس انتخاب یا تناقض انتخاب است.

اما آیا می‌توان با توجه به این عارضه‌ی دنیای مدرن، ارزش‌آفرینی کرد؟ در ادامه قصد داریم از این منظر و به فرصت‌های نهفته در توجه به معضل تناقض انتخاب بپردازیم.

از نگاه طراح محصول، سرویس یا راهکار

دیگر آن دوران به پایان رسیده است که محصولی را طراحی کنیم و انواع و اقسام مشخصه‌ها و ویژگی‌های پر زرق و برق را در آن قرار دهیم و انتظار داشته باشیم مشتری احتمالی به‌واسطه‌ی گستره‌ی وسیعی از امکانات که در اختیارش قرار می‌گیرد محصول ما را انتخاب کند. با وجود تمام مشغله‌ای که مخاطبان هدف ما دارند و فرصت کمتری که برای تفکر و تحلیل دارند، انبوه قابلیت‌های بی‌استفاده صرفاً باعث سردرگمی آن‌ها می‌شوند. به قول آنتوان دو سنت‌اگزوپری، نویسنده و خلبان فرانسوی و خالق شازده کوچولو «یک طراح زمانی که دیگر چیزی برای اضافه کردن به کارش وجود ندارد، آن را کامل نمی‌بیند. بلکه زمانی طرح او کامل است که دیگر نشود چیزی از آن حذف کرد.» یا به‌قول لئوناردو داوینچی «سادگی، حد غایی پیچیدگی است.» در دنیای بس پرمشغله و پیچیده‌ی امروز این مفاهیم از هر زمانی بیشتر معنا پیدا می‌کنند. توجه به اینکه طرح‌ها و راهکارهای ما تا چه حد برای مخاطبانمان بار ذهنی ایجاد می‌کنند روز‌به‌روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. به‌خصوص که این فقط راهکارها و محصولات ما نیستند که برای مشتریانمان بار ذهنی تولید می‌کنند و مخاطب با انبوهی از محصولات و راهکارهای دیگر درگیر است.

فرایندی که در راهکارها و محصولات ما به کار گرفته می‌شود باید به گونه‌ای باشد که کمترین بار ذهنی را به مخاطب تحمیل کند و فرایند انتخاب و تصمیم‌گیری او را هرچه بیشتر ساده کند. در این زمینه به‌عنوان یک مثال اگر به فروشگاه‌های آنلاین داخلی نگاهی بیندازیم، در حال حاضر دیجی‌کالا به‌عنوان موفق‌ترین فروشگاه آنلاین کشور محسوب می‌شود و دقیقاً همین مسئله تسهیل فرایند تصمیم‌گیری و انتخاب مزیت و عامل اصلی موفقیت این فروشگاه به‌حساب می‌آید. فرایند فیلتر کردن و یا نقدهایی که دیجی‌کالا برای هر محصول ارائه می‌دهد حتی هم‌اکنون هم در بسیاری از فروشگاه‌های اینترنتی دیگر هنوز به همان کیفیت وجود ندارد.

تناقض انتخاب به‌عنوان فرصتی برای خلق مدل‌های کسب‌وکاری جدید

به این مسئله می‌توان از بعد فرصت‌های بیزینسی جدیدی نیز نگریست که به برطرف کردن یا کاستن از این معضل مخاطبان امروزی می‌پردازند. مدل‌های کسب‌وکاری که ارزش کلیدی‌شان کاستن از بار ذهنی مخاطب، تسهیل در تصمیم‌گیری و انتخاب آن‌ها یا حتی تصمیم‌گیری به‌جای آن‌ها به‌حساب می‌آید. انواع ابزارهای تحلیلی که در حوزه‌های مختلف می‌توانند با تحلیل‌های رایانه‌ای تصمیم‌گیری را برای مخاطب ساده‌تر کنند یا پیشنهادهایی دقیقاً متناسب با نیاز مخاطب ارائه دهند از این دسته هستند.

اما یکی از مدل‌های کسب‌وکاری جدیدی که اخیراً در این زمینه ظهور کرده است، مدل خرده‌فروشی اشتراکی (Subscription Retail Model) است که شاید یکی از مهم‌ترین دلایل استقبال مصرف‌کنندگان از آن همین مسئله کاهش بار ذهنی آن‌ها باشد. در این مدل‌ها یک دسته محصولی که معمولاً به‌صورت مستمر خریداری یا مصرف می‌شود (مواد غذایی، لوازم پیرایش و آرایش و حتی پوشاک) در قالب یک سرویس اشتراکی ماهانه یا سالانه برای مشتری ارسال می‌شود و دیگر مشتری لازم نیست دغدغه‌ی تمام شدن و خرید چنین اقلامی را داشته باشد.

مثلاً Birchbox یک سرویس اشتراکی است که متناسب با پروفایل و سبک شخصی مشتری بسته‌های آرایشی/پیرایشی زنانه یا مردانه برای مشترکانش به‌صورت ماهانه پست می‌کند؛ یا وقتی یک مشترک در سرویس Stitch Fix ثبت‌نام می‌کند پس از پاسخ دادن به یک دسته سوالات در خصوص سبک شخصی‌اش، یک متخصص مد ۵ مدل لباس را متناسب با سلایق و بودجه مشترک انتخاب می‌کند و بسته پوشاک برای مشترک ارسال می‌شود و او می‌تواند یکی از آن‌ها را انتخاب و بقیه را بازپس بفرستد و رفته‌رفته بازخوردها باعث می‌شود گزینه‌های ارسالی هر بار بیشتر و بیشتر متناسب با سلیقه‌ی مشترک باشند (این را مقایسه کنید با ۱۰۰ها مدل لباسی که هنگام خرید از فروشگاه‌های فیزیکی و اینترنتی در معرض دیدمان قرار می‌گیرند). از این دسته سرویس‌های اشتراکی مثال‌های دیگری نیز وجود دارند مانند Carnivore Club که بسته‌های محصولات گوشتی را برای مشترکانش ارسال می‌کند یا Dollar Shave Club که بسته‌های تیغ اصلاح به همراه محصولات مکملش را ارسال می‌کند. همه‌ی این سرویس‌ها یا انتخاب را برای مشترکانشان ساده‌تر می‌کنند و از بمباران شدن آن‌ها با انبوهی از گزینه‌ها جلوگیری می‌کنند یا انتخاب‌های تکراری را که در بازه‌های زمانی مشخص فرد مجبور است انجام دهد حذف می‌کنند و آن را با یک پرداخت ساده‌ی ماهانه و حتی سالانه جایگزین می‌کنند.

تناقض انتخاب معضلی است که بشر امروزی به‌شدت به آن دچار شده است و هر چه جلوتر می‌رویم و با افزایش گزینه‌های پیش رو این مسئله شدیدتر هم می‌شود؛ اما می‌توان از منظر ارزش‌آفرینی نیز به آن نگاه کرد و از فرصت‌های ایجاد شده در زمینه‌ی پاسخگویی به نیاز افراد در این زمینه بهره برد.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن