تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خداوند روزه را واجب كرد تا به وسيله آن اخلاص خلق را بيازمايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827215959




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

محاکمه مجدد 13 سال بعد از ارتکاب قتل


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه شرق: پرونده نوجوان متهم به قتل که ١٣ سال پیش در یک درگیری کودکانه شخصی را کشته بود، یک‌بار دیگر به جریان افتاد و متهم پای میز محاکمه رفت. 
 
پرونده محمد که از ١٧سالگی در زندان به‌سر می‌برد، در طول سال‌های گذشته با افت‌وخیزهای زیادی مواجه شده است. وی دو بار پای چوبه‌دار رفت اما با نامه آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی (رئیس وقت قوه قضائیه) به سلول خود بازگردانده شد، تا اینکه در یکی از شب‌های اجرای حکم، این جوان و وکلای مدافع جدیدش اسناد و مدارکی را به دفتر رئیس قوه قضائیه ارائه دادند که ثابت می‌کرد وکلای محمد در زمان محاکمه قلابی بودند و جلسات محاکمه‌اش وجاهت قانونی نداشته است.
 
هرچند آیت‌الله هاشمی‌شاهرودی صحت این مدارک را پذیرفت و حکم قصاص وی را خلاف بین شرع دانست، اما شعبه ٢٧ دیوان‌عالی کشور پس از دراختیارگرفتن پرونده حکم اعدام را تأیید کرد. قضات دیوان با این استدلال که دادنامه صادره یک‌بار پیش از این تأیید شده است، اعلام کردند اکنون دلیلی برای نقض حکم و محاکمه دوباره محمد وجود ندارد. تأیید حکم قصاص از سوی شعبه ٢٧ دیوان‌عالی کشور یک‌بار دیگر محمد و وکلای مدافعش را به تکاپو انداخت تا تلاش خود را برای اثبات غیرقانونی‌بودن مراحل دادرسی آغاز کنند، چراکه مطابق قانون، اگر وکیل‌مدافع متهم به قتلی، قلابی بوده یا اجازه وکالت نداشته باشد، محاکمه وجاهت قانونی ندارد.
 

بااین‌حال، در نهایت محمد با توجه به آنچه اتفاق افتاده‌ بود، به قصاص محکوم و رأی صادره تأیید شد. این‌بار خانواده محمد و فعالان اجتماعی تلاش خود را برای جلب رضایت اولیای‌دم آغاز کردند، اما آنها همچنان بر قصاص محمد اصرار داشتند و در تمام این سال‌ها این جوان در زندان بود تا اینکه در سال ٩٢ و بعد از اجرائی‌شدن قانون مجازات جدید، محمد و وکلایش درخواست اعاده دادرسی دادند. براساس ماده ٩١ قانون مجازات جدید، محکومان به حدود و قصاص که کمتر از ١٨ سال دارند، باید به لحاظ رشد فکری از سوی پزشکی قانونی یا قضات دادگاه بررسی شوند.
 
با استناد به این ماده لایحه‌ای از سوی وکلای محمد تنظیم شد و آنها خواهان اعاده دادرسی شدند که از سوی رئیس قوه قضائیه پذیرفته‌ و رأی صادره نقض و پرونده برای رسیدگی به شعبه چهارم دادگاه کیفری استان تهران فرستاده‌ شد. محمد که برای چندمین بار پای میز محاکمه می‌رفت یک‌بار دیگر آنچه را پیش از این گفته‌ بود تکرار کرد و گفت: در آن زمان من بچه‌ بودم و اصلا نمی‌دانستم کاری که می‌کنم چه عواقبی دارد ضمن اینکه من واقعا نمی‌خواستم دست به قتل بزنم. دعوا بین دوستان من و دوستان مقتول بود وقتی او به من هم پرخاشگری کرد من هم از خود بی‌خود شدم و او را با یک ضربه چاقو زدم و از کاری که کرده‌ام خیلی پشیمان هستم.  گفته‌های محمد در حالی بود که پزشکی قانونی هم بعد از معاینه او اعلام کرده‌ بود با توجه به آنچه در پرونده منعکس‌ است و شرایط سنی و خانوادگی محمد، او در زمان قتل از بلوغ عقلی برخوردار نبود و مسئول اعمال خودش هم نبوده‌ است.  بعد از پایان جلسه دادگاه هیأت قضات وارد شور شدند و محمد را به پرداخت دیه قانونی مرد مسلمان در حق اولیای‌دم محکوم کردند. اما دیوان‌عالی کشور حکم را نقض کرد.
 

در نقض حکم آمده‌ بود از آنجایی که اولیای‌دم در جلسه حضور نداشتند بنابراین خواسته آنها شنیده نشده‌ است و باید این نقض برطرف شود.  به‌این‌ترتیب روز گذشته محمد که حالا با وثیقه آزاد شده‌ است، یک‌بار دیگر پشت میز محاکمه رفت. محمد که حالا بعد از ١٣ سال باز هم در جایگاه متهم قرار گرفت یک‌بار دیگر با درخواست قصاص از سوی اولیای‌دم مواجه شد. پدر مقتول اصرار کرد درخواست قصاص دارد و گذشت هم نمی‌کند.
 
اما هیأت قضائی به او توضیح دادند محمد در زمان قتل رشد عقلی نداشته ‌است.  وقتی محمد در جایگاه حاضر شد یک‌بار دیگر از اولیای‌دم عذرخواهی کرد و گفت: من به خاطر اتفاقی که افتاده متأسفم من واقعا نمی‌فهمیدم چه می‌کنم و معنای قصاص را درک نمی‌کردم اصلا نمی‌دانستم اگر کسی باعث مرگ کسی شود چه سرنوشتی دارد ضمن اینکه حتی نمی‌دانستم کاری که می‌کنم باعث قتل می‌شود.  به‌این‌ترتیب بعد از پایان جلسه رسیدگی یک‌بار دیگر هیأت قضات برای صدور رأی دادگاه وارد شور شدند.




۱۹ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


حوادث

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن