تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 4 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):آيا شما را به چيزى با فضيلت‏تر از نماز و روزه و صدقه (زكات) آگاه نكنم؟ آن چيز اصلا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1856203466




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ایازی: امام حسین برای مبارزه با ستم امر به معروف کرد


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



ایازی: امام حسین برای مبارزه با ستم امر به معروف کرد
روز نو : آخرین شب از دومین سال «سوگواره حدیث نینوا» به همت چهار حزب اصلاح طلب فارس و با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین «سیدمحمدعلی ایازی» استاد حوزه و دانشگاه و قرآن پژوه در تالار احسان شیراز برگزار شد.


به گزارش ایلنا حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی ایازی استاد حوزه و دانشگاه و قرآن پژوه در مراسم سوگواره حدیث نینوا در شیراز با اشاره به مطالعات انجام شده در نیم قرن اخیر درباره فلسفه عاشورا گفت: تحقیقات و کتاب‌های منتشر شده در نیم قرن اخیر از حیث بررسی علل و فلسفه قیام عاشورا با آنچه پیش از آن در تاریخ آمده متفاوت است. مثلا سید بن طاووس که یکی از معتبر‌ترین مقتل‌ها را در لحوف آورده، معتقد است شهادت حسین بن علی از یک رابطه عاشق و معشوق نشات گرفته و حسین دوست داشته شهید شود. عده‌ای دیگر معتقدند حسین شهید شد تا مردم بر شهادت حسین گریه کنند و مورد عفو خداوند قرار بگیرند.


ایازی خاطرنشان کرد: تحقیقات و کتابهای ۵۰ سال اخیر نشان می‌دهد امام حسین کاری هدفمند انجام داده، این هدف قابل شناسایی است، هدف حسین برای ما قابل استفاده است و به صورت فردی و اجتماعی می‌تواند در زندگی ما الگو باشد و از طرفی بهترین منبع برای شاخت حماسه حسینی، سخنان حضرت در مدینه، مکه و میان راه و کربلاست.


این قرآن پژوه، به سه اندیشه مهم در مورد قیام عاشورا در دوران معاصر اشاره کرد و گفت: دکتر شریعتی در کتاب «شهادت»، آیت الله صالحی نجف آبادی در کتاب «شهید جاوید» و شهید مطهری در کتاب مشهور «حماسه حسینی» هر کدام سه دیدگاه بر اساس سخنان امام حسین(ع) در مورد علت‌های وجودی قیام عاشورا مطرح می‌کنند.


وی ادامه داد: دکتر شریعتی معتقد است امام حسین شهادت را به عنوان راهی برای اعتراض به وضعیت حکومت وقت در پیش گرفته است اما آیت الله صالحی نجف آبادی در کتاب شهید جاوید تشکیل حکومت اسلامی را مهم‌ترین هدف امام حسین دانسته است.


ایازی به اندیشه‌های شهید مطهری نیز اشاره کرد و گفت: در اندیشه شهید مطهری اصل و آرمان امام حسین در قیام عاشورا اصلاح در امت نبوی است که با ایستادگی در برابر یزیدیان و امویان آغاز می‌شود. مطهری معتقد است جامعه راه خود را کج کرده بود و امام حسین قصد اصلاح این مسیر را داشت.


او با تاکید بر ضرورت توجه به بیان امام حسین پیش از قیام و در طول مسیر مدینه تا کربلا ابراز کرد: امام حسین مرتبا در بین مردم و در طول مسیر راه خود، اصلاح حکومت را اصل اساسی حرکت خود معرفی می‌کند.


این استاد دانشگاه و حوزه به طرح مساله بازگشت به قرآن از سوی سیدجمال اسدآبادی اشاره کرد و افزود: شخصیت‌هایی همچون سیدجمال اسدآبادی و امام خمینی به دنبال بازگشت قرآن به جامعه بودند، بر این اساس که مردم قرآن را دوست دارند اما توان بهره گیری از معارف آن را ندارند و میگفت این اصل انحطاط جوامع اسلامی است. امروز هم باید بپذیریم عدالت اجتماعی و کرامت انسانی مدنظر قرآن را ترویج دهیم.


حجت الاسلام ایازی ابراز کرد: یک جلد قران در خانه کافی است به شرط آنکه توان ترویج و گسترش عدل و عدالت اسلامی را داشته باشیم.


او با بیان اینکه گاهی مفاهیم دینی همچون امر به معروف و نهی از منکر در جامعه به شکل دیگری نشان داده میشوند، به برسی مفهوم انفاق در قرآن پرداخت و افزود: در ادبیات عرب، انفاق به معنای پرکردن چالش‌ها و خلاءهای اجتماعی است اما واقعا این همه نذر در محرم به چه میزان انفاق و به چه میزان اسراف است؟ چرا به فکر اصلاح رفتارهای اجتماعی و فردی نیستیم؟ اگر در باب عزاداری به تغییرات فکر می‌کنیم باید به ده‌ها مورد دیگر مثل انفاق هم بر اساس خرد دینی فکر کنیم.


ایازی با بیان اینکه امام حسین بارز‌ترین الگوی امر به معروف و نهی از منکر است، ادامه داد: امام حسین برای مبارزه با ستم، قصد امر به معروف و نهی از منکر کرد.


این استاد حوزه با انتقاد شدید از بی‌توجهی‌های عمومی نسبت به منکرات رایج شده در جامعه ابراز کرد: داستان دینداری امروز ما به جایی رسیده که به هاله نور و سوءاستفاده از مفاهیم انتظار دامن زده و در چنین شرایطی نسل جوان از دین گریزان می‌شود.


او با بیان اینکه سخنان امام حسین در هر دوره‌ای اعم از حوزه‌های اجتماعی، اخلاقی و سیاسی الگوست، بر ضرورت تشکیل کانونهای شناخت و معرفی مفاهیم درست دین تاکید کرد و گفت: امام حسین مرگ را زیبا‌تر از همزیستی با کانونهای ظلم می‌دانست و تعبیر مرگ به زیبایی گردن بند دختران جوان می‌کند به شرط آنکه زیربار ذلت نرود.




تاریخ انتشار: ۲۰ مهر ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن