واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: 7 پرسش ضروری که کلینتون و ترامپ باید به آن پاسخ دهند/بزرگترین دردسر رئسجمهور بعدی آمریکا چیست؟
«کیم گاتاس» خبرنگار بی بی سی که مبارزات انتخاباتی کارزار هیلاری کلینتون را پوشش میدهد این پرسش را مطرح میکند که اولویت رییس جمهروی بعدی امریکا در قبال سوریه و مبارزه با داعش و پایان دادن به جنگ داخلی در سوریه چیست و کدام طرف متحد امریکا در این باره است؟
آفتابنیوز : سرویس بینالملل- نشریه «فارین پالسی» با انتشار مطلبی به سوالات زیادی پرداخته که کارشناسان ارشد مسائل سیاسی و تحلیلگران آن نشریه از دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان و هیلاری کلینتون نامزد دموکراتها مطرح کردهاند و این نشریه باور دارد که باید دو نامزد به آنها پاسخ دهند.
به گزارش آفتابنیوز؛ «استفن والت» استاد روابط بین المللی در دانشگاه هاروارد و پژوهشگر موسسه بلفر درباره قدرت اقتصادی و نظامی رو به افزایش چین سوال پرسیده است و میگوید: «این قدرت به طور فزایندهای در حال افزایش است و سبب شده تا چین در دریای چین جنوبی و جاهای دیگر همسایگانش را به چالش بکشد. آیا فکر نمیکنید برای توقف و مهار چین باید از نیروی نظامی استفاده کرد آیا شما تمایل به استفاده از زور دارید؟ چگونه میتوان از نفوذ و تسلط چین بر منطقه خودداری کرد»؟
او میافزاید: «واقعیت آن است که به نظر میرسد چگونگی مواجهه رییس جمهوری بعدی امریکا با چین مهمتر از چالشهایی چون داعش افغانستان، لیبی اوکراین و منازعه اسرائیلی – فلسطینی باشد. در صورتی که امریکا پاسخی تند دهد میتواند باعث تحریک بیشتر پکن و تشدید خصومت شود و تا پای بروز خطر جنگی منطقهای پیش رود. با این حال، در صورتی که واشنگتن علاقهای به مهار چین نیز نداشته باشد برخی از متحدان فعلی امریکا ممکن است تصمیم بگیرند که یکجانبه وارد عمل شده و به مقابله با این مشکل بپردازند».
«کیم گاتاس» خبرنگار بی بی سی که مبارزات انتخاباتی کارزار هیلاری کلینتون را پوشش میدهد این پرسش را مطرح میکند که اولویت رییس جمهروی بعدی امریکا در قبال سوریه و مبارزه با داعش و پایان دادن به جنگ داخلی در سوریه چیست و کدام طرف متحد امریکا در این باره است؟ او میافزاید: «سوریه بزرگترین دردسر رییسجمهوری بعدی است اما هیچ یک از نامزد بحثی دقیق و جدی را در این باره مطرح نکردهاند. ما میدانیم آنان در کجا ایستادهاند. هیلاری کلینتون از منطقه پرواز ممنوع میگفت اما آیا او هنوز هم از این ایده حمایت میکند. دونالد ترامپ از بمباران مواضع داعش گفته بود. سوال مهم این است که نامزدها برنامهشان در قبال منطقه خاورمیانه چیست. آیا آنان به موضوع داعش به عنوان موضوعی جداگانه مینگرند یا آن را مرتبط با جنگ داخلی و باقی ماندن اسد در قدرت میدانند. اگر دومی مدنظر باشد کلینتون باید سناریوی مشابه لیبی را تکرار کند و این پیام را به روسیه و ایران بدهد که هیچ مصالحهای در منطقه وجود ندارد ترامپ اما میتواند با اجازه دادن به روسها کاری کند که مصالحه ایجاد شود در صورتی که تنها تمرکز بر روی داعش باشد واقعیت آن است که امریکا مجبور به در نظر نقش گرفتن روسیه و ایران برای مقابله با این گروه است».
