تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):دانايى سرآمد همه خوبى‏ها و نادانى سرآمد همه بدى‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805345318




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کمبود امکانات و منابع و روایت تجویز تپاله الاغ


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
کمبود امکانات و منابع و روایت تجویز تپاله الاغ
کمبود امکانات و منابع و روایت تجویز تپاله الاغ رمال به پیرمرد مصرف تپاله الاغ را توصیه کرده بود، پیرمرد ۶ ماه مصرف کرد و دچار گرفتگی عصب عضلانی شد، ولی در نهایت با انجام فیزیوتراپی در دو جلسه به‌طور کامل بهبود یافت، با این وجود کمبود امکانات و منابع، پاشنه آشیل توانبخشی در مناطق محروم است.


به گزارش فرهنگ نیوز؛ سه ماهه بود که به خاطر یک بی‌احتیاطی دچار ضربه مغزی شد. ضربه مغزی، تشنج، کما و در آخر ضایعه مغزی بخش‌های متوالی داستان زندگی «رعنا» است. داستان دردناکی که مادرش را هم به مرگ او راضی کرده بود. یک‌سال و نیم از ماجرا گذشته؛ به‌گفته کاردرمان‌ها و مددکاران مرکز توانبخشی شهرری، علائم حرکتی و گفتاری چند هفته‌ای است که در «رعنا» مشاهده شده است. خانم حسینی‌پور معتقد است حالا مادر رعنا نیز باور دارد که توانبخشی معجزه می‌کند.
 
برداشت اول:
 
تکه گوشتی که نفس می‌کشید
 
راوی داستان «رعنا»، حمیده حسین پور، کارشناس کاردرمانی مرکز توانبخشی جمعیت هلال‌احمر  شهرری است. حسین‌پور می‌گوید: «رعنا بر اثر بی‌احتیاطی پسردایی 14ساله‌اش و بی‌توجهی خانواده در یک مهمانی از راهروی خانه به زمین پرت می‌شود. پرت شدن او مساوی می‌شود با ضایعه مغزی این کودک سه ماهه.»
 
وی ادامه می‌دهد: «روزی که رعنا همراه مادرش برای توانبخشی به مرکز ما آمد، سه ماه بعد از آن واقعه بود. اگر تصویر رعنا را برایتان شرح بدهم باید بگویم تکه گوشتی بود که نفس می‌کشید. مادرش (اعظم) هم باور نمی‌کرد روزی کودکش بتواند حرکت کند. اصلا مادرش جای خود، ما هم باور نداشتیم که حال رعنا خوب شود. راستش، اعظم با گریه به من می‌گفت که به مرگ کودکش راضی است.»
 
برداشت دوم:
 
مشاهده علایم حرکتی و گفتاری
 
حالا یک‌سال و نیم از ماجرا گذشته؛ به‌گفته کاردرمان‌ها و مددکاران مرکز توانبخشی شهرری، علایم حرکتی و گفتاری چند هفته‌ای است که در «رعنا» مشاهده شده است. خانم حسینی‌پور معتقد است حالا مادر رعنا نیز باور دارد که توانبخشی معجزه می‌کند.
 
«معجزه»؛ حتی با همه کمبودها
 
این‌جا، کنار گلدسته‌های حرم عبدالعظیم حسنی، در جنوبی‌ترین نقطه شهر تهران، جایی است که رعنا به زندگی بازگشته است؛ یک راهروی طویل با چند اتاق کوچک. مرکز به سه بخش کاردرمانی، فیزیوتراپی و واحد ارتوپدی فنی (ساخت محصولات پروتز و اروتز) ویژه توان‌یابان تقسیم شده است. وضع ساختمانی، وضع مناسبی نیست؛ اتاق‌ها کوچک است و امکانات مرکز پایین. کمبود منابع و امکانات موضوعی است که مددکاران مرکز به آن اشاره می‌کنند. لیلا قاسمی، مسئول درمان و توانبخشی شهرری، یاری‌جویی از خیران را راه‌حلی برای حل مشکلات مددجویان و توسعه مرکز می‌داند.
 
