محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832661554
نماینده تهران: روحانی هوشیارانه از اقتصاد به نفع دیپلماسی و تأمین امنیت کشور استفاده کردهاست
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: نماینده تهران: روحانی هوشیارانه از اقتصاد به نفع دیپلماسی و تأمین امنیت کشور استفاده کردهاست
طیبه سیاوشی شاه عنایتی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی که خود تحصیلکرده روابط بینالملل است درباره اهمیت سفر رییسجمهور به کشورهای آسیای جنوبشرقی میگوید: سفر بالاترین مقام اجرایی کشور به ویتنام، آنهم پس از بیش از دو دهه، حاکی از اهمیت بالایی است که تهران نسبت به گسترش روابط خود با کشورهای آسیایی دارد.
به گزارش نامه نیوز، او درگفتگویی که پیش رو دارید به ارزیابی سفراخیر «حسن روحانی» به ویتنام، مالزی و تایلند پرداخته و در تشریح آثار چنین اقدام دیپلماتیکی میافزاید: معضل تسری تفکرات افراط گرایانه اسلامی به منطقه و نیز گسترش شرایط بحرانی درخاورمیانه به آسیای شرقی و جنوبشرقی، از نگرانیهای اصلی دولت آقای روحانی بوده است که خوشبختانه در مذاکره با نخست وزیر و دیگر مقامات عالیرتبه مالزی مطرح و به یک درک مشترک بین دو کشور منجر شد.
دیدگاههای این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی را در ادامه میخوانید:
* سفر آقای روحانی به سه کشور ویتنام ، مالزی و تایلند را چگونه ارزیابی میکنید؟ افزایش ارتباط با کشورهای آسیای جنوب شرقی و شرقی چقدر برای ایران میتواند مثمر باشد؟
همانطور که آقای روحانی هنگام ترک تهران تاکید کردند، قرن بیست و یکم قرن بازیگری و قّوت آسیا است و گسترش همکاریهای آسیایی به ویژه در زمینههای فرهنگی، علمی، فن آوری و اقتصادی برای ایران از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است
از منظر جایگاه ژئوپولیتیکی، اروآسیا همواره در رقابت قدرتهای مسلط جهان برای تغییر توازن قوا در سطح جهانی و نیز تعریف ترتیبات امنیتی و تآمین منافع استراتژیک آنها قرار داشته است و با شکل گیری قدرتهای نوظهور که تعدادی از آنها در قاره آسیا قرار دارند، مانند چین، هند و ژاپن، بر اهمیت منطقه اروآسیا در معادلات بین المللی افزوده شده است. بنابراین، برای ایران نیز، برقراری روابط سیاسی و اقتصادیٍ راهبردی با کشورهای این منطقه، از جمله با همسایگان، ازاهمیت ویژه ای برخوردار است.
البته، رویکردهای سیاسی متفاوت ایران و کشورهای آسیایی، بویژه در رابطه با غرب، دستگاه دیپلماسی کشور را بسوی مناسبات تهران با کشورها و قدرتهاي آسيايي بر اساس دیپلماسی اقتصادی سوق داده است. تاکید بر ارتقاء روابط اقتصادی با این کشورها در کنار حضور آنان در سازمانهای بین المللی اقتصادی، بهویژه سازمان تجارت جهانی (WTO)، بستری مناسب برای سهولت عضویت و پیگیری منافع اقتصادی ایران در این سازمانهای منطقهای و بینالمللی فراهم خواهد کرد. خوشبختانه، دولت در دوران پسابرجام نیاز استراتژیک و روزافزون قدرتهای نوظهور و نیز همسایگان ایران را به انرژی، بسیار فعالانه و هشیارانه پیگیری کرده است؛ به عبارتی استفاده از اقتصاد در خدمت ديپلماسي و تامین ثبات و امنیت کشور.
بههمین جهت سفر بالاترین مقام اجرایی کشور برای مثال به ویتنام، آنهم پس از بیش از دو دهه، حاکی از اهمیت بالایی است که تهران نسبت به گسترش روابط خود با کشورهای آسیایی دارد. سفر رئیس جمهوری برای شرکت در دومین اجلاس سران مجمع گفت وگوی همکاریهای آسیا (ACD) در تایلند، همچنین سفرها و دیگر برنامه های سیاست خارجی دولت در گسترش روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای شرق آسیا و نیز اعضاء بزرگترین اتحادیه این منطقه یعنی اتحادیه کشورهای جنوبشرق آسیا «آ.سه.آن» (ASEAN) طی یکی دو سال اخیر، درهمین راستا قابل تحلیل است.