«لورن ولف» به عنوان روزناکه نگار در مرکز رسانهای زنان در نیویورک این پرسش را مطرح میکند در حالی که بسیاری در مناطق جنگی مورد تجاوز قرار گرفتهاند؛ از سوریه تا عراق و سودان جنوبی نامزدها برای کمک به بازماندگان چه خواهند کرد؟ او میافزاید:«مدتها شاهد منازعه میان مردان در میدان جنگ بودهایم. امروز اما واقعیت آن است که زنان به عنوان بخش بزرگی از غیرنظامیان مورد وحشت و تجاوز قرار میگیرند. نامزدها باید بگویند که گزینههای امریکا برای انجام تعهدات بشردوستانهاش چیست؟»
«آرون دیوید میلر» معاون رییس مرکز مطالعات بینالمللی وودرو ویلسون این پرسش را مطرح میکند که اولویتهای رییسجمهوری بعدی امریکا برای خاورمیانه چه خواهد بود. او مینویسد: «بحران سوریه یا پایان دادن به مناقشه اسرائیل و فلسطین کدام یک جزو منافع حیاتی امریکا هستند. من میخواهم درباره سه اولویت صحبت کنم نخست محافظت از امریکا است. واشنگتن باید تلاش کند تا از طریق مبارزه هوشمند با تروریسم و با اشتراکگذاری اطلاعات با متحدان خود با تروریستها مقابله کند. دوم به اعراب درباره برقراری امنیت خطوط نفتی اطمینان دهد و سوم توازن قوا در منطقه را حفظ کند».
«رزا بروکس» استاد حقوق در دانشگاه «جورج تاون» با طرح این پرسش که آیا رییسجمهوری بعدی امریکا جنگ مخفیانه مشابه اوباما از طریق پهپاد را ادامه میدهد یا خیر مینویسد: «برخلاف جنگ در افعانستان و عراق و یا مداخله ناتو در لیبی در سال ۲۰۱۱ میلادی در پاکستان، یمن، سومالی و فیلیپین امریکا با استفاده از پهپاد، جنگی مخفی را به راه انداخته که به کشته شدن حدود پنج هزار نفر انجامیده است اما کاخ سفید این موضوع را تایید نکرده است چه سازوکاری برای جلوگیری از حمله اشتباهی به اهداف غیرنظامی وجوددارد آیا در بلندمدت این موضوع به تهدیدی برای منافع ملی و امنیت امریکا تبدیل نمیشود»؟
الیزابت دیکنسون روزنامه نگار با اشاره به کمبودهای غذایی و اقلام اولیه در ونزوئلا میگوید که به نظر میرسد دولت مادورو سقوط خواهد کرد او از نامزدهای ریاست جمهوری میپرسد که آیا خود را برای دوران پس از سقوط دولت در آن کشور آماده کردهاند و میافزاید:«آیا یک بحران انسانی ویرانگر روی میدهد یا یک فروپاشی سیاسی یا کودتا و یا بروز جنگ داخلی. رییسجمهوری بعدی امریکا چه واکنشی به سقوط احتمالی دولت در ونزوئلا از خود نشان خواهد داد»؟
«تاناسیس کامبانیس» نویسنده کتابی درباره حزب الله و جنگ علیه اسرائیل این پرسش را مطرح میکند که پس از توقف جنگ در داخل سوریه سرنوشت اسد چه خواهد شد؟ آیا روسیه نقشی تهاحمیتر در منطقه خواهد داشت؟ چگونه میتوان اسد را متقاعد به کنارهگیری از قدرت کرد؟ او میافزاید:«اسد نه اصلاحاتی انجام میدهد و نه حاضر به کنارهگیری از قدرت است. جنگ اکنون در مقیاسی عظیم فاجعهآمیز شده و آوارگان زیادی را به همراه داشته است. دولت امریکا چه اهرمهایی برای اعمال فشار بر روسیه برای پذیرش نظر خود در قبال بحران سوریه خواهد داشت»؟
۱۹ مهر ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 146]