تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سه ويژگى است كه در هر كس يافت شود، ويژگى هاى ايمان كامل مى گردد: آن كه وقتى خشنود گر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827635823




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راه‌ حل ریشه‌ کن کردن بیکاری بلند مدت


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: حمید دیهیم؛ رئیس انجمن اقتصاددانان ایران در روزنامه آرمان نوشت: آمار ۱۰ سال اخیر از تعداد افرادی که مدت بیکاری آنها یک سال یا بیشتر به طول انجامیده، نشان می‌دهد این نرخ در یک دهه اخیر در کل کشور تقریبا ثابت مانده است، اما در روستاها روند صعودی دارد. ابتدا باید به دنبال پاسخ سوال «بیکار کیست؟» باشیم.
 
بر اساس تعریف سازمان ملل بیکار کسی است که در جست‌و‌جوی کار است، اما کار پیدا نمی‌کند. به عبارت دیگر فرض کنید یک فارغ‌التحصیل دانشگاهی یک سال به دنبال کار باشد و پیدا نکند، نا امید شده و دیگر به دنبال کار نمی‌رود. این فرد جزو بیکاران کشور به حساب نمی‌آید. بنابراین تعریف بیکار با تعریفی که مردم دارند، تفاوت دارد. هیچ کشوری نمی‌تواند نرخ بیکاری صفر داشته باشد. حتی اگر به یک نفر ۱۰ شغل پیشنهاد شود، بازهم عده‌ای به علت‌های مختلف کار نمی‌کنند.
 
به این وضعیت بیکاری طبیعی می‌گویند که معمولا دو درصد است. البته این موضوع به زمانی مربوط می‌شود که در کشورهای پیشرفته تنها مردها مشغول به کار بودند و مشارکت زنان در بازار کار کم بود. در حال حاضر چهار تا پنج درصد نرخ بیکاری به بیکاری طبیعی(Natural unemployment) مربوط می‌شود. بنابراین کشوری که شش درصد بیکاری دارد، نرخ بیکاری واقعی آن نزدیک به یک درصد است و چهار تا پنج درصد این نرخ به بیکاری طبیعی تعلق دارد.
 
مفهومی دیگر با عنوان بیکاری پنهان(under employment) وجود دارد، به این معنا که در یک روستا برای یک کار سه نفر مشغول هستند، در حالی که یک نفر می‌تواند آن کار را انجام ‌دهد. به طور کلی، بیکاری پنهان بیشتر در روستاها پدید می‌آید. البته در شهرهای بزرگ نیز می‌توانیم این مفهوم را جست‌و‌جو کنیم. به عنوان مثال، اگر ظرفیت کارخانه‌‌ای۱۰۰ کارگر یا کارمند است، سه برابر یا بیشتر از این ظرفیت استخدام صورت می‌گیرد.
 
در نتیجه اگر تعداد زیادی از این کارکنان را اخراج کنند، تولید با مشکل مواجه نمی‌شود. راه‌حل در وضعیت فعلی در سیاست‌های پولی کشورمان است. توجه داشته باشید که بسیاری از کارخانه‌های ما زیر ظرفیت کار می‌کنند و سرمایه در گردش سرمایه‌گذاران با مشکل مواجه است. بانک‌ها نیز به تبع این مساله پولی ندارند تا به کارخانه‌ها وام دهند. حال در چنین وضعیتی که تولید نابسامان است و بانک‌ها نیز منابع ندارند و بیشتر به دولت داده می‌شود، چه باید کرد؟
 
ما مفهومی به نام نرخ تنزیل مجدد در اقتصاد می‌شناسیم که در ایران به آن خرید دین می‌گویند. در کشورهای پیشرفته وام مسکن به شهروندان اعطا می‌شود که بین ۳۰ تا ۳۵ سال است. اگر بانک در چنین شرایطی منتظر بماند که بازپرداخت وام‌هایی که داده است به خوبی انجام شود تا بتواند به افراد جدیدی وام دهد، زمان زیادی می‌گیرد. بنابراین در این هنگام بانک‌ اسناد را به بانک مرکزی ارائه می‌دهد و وقتی اسناد با خطکش‌های بانک مرکزی سازگاری داشته باشد، بانک مرکزی به آنها وام می‌دهد و بانک مرکزی اسناد بانک‌ها را تنزیل می‌کند. به این اقدام نرخ تنزیل مجدد می‌گویند.
 
ما در ایران این اقدام را در نظر داریم، اما از طرفی نرخ سود بسیار بالاست و عملا صرف نمی‌کند کسی بتواند بهره بالای ۲۰ درصد را متقبل شود. بنابراین تولیدکننده‌‌های ما قادر به دریافت وام و سرمایه‌گذاری و تولید نیست. در گذشته بانک مرکزی این اقدام را انجام می‌داد. اگر نرخ تنزیل یا خرید دین به خوبی اجرا شود بیکاری بلندمدت نیز ریشه کن می‌شود.





۲۵ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن