واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: پوشیدن کفش های پاشنهبلند ممنوع/ فعالیتهای بدنی نامناسب چه بلایی بر سرتان میآورد
استفاده از کفش های نامناسب، کاهش فعالیت های بدنی و انجام فعالیتهای روزانه به شیوه نادرست کمردردهای شدید را به همراه دارد.
سیامک بشر دوست عضو هیئت علمی گروه فیزیوتراپی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: تغییر سبک زندگی جامعه به سمت ماشینی شدن و افزایش امکانات متنوع، موجب ایجاد محدودیت در فعالیت بدنی افراد شده است.
وی با اشاره به اینکه تغییرات فرسایشی در زانو به شکل تخریب غضروف خود را نشان می دهد، اظهار داشت: نداشتن فعالیت بدنی مستمر تغییراتی نامطلوبی را در فیزیولوژی و آناتومی بدن افراد ایجاد میکند که این مسئله منجر به برهم خوردن توازن عضلات، ایجاد فشار بر سیستم اسکلتی و تغییرات فرسایشی در بدن میشود. .
بشردوست با تاکید بر اینکه کاهش فعالیت های بدنی افراد را مستعد به تغییرات فرسایشی و ایجاد کمر درد می کند، عنوان کرد: فعالیت های بدنی نامناسب منجر به تغییرات آناتومیک کمر و اختلال در داخل ستون فقرات می شود و همچنین افزایش فشار به کمر منجر به جابهجایی دیسک های مهره ای شده و در نهایت فشار دیسک به ریشه های عصبی به صورت درد در ناحیه کمر بروز پیدا می کند.
این فیزیوتراپ با تاکید بر اینکه کمر دردهای ناشی از عوارض و مشکلات مادرزادی متوجه درصد کمی از افراد میشود، تصریح کرد: کمر دردهای اکتسابی به دلیل بیماری ها، شرایط زندگی و استفاده نادرست از سیستم عضلات و استخوان ظاهر میشوند.
وی با بیان اینکه زنان به واسطه ظرافت فیزیکیشان با قرار گرفتن تحت فشار های مستمر در برابر اختلالات کمر آسیب پذیرتر هستند، اضافه کرد: بارداری موجب ایجاد تغییرات فیزیکی در بانوان می شود و استفاده از کفش های نامناسب به خصوص کفش های دارای پاشنه بلند و نازک منجر به تغییرات در دیسک های ستون فقرات، ایجاد فشار شدید بر آنها و موجب کمر درد می شوند؛ به همین دلیل استفاده از کفش های دارای طول پاشنه بیش از سه تا پنج سانت در بانوان توصیه نمی شود.
بشر دوست با تاکید بر اینکه ایجاد علائم کمر درد در فرد با توجه به افزایش سن غیرقابل بازگشت است، افزود: تعداد دفعاتی که فرد در طول روز خم می شود، وضعیت های نادرست حین ایستادن، خوابیدن، نشستن و رانندگی کردن، فشارهای زیادی به دیسک کمر وارد می کند که ایجاد فشارهای مستمر همراه با وضعیت نامناسب عضلات و نبود مراقبت بسته به میزان نیرو و نوع فعالیت بدنی طی 4 تا 50 سال می تواند فرد را به کمر درد و اختلالات ناشی از آن مبتلا کند.
این فیزیوتراپ یادآور شد: حفظ وضعیت بدنی مناسب، انجام فعالیت های سبک، پیاده روی، بلند نکردن اجسام سنگین، خم کردن زانو به جای کمر برای بلند کردن اجسام بالای 10 کیلو، حذف فعالیت های مستمر و زمانبر، استراحت بین مسافت در هنگام رانندگی های طولانی مدت و در افرادی که در حالت های ثابت به مدت زیاد قرار می گیرند (مانند کارمندان) آسیب های ناشی از آن را در ناحیه کمر به حداقل میرسانند.
۲۴ مهر ۱۳۹۵ - ۰۰:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 82]