تخفیف ویژه برای توان‌یابان
 
مرکز توانبخشی شهرری  از‌ سال 88  فعالیت خود را آغاز کرده است. لیلا قاسمی، مسئول درمان و توانبخشی شهرری در گفت‌و‌گو با «شهروند» با اشاره به اهداف تأسیس مرکز توانبخشی در جنوب استان تهران می‌گوید: «محصولات ساخته‌شده در ارتوپدفنی مرکز با 30 تا 40‌درصد تخفیف به توان‌یابان عرضه می‌شود. این موضوع با توجه به هدف تأسیس این مرکز یعنی حمایت از محرومان در حوزه سلامت شکل گرفته است.» قاسمی با اشاره به کیفیت بالای محصولات ادامه می‌دهد: «ما سعی کرده‌ایم در این راستا با تشکل‌های مدنی و سازمان‌های دیگر نیز همکاری داشته باشیم و به همین منظور با بنیاد جانبازان شهرستان و بنیاد زنجیره امید تفاهمنامه مشترکی برقرار کرده‌ایم.»
 
مرکز توانبخشی هلال چشم امید محرومان
 
توان‌یابان شهرستان ری، کهریزک، پاکدشت، ورامین و قرچک بیشترین مراجعه را به مرکز توانبخشی شهرری دارند. معاون درمان و توانبخشی شهرری با بیان اینکه مراجعه‌کنندگان به مرکز از محروم‌ترین اقشار جامعه هستند، می‌گوید: «توان‌یابان با توجه به هزینه‌هایی که معلولیت به دنبال دارد در شرایط مالی دشواری به سر می‌برند.این موضوع در این مرکز با توجه به اینکه در محیط کم‌برخوردار قرار دارد، بیشتر احساس می‌شود. به همین منظور واحد مددکاری شهرستان ری یکی از ماموریت‌های خود را کمک به این گروه تعیین کرده است. اما باید از خیران هم در حوزه توانبخشی استفاده شود و شاید نیاز باشد سازوکاری مشخص برای این کار تعیین شود. کمبود امکانات و منابع، پاشنه آشیل توانبخشی در مناطق محروم است.»
 
شرط بهبودی؛ اراده و خواستن است
 
عدم باور، دیگر معضل رشد توانبخشی در کشور است. این موضوعی است که کاوه رضایی، کارشناس ارشد فیزیوتراپی مرکز توانبخشی هلال شهرری مطرح می‌کند. «افراد برای گرفتگی عضلات خود به رمال‌ها مراجعه می‌کنند اما به مراکز توانبخشی رجوع نمی‌کنند. یکی از مهاجران افغانستانی دچار فلج عصب صورت شده بود؛ درد شدید در فک. بعد از این موضوع وقتی تمام آنتی‌بیوتیک‌ها را مصرف کرده و به جواب نرسیده بود، به یک رمال در منطقه زمان‌آباد مراجعه کرده بود. رمال به این پیرمرد 55 ساله مصرف تپاله الاغ را توصیه کرده بود. 6 ماه این پیرمرد درگیر این درد شدید بود. ما نباید رجوع به توانبخشی را فقط برای ضایعه سخت نخاعی تلقی کنیم. پیرمرد دچار گرفتگی عصب عضلانی شده بود و با انجام فیزیوتراپی در دو جلسه به‌طور کامل بهبود یافت. نخستین شرط بهبودی در توانبخشی اراده و خواستن است.»
 
به من گفتند «می‌توانی»
 
آقای رضایی درست می‌گفت، اراده و خواستن در این راه مهم است؛ آن‌قدر که پیرعلی 75 ساله را بعد از سه سکته مغزی روی پا نگه داشته است. پیرعلی یکی از مددجوهایی است که 4‌سال است در مرکز توانبخشی شهرری روند توان‌یابی خود را طی می‌کند. پیرعلی معتقد است امید مددکاران باعث شده با تمام بیماری‌هایی که دارد بتواند روی پای خودش بایستد. پیرعلی می‌گوید: «من روی پایم ایستادم، چون مددکاران به من گفتند می‌توانی و من توانستم.»
 
باید احساسات‌مان را کنترل کنیم
 
راوی داستان رعنا می‌گفت: «در دانشگاه به ما می‌گفتند کاردرمان باید احساسات خود را کنترل کند و وابسته بیمار نشود تا بتواند به دور از احساسات وظیفه خود را انجام دهد. اما بحث، یک قاعده ریاضی نیست. من سعی می‌کنم اما راستش نمی‌توانم.» خانم حسین‌پور، مددکار مرکز کاردرمانی هلال درست می‌گفت. حرف، حرف ریاضی نیست. این‌جا نمی‌شود رعنا را دید و وابسته نشد؛ نمی‌شود با «رعنا» بود و او را فراموش کرد.


منبع: تسنیم


95/7/19 - 16:01 - 2016-10-10 16:01:22





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن