واضح آرشیو وب فارسی:تابناک:
بعد از آنکه شهرداری تهران تصمیم گرفت تا فکری به حال فرسودگی ناوگان اتوبوسرانی کشور کند بنا شد که دولت در ازای بدهکاری 14هزارمیلیارد تومانی خود به شهرداری نوسازی ناوگان اتوبوسرانی را به عهده بگیرد و در ازای طلبی که از چین دارد اتوبوس های ساخت این کشور را وارد و جایگزین اتوبوسهای فرسوده کند.
به گزارش تیتر شهر: بعد از آنکه شهرداری تهران تصمیم گرفت تا فکری به حال فرسودگی ناوگان اتوبوسرانی کشور کند بنا شد که دولت در ازای بدهکاری 14هزارمیلیارد تومانی خود به شهرداری نوسازی ناوگان اتوبوسرانی را به عهده بگیرد و در ازای طلبی که از چین دارد اتوبوس های ساخت این کشور را وارد و جایگزین اتوبوسهای فرسوده کند. این در حالی است که اتوبوسهای تولید داخل به جای آن که با حمایت از افزایش توان تولیدی به چرخه حمل و نقل وارد شوند، از این برنامه کنار گذاشته شدهاند و مدیران شهری نه تنها در تهران بلکه در سایر استانها نیز مدام در حال وارد کردن خودروهای چینی به کشور هستند. به گفته کارشناسان به جای استفاده ۱۰ ساله از اتوبوس های تولید داخل به سمت اتوبوسهایی می رویم که تنها ۵ سال توان کار کردن دارند. آنها معتقدند تمام اتوبوس هایی که از چین وارد کشور می شود جز آسیب، هیچ پیامد دیگری ندارد و در عین حال انگیزه تولید کنندگان داخلی را نیزاز بین میبرند.
تحریمها، پل ورود چینیها به ایران
علت این حضور پررنگ اتوبوسهای چینی را باید در تحریم های اقتصادی سال های گذشته جستجو کرد. چینی ها در غیاب خودروسازان معتبر جهان و مشکلات متعددی که خودروسازان داخلی داشتند، از فرصت تحریمها استفاده کرده و بازار ایران را به دست گرفته اند به گونه ای که براساس آمار منتشر شده ایران در سال ٢٠١٤ با رشدی ١١٣,٨ درصدی در واردات از چین، الجزایر را پشت سر گذاشت و رتبه نخست واردات خودروهای چینی را نصیب خود کرد این در حالی است که در حال حاضر بازار خودرویی کشور ما یکی از بزرگ ترین بازارهای خودرویی هدف برای چین است.
همچنین براساس آمار سازمان بین المللی تولیدکنندگان خودروچین در سال 2014 با تولید 23.7 میلیون انواع خودرو سبک و سنگین (از سواری تا اتوبوس)، بزرگترین خودروساز جهان بوده است. در حقیقت بازرگانان کشورهای مختلف (از جمله ایران) با انتخاب مدل های ارزان قیمت که البته کیفیت چندانی هم نداشتند، به رشد این صنعت نوپا کمک کردند.
به گفته بهلول حسینی،نماینده مجلس شورای اسلامی، وارد نکردن اتوبوس از کشور چین یکی از راهههای حفظ استانداردها در ناوگان اتوبوس های جاده ای و حمل و نقل عمومی است. او معتقد است اتوبوسهای تولید داخل پاسخگوی تامین نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی هستند. مشکلاتی همچون قاچاق سوخت توسط رانندگان، نصب باک اضافه و دستکاری اتوبوس، بی توجهی به انجام معاینه فنی و ملزم نبودن رانندگان برای مراجعه و انجام بازدیدهای دوره ای ، قیمت گران قطعات و استفاده از قطعات و لاستیکهای چینی و دست دوم، بالا بودن سرعت مجاز، آموزش ندیدن رانندگان و بعضا اعتیاد آنها منجر به حوادث جاده ای دلخراشی می شود که به پای شرکتهای تولید کننده نوشته می شود و هزینه این کم کاریها در فضای رسانه ای و افکار عمومی به جای شناسایی مقصران اصلی به گردن اتوبوسازان داخلی می افتد.
نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به فرسوده بودن ناوگان حمل و نقل عمومی، میگوید: خریداری قطعات اتوبوس به جای واردات این اتوبوس ها از چین باعث ایجاد اشتغال و حمایت از تولید داخلی میشود. این در حالی است که به گفته او دولت به خاطر فاینانسهایی که با دولت چین دارد،مجبور است اتوبوسهای خود را از چین خریداری کند هر چند کالای چینی مرغوبیت مناسبی ندارد.
این گفته حسینی را اقبال شاکری،یکی از اعضای کمیسیون حمل نقل شورای شهر تهران تایید میکند و میگوید: ما از تولیدات داخلی حمایت میکنیم اما با توجه به قراردادهایی که دولت با چین دارد و فاینانسهایی که دولت چین به ایران داده است باید از اتوبوسهای ساخت چین استفاده شود.
به گفته او بیشتر اتوبوس هایی که برای جایگزینی و رفع کمبودها استفاده میشود چینیاند اما تعمیر اتوبوسها در داخل انجام میشود.
مجتبی شاکری یکی دیگر از اعضای شهر نیز معتقد است که واردات اتوبوس باعث زمینگیر شدن کارخانهها و شرکتهای تولید اتوبوس داخلی شده است اما در عین حال دولت بدین ترتیب میتواند بخشی از بدهکاری خود به شهرداری را از این راه تسویه کند.
حفظ استاندارد خودوسازی با ممنوعیت ورود اتوبوسهای چینی
به گفته کارشناسان خودروهای چینی به دلیل کیفیت نه چندان بالای این محصولات، در بازار این کشور جایگاهی ندارند و پرفروش ترین خودروهای این بازار خودروهایی با برند غیرچینی از جمله فولکس واگن، وولینگ، هیوندای، تویوتا، بیوک، نیسان،اسکانیا هستند.
حسینی،نماینده مجلس شورای اسلامی در این باره معتقد است وارد نکردن اتوبوس از کشور چین را یکی از راه های حفظ استانداردها در ناوگان اتوبوس های جاده ای و حمل و نقل عمومی است.
او میگوید: وارد کردن قطعات اتوبوس و مونتاژ کردن در ایران بهتر از واردات اصل اتوبوس و به صلاح کشور است چون به ایجاد اشتغال و حتی تداوم شغل هایی که در ارتباط با کارخانجات اتوبوس سازی است، کمک می کند.
ورادات خودرو با اقتصاد مقاومتی منافت جدی دارد
در گذشته نیز کشور ما تجربه واردات اتوبوس و مینی بوس چینی را داشته است این در حالی است که که تمام این دستگاهها علاوه برنداشتن کارایی، کیفیت لازم را هم نداشتند و در عین حال به گفته حسینی این اقدام با رویکرد اقتصاد مقاومتی منافات جدی دارد.
۲۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]