* رییسجمهور پس از ویتنام به مالزی سفر کرد و بعد از آن عازم تایلند است. با توجه به سردشدن روابط ایران و مالزی و جهت گیری این کشور به سمت عربستان در سالهای گذشته این سفر چه اهمیتی خواهد داشت ؟
رابطه با کشور مسلمان مالزی نیز که تا قبل از دولت نهم و دهم به ریاست اقای احمدی نژاد در بالاترین سطح در تاریخ روابط دوجانبه بود، از یکسو به دلیل مناقشات بینالمللی بر سر برنامه هستهای ایران و به تبع آن وضع تحریمها علیه ایران و نتیجتا کاهش روابط اقتصادی دو کشور و از سوی دیگر تسری سیاست های ماجراجویانه حکام سعودی در خاورمیانه به مالزی، سردی روابط تهران ــ کوالالامپور را درپی داشت. به اعتقاد بنده، معضل تسری تفکرات افراط گرایانه اسلامی به منطقه و نیز گسترش شرایط بحرانی درخاورمیانه به آسیای شرقی و جنوبشرقی، از نگرانیهای اصلی دولت آقای روحانی بوده است که خوشبختانه در مذاکره با نخست وزیر و دیگر مقامات عالیرتبه مالزی مطرح و بنابر اعلام دو طرف به درک مشترکی از تهدیدات تروریسم در سطوح منطقه ای و بین المللی و ضرورت مقابله دولتها در مبارزه با این پدیده زشت و با استفاده از همه ابزارهای لازم دست یافته اند.
* تا کنون مهمترین دستاوردهای دولت یازدهم در سیاست خارجی به ویژه در بحث مذاکرات هستهای ارزیابی شده است. آیا سفرهای خارجی روحانی توانسته تأثیری بر زندگی مردم بگذارد؟
در مجموع با توجه به شرایط اقتصادی کشور می بینیم که دولت آقای روحانی پس از حل مناقشات بینالمللی بر سر برنامه هستهای ایران و به تبع آن وضع تحریمهای ظالمانه علیه ایران، تلاش خود را صرف استفاده از فرصت پیش آمده برجام برای بهبود روابط خارجی، بهویژه بهکارگیری دیپلماسی اقتصادی برای رفع اغلب موانع پیشین بر سر مراودات اقتصادی با کشورهای دیگر و بهبود شرایط اقتصادی کشور کرده است. گرچه کشور همچنان با مشکلاتی برای رفع نگرانیهای اقتصادی مردم نیز مواجه است اما مشکلات یک شبه نیامده اند و یک شبه هم رفع نخواهند شد. اما اهمیت بهکارگیری دیپلماسی اقتصادی در آنست که، دولت ها با استفاده از طیف کاملی از ابزار اقتصادی سعی در دستیابی به منافع ملی خود دارند. نقطه قوت این نوع روابط دیپلماتیک در مقابل دیپلماسی سنتی، امکان تعاملات سیاسی و اقتصادی درعصرجهانی شدن است که ضمن تآمین منافع ملی در سیاست خارجی، به دولت ها امکان پیگیری اهداف اقتصادی و تجاری، اعم ازعوامل تولید، منابع طبیعی، کالا، سرمایه و خدمات و نیز دسترسی وسیع تر به علم و فن آوری را در سطح فراملی می دهد. صادرات، واردات، سرمایه گذاری، وام، کمک و فاینانس، موافقتنامه های تجارت آزاد و غیرو همه در این مقوله قرار دارند؛ البته دیپلماسی اقتصادی محدود به این موارد نیست و گستره زیادی را دربر می گیرد. اهمیت این استراتژی در شرایطی که کاهش قیمت نفت نیز تهدیدی جدی علیه کشور بوده و دولت را از جهت تآمین بودجه در تنگنای مالی قرار داده نیز تآثیرگذار است.
به اعتقاد من، برجام درعین حال که امکان برقراری روابط عادی تجاری و اقتصادی با دنیا را برای ایران گشود ثابت کرد سیاستهای قهری و ماجراجویانه در حوزه سیاست خارجی و داخلی دیگر مخاطبی در روابط بین الملل ندارد و تنها از طریق معادله همکاری برد ـ برد می توان به امنیت و ثبات و سعادت رسید. درس دیگری که لازمه بیاد داشته باشیم آنست که از امکانات و تواناییهای خود پیش از از دست دادن آنها به بهترین و عاقلانه ترین وجه استفاده کنیم. قبل از دولت نهم، ایران هم ازثبات، امنیت، مشروعیت و امکانات مالی بهتری و هم از روابط مطلوب تر بین المللی برخوردار بود. اما متاسفانه کم توجهی به سرمایه گذاریِ بیشتر روی تولیدات و صنایع داخلی همچنین ایجاد فرصتهای شغلی و کاهش تکیه بر پول نفت موجب سختی بیشتر اقتصادی در دوران بحران شد؛ درسی که در شرایط حاضر نیاز آن را همه مردم و مسؤلان بیش از پیش درک می کنند.
بههمین دلیل در سفر رییس جمهوری به ویتنام، مالزی و تایلند شاهد حضور همزمان نمایندگانی از بخش خصوصی ایران در این سه کشور هستیم که قرار است ضمن پیگیری بسط روابط تجاری با بخش خصوصی در ویتنام، مالزی و تایلند سهم ایران را از بازار این کشورها به نحو مطلوب افزایش دهند.
برای مثال، ويتنام از نظر اقتصادي جاي بكري است که ايرانيها حضور کمرنگی در این کشور دارند. يك بازار قریب به ۹۰ ميليوني است که بویژه پس از اصلاحات اقتصادی و عضویت در سازمان تجارت جهانی از توسعه زیاد و منظمی برخوردار شده در حالیکه حجم مبادلات ايران با ويتنام بسیار پایین تر از پتانسيل بالای این کشور است. ایران و کشورهای شرقی و آسیای جنوبشرقی همچنین از امکان مهم ایفای نقش ترانزیت کالا برای یکدیگر برخوردارند.
*کارنامه دولت روحانی در ارتباط با ۱۷ کشور همسایه و تعامل و پیشبرد راهبردهای دولت را چگونه ارزیابی میکنید؟
ارزیابی کارنامه دولت اقای روحانی در روابط با کشورهای همسایه ایران (۱۷ کشور) نیز بهنظرم هنوز زود است زیرا با توجه به مشکلات عدیده داخلی و خارجی کشور، بهویژه تبعات ناشی از سیاستهای ماجراجویانه آقای احمدینژاد طی ۸ سال دوره ریاست جمهوریشان، لازم است به ایشان و اعضاء کابینه فرصت داد تا در دوره دوم ریاست جمهوری به بهرهبرداری از ثمرات فعالیتهای این دوره خود در فضای پسابرجام بپردازند. البته این نظر نادیدهگرفتن فعالیتهای دستگاه دیپلماسی نیست بلکه بهنظرم در صورت استمرار سیاست تنش زدایی بهویژه با همسایگان و استفاده بهینه و همه جانبه از دیپلماسی اقتصادی و البته شفافیت در عملکرد داخلی و بین المللی و توجه خاص به مشکلات اقتصادی کشور به نتایجی بیش از آنچه قبل از اعمال تحریم های بین المللی بر ایران وجود داشت نائل نائل شویم.
۱۹ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
پیوندهای اقتصادی تهران - اسلام آباد باید مستحکمتر شود/ مرزهای دو کشور، باید مرز امنیت و دوستی باشد
پیوندهای اقتصادی تهران - اسلام آباد باید مستحکمتر شود مرزهای دو کشور باید مرز امنیت و دوستی باشد رییس جمهوری اسلامی ایران با اشاره به علایق و مشترکات فرهنگی میان دو ملت گفت معتقدیم همانند حوزههای سیاسی و فرهنگی باید در زمینههای اقتصادی نیز پیوندهای دو کشور و دو ملت مستحکمواکنش معاون امنیتی وزارت کشور به اخبار مربوط به عملیات انتخاری داعش در نماز جمعه تهران
واکنش معاون امنیتی وزارت کشور به اخبار مربوط به عملیات انتخاری داعش در نماز جمعه تهرانتاریخ انتشار شنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۳ ۲۴ معاون امنیتی وزیر کشور گفت گزارشی دال بر عملیات انتخاری داعش در نماز جمعه تهران نداشتیم به گزارش تسنيم حسين ذوالفقاری معاون امنیتی وزارت کشور طی سخناروحانی: سال ۲۰۱۶ را به سال تقویت روابط تهران-کوالالامپور مبدل میکنیم / تسریع در تحرک روابط بانکی دو کشور
روحانی سال ۲۰۱۶ را به سال تقویت روابط تهران-کوالالامپور مبدل میکنیم تسریع در تحرک روابط بانکی دو کشور رییسجمهور ایران اعلام کرد که تهران و کوالالامپور مصمم هستند سطح روابط خود را در مرحله نخست به دوره قبل از تحریم ها بازگردانده و در مرحله بعدی نیز بسرعت میزان مبادلات خود رافرازی: سیاست خارجی و دیپلماسی اقتصادی کشور گروگان سیاست داخلی شده است
فرازی سیاست خارجی و دیپلماسی اقتصادی کشور گروگان سیاست داخلی شده استتاریخ انتشار شنبه ۳ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۰۷ ۱۷ علی اکبر فرازی دیپلمات با سابقه کشورمان گفت در داخل کشور جریان ها و تفکراتی وجود دارند که خطر آنها بیشتر از خطرات و مشکلاتی است که در خارج از کشور با آن روبرو هستیم بهامنيت ركن اساسی پیشرفت کشور و نیروی انتظامی رکن تأمین امنیت است
همزمان با روز نیروی انتظامی جمعی از فرماندهان ناجا ظهر امروز با حضرت آیتالله خامنهای فرمانده معظم کل قوا دیدار کردند به گزارش تابناک رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار فرماندهان و مسئولان نیروی انتظامی امنیت رکن اساسی پیشرفت کشور و نیروی انتظامی رکن تأمین امنیت است حضرتامنیت، رکن اساسی پیشرفت کشور و نیروی انتظامی رکن تأمین امنیت است
حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی ظهر امروز سهشنبه به مناسبت روز نیروی انتظامی در دیدار فرماندهان و مسئولان این نیرو امنیت را یکی از ارکان اساسی رشد و پیشرفت کشور خواندند و با تأکید بر نقش مهم نیروی انتظامی در برقراری امنیت خاطرنشان کردند تواناییها و آمادگیهنیروی انتظامی رکن تأمین امنیت است/ امنیت رکن اساسی پیشرفت کشور است
نیروی انتظامی رکن تأمین امنیت است امنیت رکن اساسی پیشرفت کشور است رهبر انقلاب اسلامی گفتند یکی از مهمترین ارکان امنیتِ کشور نیروی انتظامی است و باید دائماً عزم ایمان انگیزه و روحیه این نیروها تقویت شود به گزارش جوان آنلاين به نقل از دفتر مقام معظم رهبری حضرت آیت الله خامنهروحانی: رشد اقتصادی کشور به 4/4 درصد رسیده است
دراجتماع پرشور مردم کهگیلویه و بویراحمد روحانی رشد اقتصادی کشور به 4 4 درصد رسیده است یاسوج- ایرنا- رئیس جمهوری اسلامی ایران گفت براساس آخرین گزارش مرکز آمار رشد اقتصادی کشور در سه ماهه نخست امسال به بیش از 4 4 درصد رسیده است به گزارش خبرنگار ایرنا دکتر حسن روحانی روز یکشنبهامنیت، رکن اساسی پیشرفت کشور و نیروی انتظامی رکن تأمین امنیت است/لزوم توجه ویژه به نقش کلانتریها بهدلیل مواج
امنیت رکن اساسی پیشرفت کشور و نیروی انتظامی رکن تأمین امنیت است لزوم توجه ویژه به نقش کلانتریها بهدلیل مواجهه مستقیم با آحاد جامعه رهبر معظم انقلاب فرمودند امنیت رکن اساسی پیشرفت کشور و نیروی انتظامی رکن تأمین امنیت است به گزارش گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان حضرت آیت اللرهبر انقلاب: امنیت، رکن اساسی پیشرفت کشور و نیروی انتظامی رکن تأمین امنیت است
رهبر انقلاب امنیت رکن اساسی پیشرفت کشور و نیروی انتظامی رکن تأمین امنیت است رهبر انقلاب اسلامی با استناد به قرآن کریم امنیت را مایه افزایش ایمان مؤمنان دانستند و گفتند یکی از مهمترین ارکان امنیتِ کشور نیروی انتظامی است البته این رکن عظیمِ امنیت را نیروهای انسانی که اغلب آنه-
سیاسی
پربازدیدترینها