واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: گزارش فایننشال تایمز از ادامه نگرانی شرکت های غربی از سرمایهگذاری در ایران
موانع در مسیر تجارت ایران پس از توافق هسته ای با این کشور برداشته شد اما برخی از تحریم ها همچنان به عنوان یک سد بزرگ باقی مانده است.
به گزارش نامه نیوز به نقل از فایننشال تایمز، دولت ایران گروه معتبری از سرمایه گذاران بین المللی را دعوت کرده است تا پس از برداشته شدن موانع تجارت میان ایران و غرب در ژانویه گذشته در این کشور سرمایه گذاری کنند.
گروه سرمایه گذاری 20-20، یک گروه از سرمایه گذاران بانفوذ که بر حدود 7 تیلیارد دلار دارایی نظارت می کنند پس از اجرایی شدن توافق تاریخی هسته ای میان ایران و قدرت های جهانی درابتدای سال جاری میلادی، دعوتنامه ای را از حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران دریافت کردند.
جیمز دونالد، رئیس بازارهای نوظهور در مدیریت دارایی لازارد، یک شرکت آمریکایی که بر 174 تیلیارد دلار دارایی نظارت دارد و یکی اعضای هیئت مدیریه انجمن 20-20 عنوان کرد که این دعوتنامه بیانگر تمایل دولت ایران برای جذب سرمایه گذاران بیشتر خارجی است.
توافق هسته ای شامل تعهدات ایران برای عقب نشینی در فعالیت های هسته ای در مقابل برداشته شدن تحریم هایی است که مانع از سرمایه گذاری شرکت های خارجی در تجارت ایران بود.
دونالد در این باره می گوید: این شرکت در این مرحله، این دعوتنامه را نپذیرفت. چرا که برنامه های گسترده جریمه دولت آمریکا علیه شرکت های ایرانی و هر شرکت خارجی که خواستار تجارت و تعامل اقتصادی با ایران است همچنان پابرجاست.
انتظار می رفت که توافق هسته ای ایران منجر به افزایش قابل توجهی در سرمایه گذاری های خارجی در دومین اقتصاد بزرگ خاورمیانه شود. اما تحریم های آمریکا مرتبط با مسائل غیرهسته ای ایران همچنان پابرجا هستند و توانایی شهروندان آمریکایی برای سرمایه گذاری در ایران را محدود می کنند.
در همین حال، بانک های غربی و مدیران مالی نیز نسبت به تعامل و همکاری با شرکت های ایران محتاطانه عمل می کنند. شرکت های بزرگ غربی از زمان اجرای برجام تاکنون قراردادهایی را با ایران امضا کرده اند.
یکی از مدیران غربی در این باره می گوید: ما از نزدیک تحولات ایران را دنبال می کنیم. من اخیرا آنجا بودم. دولت کنونی ایران اصلاح طلب است و به دنبال پیشرفت است. ایران به منابع مالی نیازمند است و به دنبال جذب سرمایه گذاری های خارجی است.
وی افزود: با وجود اینکه تحریم ها علیه ایران کاهش پیدا کرده اند اما همچنان موانعی وجود دارد که سرمایه گذاری در ایران سخت و دشوار می کند. ما دریافتیم که حتی اگر سرمایه گذاران بر اساس قانون اجازه سرمایه گذاری در ایران را نیز پیدا کنند بی میلی زیادی در میان بانک ها برای درگیر شدن در هرگونه معاملاتی که در معرض تفسیرات متفاوت قانون قرار دارد، وجود دارد.
حسن روحانی بارها عنوان کرده است که دشواری های اقتصادی از جمله بالا بودن نرخ بیکاری در حدود 26 درصد بدون سرمایه گذاری خارجی قابل حل نیست.
مطالب مرتبط
عراقچی:حضور ظریف در نشست لوزان منوط به تحقق شروط ایران درباره سوریه بود
میزبانی ظریف از دو دیپلمات برجسته آفریقایی
5 دلیل اساسی برای اینکه روحانی بار دیگر رئیس جمهور میشود/ از نبود چهره کاریزماتیک در میان اصولگرایان تا نجات اقتصاد ایران و اجماع با اصلاحطلبان
وزیر خارجه ساحل عاج به تهران می آید
۲۵ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]