واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: اوسط هاشمی: جهانگیری نگاهی تک بعدی به سیاست اقتصاد مقاومتی ندارد/پرداختن به اقتصاد مقاومتی تنها جز مسئولیتهای دولت نیست
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: اقتصاد مقاومتی صرفا جز مسئولیتهای دولت نبوده بلکه همه قوای کشور و نهادهای غیر دولتی بستر مناسبی برای آن فراهم کنند.
علی اوسط هاشمی استاندار سیستان و بلوچستان در گفتوگو با خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره چگونگی عملکرد فرماندهی ستاد اقصاد مقاومتی در راستای تحقق اهداف این سیاست اظهار داشت: معاون اول رئیس جمهور ارزیابی از ظرفیتهای هر استان را به خوبی مورد شناسایی قرار داده و مستقیما عهده دار این مسئولیت شده است لذا باید اعلام کنم نوعی فرهنگ سازی در این بخش استمرار پیدا کرده تا به تدریج نتایج مورد نظر حاصل شود.
وی با بیان اینکه فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی نگاهی تک بعدی به سیاست اقتصاد مقاومتی ندارد، یادآور شد: وزیران دولت یازدهم مسئولیت پیگیری اقتصاد مقاومتی را در یک یا دو استان به عهده گرفتند تا نگاه فرا بخشی شکل بگیرد و ضروریات ملی به سمت تحقق پیشروی کند.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: باید گفت پیش از این، تعصبات بخشی و اختلاف میان وزارت خانهها توسط معاون اول رئیس جمهور پیگیری میشد اما در حال حاضر نگاهی کلی نه تنها در بین وزرا بلکه در میان همه مدیران شکل گرفته تا در جهت اهداف ضروری کشور گام برداریم.
هاشمی با بیان اینکه نوعی تقسیم کار در قرارگاه اقتصاد مقاومتی در نهادها در حال نهادینه شدن است، یادآور شد: پرداختن به اقتصاد مقاومتی صرفا جز مسئولیتهای دولت نبوده بلکه گیرنده آن باید تمام قوای کشور، نیروهای نظامی، انتظامی، سازمانها و نهادهای خارج از قلمرو دولت باشد تا بستر مناسبی برای مردم پذیری و نقش جمعی به کار گرفته شود.
وی ادامه داد: معتقدم اقتصاد مقاومتی بایستی در بخش غیر دولتی و با کمک مشارکت مردم محقق شود. در بخشهای مختلف طی سالهای اخیر اقدامات قابل قبولی صورت گرفته و امیدوارم در سالهای آینده آنچه مطلوب کشور است به مرحله اجرا درآید.
هاشمی با اشاره به اینکه وزیر راه و شهرسازی مسئولیت تحقق سیاست اقتصاد مقاومتی را در سیستان و بلوچستان بر عهده دارد، خاطر نشان کرد: در سیستان و بلوچستان نگاهی ویژه به موضوع بنادر وجود دارد اما متاسفانه تا به امروز از ظرفیت بنادر اقیانوسی برای ورود به آبهای آزاد و جمعیت دو میلیارد و دویست میلیونی بهره چندانی نبردهایم.
وی با اشاره به شبکه ریلی استان متبوع خود تصریح کرد: ورود به شبکه ریلی مربوط به حوزه وزارت راه و شهرسازی بوده و این امر از جمله اقداماتی است که ما به آن وارد شدهایم.
استاندار سیستان و بلوچستان در بخشی از اظهارات خود به لزوم پایداری جمعیت در روستاها اشاره کرد و اظهار داشت: 51 درصد جمعیت استان در روستاها متمرکز است. این موضوع به طور جدی در ملاقات بنده با رئیس جمهور مطرح شد همچنین توجه به سند توسعه روستایی از موارد مورد تاکید رئیس جمهور است که باید به آن پرداخته شود.
هاشمی افزود: اگر اراده کشور بر این است که نقش آفرینان در موضع خود منطبق با نیاز زمانه به رفع مطالبات بپردازند بدیهی است که این امر نیازمند نگاهی جدید به مطالبات روستاییان است همانطور که میدانید میزان جمعیت روستایی در سیستان و بلوچستان نسبت به سایر استانها دارای رشد قابل توجهی بوده به طوری که متوسط میزان آن 51 درصد است بنابراین اگر اقدامات لازم صورت نگیرد حاشیه نشینی و تهدیدات آن افزایش پیدا میکند.
وی بیان داشت: به دلیل مشکلات ناشی از خشکسالی و تغییر اقلیم، لازم است با استفاده بهینه از منابع آبی خصوصا آبیاری تحت فشار نسبت به تغییر الگوی کشت اقدامی جدی به عمل آورد. تحول در انتقال آب نیز از جمله بخشهای مهمی است که باید به آن پرداخته شود همچنین در بحث معادن استان باید اضافه کرد که با وجود ظرفیت قابل توجه، 135 پهنه امید بخش آماده مناقصه و مشارکت بخش خصوصی است.
استاندار سیستان و بلوچستان با تاکید بر اینکه باید به ظرفیتهای مرزی توجهی ویژه داشت، یادآور شد: در گذشته تنها دو پایانه مرزی در استان وجود داشت اما در طول یک ماه اخیر چهار پایانه رسمی به استان اضافه شد که این موضوع میتواند نقش فعالی را برای مرز نشینان ایجاد کند و زمینه را برای یک میلیارد دلار تجارت مرزی ارتقا دهد.
هاشمی پتانسیلهای استان سیستان بلوچستان را در حوزه شیلات و پرورش شتر دانست و گفت: بیش از یک سوم شتر کشور در سیستان و بلوچستان پرورش پیدا میکند که ادامه این روند در آینده نزدیک تبدیل به قطب تولید خواهد شد زیرا این دام با حداقل هزینه رشد میکند و قابلیت صادرات محور نیز خواهد داشت.
وی در پایان خاطرنشان کرد: خوشبختانه توانستیم پس از بازسازی مزرعه میگو در سال 93، آن را در سال جاری احیا کنیم و تهدیدهای بیماری میگو را از بین ببریم. باید اعلام کنم در این حوزه طی سالهای گذشته، 200 تن میگو برداشت میشد اما امسال میزان برداشت آن به 600 تن رسیده است بنابراین باید دانست که این اقدامات بسیار حائز اهمیت بوده چراکه به تنهایی میتواند سهمی از اقتصاد ملی را از آن خود کند.
۲۲ مهر ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]