واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: اعلام برنامه های روابط عمومی بورس برای فرهنگ سازی
مدیر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان بورس مهمترین برنامه های مدنظر برای فرهنگ سازی بازار سرمایه را اعلام کرد.
فرهنگسازی در بازار سرمایه، یکی از مهمترین اولویتهای مهم کادر جدید سازمان بورس و اوراق بهادار است. در شرایطی که بهنظر میرسد موضوع آگاهسازی در زمینه سرمایهگذاری، تا حد زیادی مورد غفلت قرار گرفته است توجه ویژه به این موضوع میتواند رهاوردهای مطلوبی را در فضای کلی اقتصاد کشور بههمراه داشته باشد.
در همین زمینه روزنامه دنیای اقتصاد در گفتوگو با یاسر فلاح رئیس شورای اطلاعرسانی بازار سرمایه و مدیر روابط عمومی و امور بینالملل سازمان بورس به بررسی برنامههای این نهاد درخصوص توسعه فرهنگ سرمایهگذاری و افزایش سواد مالی در کشور پرداخته است.
فلاح در این گفت وگو با اشاره به نزدیکی زمان برگزاری نمایشگاه بینالمللی بورس، بانک، بیمه و خصوصیسازی در منطقه آزاد کیش kish invex، این نمایشگاه را فرصتی برای تعامل تخصصی میان شرکتهای ایرانی و خارجی میداند و از حمایت معنوی سازمان بورس از این نمایشگاه سخن میگوید.
*با توجه به تاکید محمدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار مبنیبر فرهنگسازی نوین در بازار سرمایه، روابط عمومی چه برنامههایی در این زمینه دارد. آیا چشماندازی درخصوص ایجاد یک رابطه مستحکم میان این سازمان و فعالان اقتصادی در نظر گرفته شده است؟
- قطعا در مجموعه روابط عمومی سازمان بورس و اوراق بهادار برنامههایی برای رابطه بیشتر با فعالان اقتصادی که مخاطبان اصلی ما و مردم که مخاطبان عمومی ما هستند در نظر گرفته شده است. این برنامهریزیها در چند دسته شامل فرهنگسازی، آموزش و سواد مالی، ارتباطات بینالملل و اقدامات رسانهای است.
طرحهایی که روابط عمومی در این زمینه دارد در سه دوره کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت اجرایی است. در همین زمینه طرحهای آموزشی ویژه سنین پایین با همکاری آموزش و پرورش از مهمترین برنامههای روابط عمومی سازمان بورس است. طی این مدت، برنامهریزیهای بسیاری در جهت فرهنگسازی و توسعه سواد مالی صورت گرفته است.
باید توجه کرد یکی از مسائلی که در راستای توسعه فرهنگ سرمایهگذاری و افزایش سواد مالی در کشور مورد توجه سازمان بورس و اوراق بهادار است، گنجاندن مفاهیم سرمایهگذاری و ادبیات مالی در کتب درسی دانشآموزان است. متاسفانه دانشآموزان ایرانی تا پایه دوازدهم متوسطه با روشهای سرمایهگذاری، خریداری سهام و همینطور مفاهیم ریسک و بازده و سود، آشنایی چندانی ندارند.
همین قشر که تنها با بازار پول آشنا شدهاند، با ورود به دانشگاه تصوری از تامین مالی در بازار سرمایه و بورس ندارد. این فرآیند تا جایی ادامه مییابد که با شاغل شدن این افراد در مناصب مهم و تاثیرگذار هم، آشنایی با بازار سرمایه و چگونگی استفاده از این ابزار مهم اقتصادی ناچیز باقی میماند. در همین زمینه اجرای این پروژه میتواند کمک شایانی به آگاهسازی نوجوانان و کودکان داشته باشد.
همچنین از دیگر برنامههای آتی روابط عمومی سازمان برای افزایش و بهبود ارتباط با مخاطبان میتوان به تعامل با مراکز کارآفرینی و شرکتهای دانشبنیان، دانشگاهها و حمایت از شرکتهای نوپا اشاره کرد. در این زمینه استفاده از علم دانشگاهیان و انتقال دانش تخصصی بازار سرمایه به آنها در اولویت است.
راهاندازی دایرهالمعارف جامع اینترنتی بازار سرمایه به همراه دورههای آنلاین آموزشی از دیگر اقدامات است. این دایرهالمعارف میتواند تمامی اطلاعات بازار سرمایه و نهادهای زیرمجموعه را در اختیار مخاطبان بازار سرمایه قرار دهد و با به روزرسانیهای مکرر همگام با بازارهای سرمایه بینالمللی حرکت کند.
برگزاری دورههای آنلاین آموزشی که به صورت مجازی برگزار میشود نیز از دیگر اقداماتی است که اصول اولیه در حال بررسی است. دراین بخش نیز میتوان با الگوبرداری از دانشگاههای مجازی کلاسهای آموزشی بازار سرمایه را برگزار کرد و گواهینامههای هر دوره را در اختیار مخاطبان قرار داد.
* در ابتدای صحبتهایتان به همکاریهای مشترک بینالمللی اشاره کردید. با توجه به اینکه بازار سرمایه ایران در شرایط کنونی بیشترین تعامل را با بازارهای بینالمللی دارد و جذابیت بورس تهران میان سرمایهگذاران خارجی افزایش یافته است، روابط عمومی چه نقشی در این زمینه میتواند ایفا کند؟
- یکی از مهمترین برنامههای روابط عمومی سازمان بورس و اوراق بهادار در حوزه ارتباطات بینالمللی است. در همین ارتباط، روابط عمومی اقدامات صورت گرفته در بورسهای بزرگ و منطقهای را رصد و مانیتور میکند و گزارشهایی را مبنیبر فعالیتهای آنها نیز دریافت میکند.
درحال حاضر ارتباطات مستمری با برخی بورسهای بینالمللی بهوجود آمده، با توجه به اینکه کشور ما عضو پیوسته آیسکو است روابط مطلوبی با آن مجموعه شکل گرفته که میتواند در آینده نتایج بسیار روشنی داشته باشد.
موضوع بعدی درخصوص رابطه بورس ایران و کرهجنوبی است که طی ماههای گذشته نتایج مثبتی داشته است. در همین زمینه در تاریخ 23 اکتبر سال جاری (3آبان) محمدی ریاست سازمان بورس سفری به این کشور خواهند داشت و مذاکراتی با مقام ناظر بورس کرهجنوبی صورت میگیرد که طی آن مقدمات یک همکاری بزرگ نهایی میشود.
بهطور کلی در بحث روابط عمومی و امور بینالملل تلاشها در این راستا است که همکاریهای مشترکی با همتایان خود داشته باشیم و از تجارب آنها استفاده کنیم. ضمن اینکه آخرین شرایط این بورسها و ابزارهای مالی مورد استفاده آنها مورد بررسی قرار میگیرد و اگر شرایط آن در بازار سرمایه ایران موجود باشد آنها را به مجموعههایی که میتوانند از آنها استفاده کنند معرفی میکنیم.
* سوال بعدی درخصوص برگزاری دومین رویداد بزرگ بازار سرمایه است. زمان زیادی تا برگزاری نمایشگاه بینالمللی کیش اینوکس نمانده است. حضور سرمایهگذاران از کشورهای مختلف از ویژگیهای بارز این نمایشگاه است. دراین زمینه سازمان بورس میتواند از چند جهت نقش بسزایی داشته باشد. چه در زمینه برگزاری نشستها و پنلهای تخصصی که میتواند بار علمی این نمایشگاه را افزایش دهد و چه درخصوص افزایش مراودات با همتایان خارجی در منطقه آزاد، برنامه سازمان بورس و اوراق بهادار در این زمینهها چیست؟
- همانطور که گفتید کیش اینوکس با چند سال تجربه میتواند بهعنوان دومین رویداد بزرگ بازار سرمایه معرفی شود. جزیره کیش بهعنوان یک منطقه آزاد اقتصادی مزیتهای فراوانی برای گرد هم آمدن و برگزاری نمایشگاهها و نشستهای تخصصی داراست.
سازمان بورس بهعنوان نهاد ناظر و متولی بازار سرمایه از رویدادهای این چنینی در سطح کشورحمایت میکند. با توجه به اینکه این رویداد میتواند درخصوص عمق بخشی به سواد مالی در کشور اثرگذار بوده و جامعه را با فضای بازارسرمایه آشنا کند از این رو در سه سال گذشته مجموعه سازمان از این نمایشگاه استقبال و حمایت معنوی کرده است.
توجه به این نکته ضروری است که تفاوتی که میان نمایشگاه کیش و تهران وجود دارد در مخاطبان است. در تهران ما با مخاطبان عام و سهامداران در ارتباط هستیم که میتوانند از نزدیک با نهادهای مالی کشور ارتباط داشته و مشکلات خود را بیان کنند. اما در نمایشگاه کیش شرایط متفاوت است، این نمایشگاه محل حضور شرکتها و سرمایهگذاران خارجی است که به واسطه برگزاری در منطقه آزاد شرایط حضور آنها تسهیل یافته است.
سرمایهگذار خارجی در این نمایشگاه میتواند عملکرد و نقاط قوت بازار سرمایه ایران را بهخوبی ببیند و مذاکرات قویتری داشته باشد.از طرفی این نمایشگاه میتواند زمینه معاملات رودررو را نیز افزایش دهد. حضور سازمان خصوصیسازی، شرکتهای بورسی و شورای عالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی میتواند فضای تخصصی را به وجود آورد که دو طرف با طرح موضوعهای مختلف به نقاط مشترک مطلوبی دست یابند.
* آیا سازمان، برنامهای برای برگزاری پنلهای تخصصی دارد؟
- بله، صددرصد. برگزاری نشستهای تخصصی در دستور کار سازمان بورس است. در این زمینه پنل تخصصی بازار سرمایه و تامین مالی از طریق بورس در روز دوم نمایشگاه کیش اینوکس در مجموعه همایشهای منطقه آزاد کیش با حضور مدیران ارشد بورسها و اعضای هیاتمدیره سازمان بورس برگزار میشود. همچنین ریاست سازمان بورس و اوراق بهادار در این نمایشگاه حضور خواهند داشت و در مراسم افتتاحیه و همایش سرمایهگذاری سخنرانی خواهند کرد.
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۶ - ۲۵ مهر ۱۳۹۵ - 16 October 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]